Premium κάβες στην Αθήνα  | 0 bovary.gr
Premium κάβες στην Αθήνα | 0 bovary.gr
07|11|2017 12:39
SHARE
ΚΑΒΕΣ

Premium κάβες στην Αθήνα


Κάβες υπάρχουν πολλές, όμως λίγες είναι αυτές που με επιστημονική, θα έλεγε κανείς, επιμονή και αγάπη ασχολούνται με το θέμα, προσφέροντας στους πελάτες τους όχι μόνο μεγάλη ποικιλία, αλλά και την ευκαιρία να δοκιμάσουν σπάνιες ετικέτες και αποστάγματα από διάφορα μέρη του κόσμου.

Πολλοί θεωρούν ότι οι εξειδικευμένες κάβες είναι πολύ ακριβές, πράγμα όμως που δεν ισχύει. Υπάρχουν βέβαια κάποια είδη πολυτελείας, όμως σε γενικές γραμμές μπορείτε να  βρείτε ενδιαφέροντα προϊόντα σε προσιτές τιμές, ή να πετύχετε και πολύ καλές προσφορές. Οι περισσότερες από αυτές που σας προτείνουμε διαθέτουν και ηλεκτρονικό κατάστημα, απ ' όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα τους.

Cellier

Μια από τις παλιότερες κάβες της Αθήνας με ιστορία που ξεκινά το 1938. Δημιουργός της ο Γιώργος Καρακώστας, που σύστησε στους θαμώνες του μια τεράστια ποικιλία από ετικέτες κρασιού, πράγμα που  αποτελεί και σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Πέρα όμως από την οινική του παράδοση, για την οποία φημίζεται το κατάστημα, εδώ θα βρείτε πολλά spirits και δη premium, όπως για παράδειγμα το John Walker & Sons Odyssey, το πρώτο triple malt Scotch Whisky. Aν θέλετε, μπορείτε να επισκεφτείτε και το ηλεκτρονικό κατάστημα και να ενημερωθείτε για τα υπηρεσίες της εταιρείας. Μια από αυτές, για παράδειγμα, είναι το Cellier Wine Club, στο οποίο αν γίνετε μέλος αποκτάτε, πρόσβαση στον διεθνή οινικό κόσμο, καθώς και σε αυτόν της Ελλάδος και απολαμβάνετε πληθώρα προνομίων.

Κριεζώτου 1δ, Σύνταγμα, 210 3610040

Λεωφόρος Κηφισίας 369, Κηφισιά, 210 8018756

Λεωφόρος. Συγγρού 320, Καλλιθέα,  210 4533551

Κάβα Ανθίδη

Από το 1945 έως σήμερα, το όνομα Ανθίδης υπήρξε συνδεδεμένο με τον χώρο του κρασιού. Ο Ηλίας Ανθίδης, πατριάρχης της επιχείρησης έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα προϊόντα όπως το γνωστό ουίσκι Johnnie Walker και το διάσημο πλέον λικέρ Grand Marnier.  

Σήμερα μπορείτε να βρείτε στα ράφια της  πάνω από 3.000 διαφορετικές ετικέτες κρασιού από τον ελληνικό και τον παγκόσμιο αμπελώνα, αλλά και δεκάδες premium spirits, όπως το Appleton Estate Rum 21 ετών και το Chivas Regal 18 ετών.

Ενδιαφέρον έχουν οι εκτεταμένες συλλογές από whiskies Σκωτίας, Ιρλανδίας αλλά και Single Malts Ιαπωνίας, εκλεκτά bourbon, super premium βότκες, ρούμια, τεκίλες και gin, συλλεκτικές, ειδικές εμφιαλώσεις, αποστάγματα από την κάθε γωνιά της γης, λικέρ και σιρόπια σε απίστευτη ποικιλία, πουρέδες φρούτων, delicatessen, σοκολάτες και παραδοσιακές ελληνικές νοστιμιές. Επίσης πάνω από 500 συνοδευτικά, αξεσουάρ, πούρα και είδη δώρων και σπάνια, εξειδικευμένα προϊόντα για bars και mixologists. Στις προσφορές του e-shop της κάβας, θα βρείτε δεκάδες προτάσεις για δώρα, ενώ αν γίνετε μέλη στο Club  θα έχετε εκπτώσεις, δώρα και διάφορες παροχές με τη συγκέντρωση πόντων που αποκτώνται με κάθε αγορά σας.

