Στο Collage, για να πιεις κοκτέιλ και να τσιμπήσεις από τον μπουφέ, χρειάζεσαι μόνο ένα 5ευρω | 0 bovary.gr
Στο Collage, για να πιεις κοκτέιλ και να τσιμπήσεις από τον μπουφέ, χρειάζεσαι μόνο ένα 5ευρω | 0 bovary.gr
COLLAGE

Στο Collage, για να πιεις κοκτέιλ και να τσιμπήσεις από τον μπουφέ, χρειάζεσαι μόνο ένα 5ευρω


Εκεί που χτυπά η καρδιά της Αθήνας, φτιάχνονται οι πιο ωραίες αναμνήσεις: υπάρχουν πολλά μέρη με ομορφιά που περιμένουν να τα ανακαλύψεις, ακόμα κι αν έχεις περάσει πολλές φορές από μπροστά τους και τα έχεις προσπεράσει.

Aνάμεσα στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Ερμού, δίπλα από το εκκλησάκι της Καπνικαρέας, υπάρχει ένα μαγαζί που λέγεται «Collage» και έχει γίνει στέκι των Αθηναίων ήδη από το 2013 που έκανε την εμφάνισή του στο χάρτη της αθηναϊκής εστίασης.

Στο Collage βρίσκεσαι στο σταυροδρόμι του χθες και του σήμερα. Η παλιά Αθήνα ζει μέσα από αναμνήσεις και αν οι αναμνήσεις γίνουν οδηγός για να δημιουργήσεις κάτι νέο, τότε έχεις δημιουργήσει ένα «κολάζ» με παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Στο μαγαζί με την industrial αισθητική, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ, το κοκτέιλ ή το ποτό σου, γεύσεις μεσογειακές και να κάνεις γλυκιές «αμαρτίες» χωρίς να προβάλλεις αντίσταση.

Κάθε απόγευμα από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, 5 και μισή με 8, μπορείς να απολαύσεις signature cocktails από συγκεκριμένη λίστα (με 5 ευρώ) και να δοκιμάσεις γεύσεις σε ζυμαρικά, αλλαντικά, μπρουσκέτες και ποικιλία τυριών από τον μπουφέ.

Από ορεκτικά, αξίζει να δοκιμάσεις τα αρωματισμένα πιτάκια με καπνιστή πάπρικα σε συνδυασμό με 3 dips (houmous, μελιτζανοσαλάτα, ταραμοσαλάτα), buritto με κοτόπουλο, τυρί cheddar, πολύχρωμες πιπεριές, chilli, λευκό κρασί και sour cream, μαστέλο Χίου με μαρμελάδα από κολοκύθα, μαστίχα και chilli, διπλομαγειρεμένα τραγανά βραχάνια πατάτας με flakes παρμεζάνας Reggiano και λάδι τρούφας Πίνδου.

Από τις σαλάτες που προσφέρει το μαγαζί, ξεχωρίσαμε την κινόα με μπρόκολο, σπαράγγια, κολοκύθια, ανθότυπο, δυόσμο και dressing με λευκό ξύδι,  την ανάμεικτη σαλάτα με goji berries, ψητό κατσικίσιο τυρί, ηλιόσπορο και dressing από balsamico και μούρα, την ανάμεικτη σαλάτα iceberg με καπνιστό σολομό και vinegraitte wasabi.

Aξίζει να δοκιμάσετε, το ριζότο σπανάκι με μους φέτας και τραγανά φύλλα αρωματισμένα με σκόρδο, το κριθαρώτο με μύδια, γαρίδες, λουκάνικο chorizo, πράσο, κολοκυθάκι και κρόκο Κοζάνης και το linguini με γαρίδες, κρασί Samos grandy cru, σκόρδο και τομάτα.

Το μαγαζί προσφέρει εξαιρετικές πίτσες, φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και με βάση την αυθεντική ιταλική συνταγή για πίτσα.

Η pizza «collage» με μοτσαρέλα, κατσικίσιο τυρί, ψιλοκομμένη πανσέτα, μανιτάρια portobello, λάδι τρούφας και θυμάρι είναι στα «best sellers» του μαγαζιού.

Από τα κυρίως πιάτα, λαχαριστό είναι το chicken burger με κοτόπουλο παναρισμένο με panko, μαγιονέζα wasabi, sweet chilly sauce, πίκλες ginger σε μαύρο ψωμί φυτικού άνθρακα αλλά και το μοσχαρίσιο burger black angus με καπνιστή μοτσαρέλα, iceberg, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, πίκλες, mayo, μοσχάρι blanquette με κουσκουσάκι, κατίκι Δομοκού, ντομάτα, αγγούρι, ελιές κάπαρη, κρεμμύδι και πράσινη πιπεριά.

Αν είστε vegan, θα σας ξετρελάνει η spaghetti ολικής άλεσης με πέστο ρόκας με καρύδι, τοματίνια και ελιές αλλά και τα rice noodlers με μπρόκολο, φυστίκη αιγίνης, τοματίνια και lime.

Για να γλυκάνει ο ουρανίσκος σας υπάρχουν επιλογές γλυκών που λιώνουν στο στόμα: cheesecake αλμυρής καραμέλας με crumble αρωματισμένο με κανέλα και καραμελωμένα pop corn, brownies με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης και κρέμα με άρωμα εσπρέσσο, ganache σοκολάτας γάλακτος valrhona με passion fruit σε βάση από «χώμα» σοκολάτας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kαπνικαρέας 3, Αθήνα

TAGS