Oozora: O παράδεισος των bao buns στην Κηφισιά σε μεταφέρει στο σύμπαν της ασιάτικης κουζίνας
OOZORA

Oozora: O παράδεισος των bao buns στην Κηφισιά σε μεταφέρει στο σύμπαν της ασιάτικης κουζίνας

Στο οδό Δηληγιάννη 54, στην Κηφισιά υπάρχει ένα νεοκλασικό κτίριο που υπόσχεται συναρπαστικά ταξίδια στο γευστικό σύμπαν της ασιάτικης κουζίνας.

Εκεί, βρίσκεται το βραβευμένο εστιατόριο Οozora. Ο executive chef του, Γιώργος Βενιέρης σε μυεί έναν κόσμο που θα εξερευνήσεις απολαμβάνοντας πρωτόγνωρες γαστρονομικές εμπειρίες.

«Όταν στο γουοκ σοτάρεις ταξίδια δεκαπέντε χρόνων στην Ασία, μαζί με δεκάδες αγορές,υπαίθρια μικρά εστιατόρια, τροπικά υλικά και πάθος για την μαγειρική, το αποτέλεσμα είναι μια καινούρια υβριδική κουζίνα εμπειριών που δύσκολα μεταφράζεται. (...) Το ότι ένας Ιάπωνας δεν μπορεί να συνομιλήσει με έναν Ταϊλανδό στην ίδια γλώσσα δεν σημαίνει οτι ένα μπολ αχνιστά edamame δεν μπορούν να συνομιλήσουν με ένα  διακριτικό chilly paste , όπως επίσης μια καλοδουλεμένη σάλτσα φυστικοβοὐτυρου κάνεις δεν φαντάζεται ότι μπορεί να αγκαλιάσει με τρυφερότητα ένα φρέσκο dumpling γαρίδας από το Σετσουάν. (...) Όταν επισκεφτείς την china town της Μπανγκόκ θα καταλάβεις πραγματικά γιατί ταιριάζουν απόλυτα τα κινέζικα bao με ψιλοκομμένο chicken satay.  (...) Ο σεφ όμως είναι αυτός που θα μετατρέψει το κλασσικό miso black cod σε ένα υβριδικό white cod με ταμάρινδο και θα δημιουργήσει μια ακόμα επανάσταση, ο σεφ είναι αυτός που φτιάχνει καθημερινά φρέσκα noodles για να παντρευτούν με ζωμό μανιταριών shitake και τραγανή πάπια γιατί ο σεφ είναι ο ταξιδιώτης που έχει κάθε δικαίωμα να περπατήσει και σε διαδρομές εκτός την κλασσικής ρούτας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι ψαγμένοι ταξιδιωτικοί οδηγοί» αναφέρει ο Γιώργος Βενιέρης.

Ο Γιώργος Βενιέρης συνεργασία με τον Ιωσήφ Μανουσέλη στο ρόλο του operation chef και τον Mπάμπη Ζιντίλη στο ρόλο του pastry chef έχουν δημιουργήσει μια δυνατή ομάδα: μια ομάδα που θέλει να δημιουργήσει τη δική της «σχολή» στην αθηναϊκή εστίαση που διψά για δημιουργική τροφή από ανθρώπους που δουλεύουν με μεράκι και έχουν ως πρώτη ύλη τη φαντασία τους.

 

O διακεκριμένος executive bartender του Oozora, Σπύρος Κερκύρας έχει φτιάξει μια λίστα με signature cocktail, με υλικά από κουζίνες της Ασίας που συνθέτουν ένα διαπολιτισμικό γαϊτανάκι γεύσεων.

Η αρχιτεκτονική του χώρου κινείται σε ασιάτικους ρυθμούς αισθητικής. Χαρτί, μετάξι, ξύλο, μπαμπού, μάρμαρο, όνυχας: οι πινελιές του διακοσμητικού καμβά του Οοzora. Ο εξωτερικός χώρος του μαγαζιού εξίσου εντυπωσιακός με τον εσωτερικό.

Αν βρεθείτε στο Οozora, αξίζει να δοκιμάσετε μια εξαιρετική πρόταση που έχει ξετρελάνει τους λάτρεις του street food. Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα τα διάσημα ασιάτικα ψωμάκια ατμού, bao buns -που θυμίζουν tacos στο σχηματισμό τους και μπορείς να γεμίσεις με ό,τι χωρά ο νους σου-, αξίζει να το κάνεις. Στο Oozora, δοκίμασε τη βερσιόν τους με αστακό, μια γεύση που ο chef εγγυάται ότι θα σε ενθουσιάσει. 

Εκεί που ο γιαπωνέζικος μινιμαλισμός συναντά τον πλουραλισμό της νοτιοανατολικής Ασίας, σε περιμένει το Οοzora. 

Δηληγιάννη 54, Κηφισιά

TAGS OOZORA