Κηφισίας 76, Μαρούσι,  2108061653

Υψηλάντου 13-15, Κολωνάκι, 2107251050

Kylix

Πρόκειται για μία ξεχωριστή «wine boutique» που επιλέγει και προσφέρει στους πελάτες της ό,τι καλύτερο παράγει ο Ελληνικός και ο διεθνής αμπελώνας. Επιπλέον, διαθέτει μία από τις πλέον αξιόλογες συλλογές whiskies σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με δεκάδες επιλογές σε malt (Highland Park, Edradour, Clenmorangie, Bowmore, Glenfarclas κ.α.) καθώς και μία ευρεία γκάμα από καθημερινά αλλά και ιδιαίτερα σπάνια αποστάγματα, οινοπνευματώδη ποτά και λικέρ.

Ειδικά για επαγγελματίες αλλά και για ερασιτέχνες mixologists, προσφέρει μεγάλη ποικιλία σε bitters, mixers και εξειδικευμένα ποτά. Τέλος, διαθέτει πούρα, είδη delicatessen και διάφορα αξεσουάρ, καθώς και έναν πλήρη κατάλογο επιχειρηματικών και προσωπικών δώρων. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση του καταστήματος μπορείτε να ενημερωθείτε για τις μηνιαίες προσφορές, καθώς και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την εταιρεία, ενώ με ένα τηλεφώνημα, αναλαμβάνει την αποστολή ειδών και δώρων στην Αθήνα, στην υπόλοιπη Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό.

Καρνεάδου 20, Koλωνάκι, 2107245143

Vinoterra

Η ιστορία αυτής της κάβας ξεκινάει από το 1995, όταν o Δημήτρης Κόλλιας σε ηλικία μόλις 21 ετών, αποφασίζει να ανοίξει ένα μικρό κατάστημα πώλησης εμφιαλωμένων κρασιών στο Νέο Ηράκλειο. 80 ετικέτες κρασιού σε μία ελληνική αγορά, που μόλις ξεκινούσε να γνωρίζει τι σημαίνει ποιοτικό κρασί μικρών παραγωγών ήταν αναμφίβολα ένα γεγονός εκείνη την εποχή. Η συλλογή μεγάλωνε συνεχώς, για να φτάσει περίπου τις 500 ετικέτες. Tο 2008 δημιουργήθηκε η Cava Vinoterra, ένας μοναδικός χώρος 160τ.μ. με υπόγειο κλιματιζόμενο κελάρι 80τ.μ. το οποίο φιλοξενεί πια, πάνω από 1200 ετικέτες κρασιών απ 'όλο τον κόσμο, δίνοντας στον  ειδικό χώρο γευσιγνωσίας που διαθέτει, μία μοναδική αίσθηση για την κουλτούρα του κρασιού. Δίπλα ακριβώς από το κατάστημα, θα βρείτε και το Vinoterra Resto, όπου μπορείτε να απολαύσετε δημιουργική μεσογειακή κουζίνα, διαλέγοντας το κρασί από την κάβα σε πολύ καλές τιμές

Μαρίνου Αντύπα 74, Ηράκλειο, 21 0279 2100

Oak

Σε αυτό το κατάστημα με την καλαίσθητη industrial αισθητική στο Χαλάνδρι, θα βρείτε πάνω από 1500 ετικέτες από τον ελληνικό και ξένο αμπελώνα, μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες και premium ελληνικά αποστάγματα, καθώς και μεγάλη γκάμα του σε εγχώριες και ξένες μπύρες. Η Oak είναι γνωστή για την εντυπωσιακή ποικιλία σε whiskies (που είναι κατανεμημένα ανά χώρα προέλευσης) και φυσικά για την πληρότητα σε ό,τι αφορά τα liquer και τα προϊόντα tobacco (με περισσότερες από 70 κουβανέζικες μάρκες πούρων).

Στα ξύλινα ράφια της θα βρείτε μεταξύ άλλων οτιδήποτε χρειάζεται ένας επαγγελματίας ή ερασιτέχνης mixologist, μεγάλη γκάμα πούρων της οικογένειας Habanos, αρκετά delicatessen προϊόντα, καθώς και είδη δώρων. Η κάβα διαθέτει ειδικό χώρο γευσιγνωσίας, καθώς και cigar room, με όλη τη σειρά της Habanos, όπου μπορείτε να διαλέξετε το πούρο που επιθυμείτε και να το απολαύσετε. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε και τη deli γωνιά, όπου επιλεγμένα προϊόντα, όπως ιταλικά ζυμαρικά, σολομός balik, επιλεγμένες ποικιλίες τσαγιού, αλλαντικά και προϊόντα τρούφας, ή σοκολάτας Valhrona, θα σας βάλουν σε πειρασμό.

Λεωφόρος Κηφισίας 282 και Ύδρας, Χαλάνδρι, 210-6858078