Στο κυρίως μενού πρωταγωνιστεί ο κόκορας κρασάτος με τραχανά, που είναι το μόνο πιάτο που υπάρχει από την πρώτη μέρα που έχει ανοίξει το μαγαζί, μιας και οι συνταγές εδώ ανανεώνονται τακτικά ανάλογα με την έμπνευση του σεφ και τα εποχιακά προϊόντα.
Αρκετά συχνά υπάρχουν και πιάτα ημέρας, ενώ πάντα θα βρείτε ψάρι ημέρας ανάλογα με το τι βγάζει η τράτα, που ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται με εικονικό ριζότο σελινορίζας, ένα σφουγγάρι από ντομάτα και λαχανίδες.
Eξαιρετικές επίσης είναι οι χειροποίητες ταλιατέλες, που φτιάχνουν μόνοι τους στο κατάστημα, (όπως και όλα τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τα ψωμιά εκτός από τα κοχύλια), με μανιτάρια σιτάκε, αυγοτάραχο και μοσχολέμονο.
Δοκιμάστε το καρέ μαύρου χοίρου με ολανδέζ εσπρέσο, τη μοσχαρίσια σπάλα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, πράσινο σιτάρι και μαύρο σκόρδο, κοπές από μοσχαρίσιο κρέας με πουρέ φουντουκιού- αν και δεν έχει φουντούκι αλλά καμένο βούτυρο που του δίνει τη γεύση του φουντουκιού- καρδιά από μαρούλι , ή τα κοχύλια γεμιστά με γαρίδες, μελάνι σουπιάς, κουρκουμά και άγρια χόρτα σε μια πρωτότυπη σύνθεση.
Στην κάβα υπάρχουν σαράντα ετικέτες από αμπελώνες της Ελλάδας και του Νέου κόσμου, ήτοι από τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, την Καλιφόρνια, τη Βόρεια Αφρική τη Χιλή, όπου θα βρείτε φιάλες για όλα τα βαλάντια.Το Simul για τις μπίρες συνεργάζεται με τη «Βόρεια», μια ζυθοποιία από τις Σέρρες που έχει πέντε διαφορετικούς κωδικούς. Τελειώστε το δείπνο σας με αποστάγματα μαστίχας, κρύου ρακόμελου, τεντούρας ή με ένα λικέρ με βότανα που έρχονται όλα από την Καλαμάτα. Συχνά το κατάστημα διοργανώνει και ειδικές βραδιές με τζαζ μουσική, που θα ξεκινήσουν από αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και βραδιές οινογνωσίας με συγκεκριμένα κτήματα. Φέτος θα υπάρξουν και δυο βραδιές με guest chefs του Nίκου που θα συμπράξουν μαζί του στην κουζίνα
Simul gastronomic situ
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Καθημερινά 18:00 – 24:00 ~ Κυριακή κλειστά
*Τιμές: Γύρω στα σαράντα με σαράντα πέντε ευρώ μαζί με κρασί.