Μια γωνιά στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει βάλει στόχο να μας ταξιδέψει στην Aνατολή και να μας συστήσει την μικρή γαστρονομική ιστορία της οικογένειας των ιδιοκτήτων της, που έχει καταβολές από την Αντιόχεια και το Λίβανο, τη Κύπρο και την Κωνσταντινούπολη.
Αν, λοιπόν, θέλετε ένα μικρό διάλειμμα από την δουλειά ή τη βόλτα σας και να απολαύσετε φιλοξενία της οικογενειακής ατμόσφαιρας, στη θαλπωρή της ποιοτικής μουσικής, μα πάνω απ’ όλα, την απόλαυση να τρώει κανείς φρέσκα, χειροποίητα και γεμάτα μεράκι σπιτικά εδέσματα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το χαριτωμένο Feyrouz, που πήρε το όνομά του από την χαρισματική του μαγείρισσα την κυρία Φεïρούζ, που μαζί με το γιο της έχει αποφασίσει να μας μυήσει στα μυστικά της κουζίνας των παιδικών της χρόνων.
Ξεκινήστε το γεύμα σας με μια από τις δροσερές σαλάτες.
Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα στην πολύχρωμη σαλάτα Feyrouz με άσπρο και κόκκινο λάχανο, μαρούλι, καρότο, πιπεριά Φλωρίνης, μαϊντανό, δυόσμο, ελαιόλαδο και ροδόξυνο Αντιοχείας, το ταμπουλέ Αντιοχείας από πληγούρι ζυμωμένο στο χέρι με διάφορα μπαχαρικά, ψιλοκομμένα μυρωδικά και ροδόξυνο Αντιοχείας, ή την ανάμεικτη με γιαούρτι και καπνιστή μπαμπαγανούς.