Beauty killed the Beast: Ενα νέο μπαρ στον Κεραμεικό με τόση ομορφιά που κανένα τέρας δε μπορεί να αντέξει | 0 bovary.gr
Beauty killed the Beast: Ενα νέο μπαρ στον Κεραμεικό με τόση ομορφιά που κανένα τέρας δε μπορεί να αντέξει | 0 bovary.gr
BEAUTY KILLED THE BEAST

Beauty killed the Beast: Ενα νέο μπαρ στον Κεραμεικό με τόση ομορφιά που κανένα τέρας δε μπορεί να αντέξει


1933. Ενα νεοκλασικό αποκτά τη δική του θέση στο χάρτη του Κεραμεικού, σε μια από τις πιο πλούσιες γειτονιές της περιoχής. Την ίδια χρονιά, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μια ταινία σπάει ταμεία: o «Κing Kong».

Ενα «τέρας» χάνει τη ζωή του για χάρη μιας καλλονής και το τέλος της ταινίας αποκτά άλλη διάσταση με έναν διάλογο που έμεινε για πάντα στην ιστορία του σινεμά: «Αs always, it was beauty. Beauty killed the Beast».

Στην οδό Παραμυθίας 14, το χθες συναντά το σήμερα και ένα μαγαζί παίρνει το όνομά του από την φράση-ύμνο στην ομορφιά που σκοτώνει «το τέρας».

Το Beauty Killed the Beast των Νικόλα και Μάνου Πιπέρα και του Παναγιώτη Ζαχαρά άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγες εβδομάδες στον Κεραμεικό.

Ο χώρος έχει έντονο το στοιχείο του παραμυθιού και κουβαλά ένα γοητευτικό κομμάτι του παρελθόντος που ξυπνά τις αισθήσεις σου μέσα από τις εικόνες που πλάθει η αισθητική του χώρου. Vintage έπιπλα, μια παλιά τραπεζαρία και μια βιβλιοθήκη, ένα μεγάλο μοναστηριακό τραπέζι, απαλά χρώματα, ένα «τέρας ομορφιάς» με άγρυπνο βλέμμα.

Πέρα από τον καφέ, την εκλεκτή σοκολάτα (Valrhona) και τους χυμούς, υπάρχει λίστα ποτών που μπορεί να καλύψει όλες τις «διαθέσεις».

Βασίλης Ρούσσος, Νίκος Πουζμπούρης, Λυδία Μπαγεώργου βρίσκονται πίσω από το μπαρ και υπογράφουν συνταγές που θα σε εκπλήξουν. Ξεχωρίσαμε το «Merry Widow» που εμπνέεται από το δημοφιλές Aperol Spritz με St. Germain λικέρ που απογειώνει τον ανθικό του χαρακτήρα και λικέρ ροδάκινο που αναδεικνύει μία φρουτώδη διάσταση, το «Salve Sud» ένα ιδιαίτερο long drink που κλείνει το μάτι στην κουλτούρα της Βόρειας Ιταλίας με το λικέρ από περγαμόντο και το «Papa L’ Americano», ένα συνδυασμό ελληνικού βερμούτ με σόδα μαστίχα.

Η λίστα των cocktails σε προστάζει να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει στον «χαρακτήρα» σου.

Ξεχωρίσαμε το Pink is the New Black που ενώνει 2 ρούμια για να καταλήξει σε ένα πλούσιο σε όγκο ποτό, το Aqua Dementia που έχει την εμφάνιση ενός long drink με έμφαση στην ελληνική γεύση της μαστίχας, το Vanilla Sex που είναι φόρος τιμής στο θρυλικό Ramos Gin Fizz –κλασικό cocktail της Νέας Ορλεάνης που επιστρατεύει 12 barkeepers για την παρασκευή του- και χάρη στα λιπαρά του παγωτού, το λεμόνι, τα bitter στοιχεία και το φασκόμηλο δημιουργεί ένα λευκό, milky, γευστικό cocktail. Το Salty Terrier μπορεί να συνοδεύσει εύστοχα τις αλμυρές γεύσεις του μαγαζιού συνδυάζοντας αρωματισμένη βότκα με εσπεριδοειδή για να προσφέρει ένα εκκεντρικό, μεστό σε γεύση, γλυκόξινο ποτό ενώ το Pikey Punch είναι μια γλυκιά και ελαφρώς sparkling πρόταση.

Τις γευστικές επιλογές του Beauty Killed the Beast υπογράφει ο Δημήτρης Κοντόπουλος. 3 συνταγές πίτσας κάνουν παιχνίδια με τα υλικά ( πάνω στη βάση μπαίνει chili con carne με μάνγκο ή ένα chili chipotle κοτόπουλο με κατσικίσιο τυρί), βιταμινούχες φρέσκιες σαλάτες με superfoods, μακαρονάδα με βουτυρωμένο λιγκουίνι με αχλάδι, τρούφα και προσούτο, καπνιστό κοτόπουλο με γλάσο και εποχιακή γλυκοπατάτα, καπνιστό Vegas Strip steak. Kαι δύο γλυκιές πρότασεις που ξεχωρίζουν: «πειραγμένο» banoffee σε old fashioned ποτήρι του και ένα σουφλέ gianduja με παγωτό μανταρίνι.
 

 

]

Παραμυθίας 14, Αθήνα