Πιες το τσάι σου σαν Βρετανίδα -5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας | 0 bovary.gr
Πιες το τσάι σου σαν Βρετανίδα -5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας | 0 bovary.gr
21|11|2017 11:26
SHARE
ΣΑΝ ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ

Πιες το τσάι σου σαν Βρετανίδα -5 διευθύνσεις με το καλύτερο τσάι της Αθήνας


Μπορεί εμείς στην Ελλάδα να μην έχουμε παράδοση στα μικρά διαλείμματα για «tea time», όπως συνηθίζεται στην Αγγλία, στην Ιαπωνία  ή στη γειτονική Τουρκία, όμως υπάρχουν μερικά στέκια  που  θα σας μυήσουν στην ιεροτελεστία του τσαγιού και θα σας χαλαρώσουν.

Στροφές τεϊοποτείον

Πριν από τριάντα χρόνια περίπου, το κέντρο της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στην οδό Χάμιλτον 7, έγιναν τα εγκαίνια ενός διαφορετικού καφενείου από τα άλλα. Εκεί άνοιξε το πρώτο τεϊοποτείο στην Ελλάδα, που συγχρόνως είχε και την ιδιότητα μουσικού καφενείου, με σκοπό να μάθει στους Έλληνες να πίνουν τσάι. Αυτός ο μικρός, ζεστός και ήσυχος χώρος  θα σας ταξιδέψει στον χρόνο. Στους τοίχους του δεσπόζουν παλιές αφίσες εποχής, ενώ τα τραπεζάκια του μαγαζιού είναι φτιαγμένα από παλιές βάσεις ραπτομηχανών Singer, με επιφάνεια από μάρμαρο και τζάμι. Κάτω από το τζάμι μπορείτε να θαυμάσετε  παλιές καρτ-ποστάλ με εικόνες από την Αθήνα στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Στα ράφια  του μάλιστα  εκτίθενται προς ανάγνωση παλιά περιοδικά, όπως ΣΙΝΕΜΑ, ΑΡΚΑΣ, ΜΑΦΑΛΝΤΑ, και άλλα. Εδώ έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε ανάμεσα σε 100 ποικιλίες τσαγιού, το οποίο σερβίρεται σε σερβίτσια από πορσελάνη, ή κάποιο από τα πολλά ροφήματα και ποτά που διαθέτει το μαγαζί.

Χάμιλτον 7, Πλ.Βικτωρίας, Αθήνα, 210-8833625

Γ. Δροσίνη 16, Κηφισιά,  210 808 7820

Τσάι

Ο ναός του τσαγιού στο Κολωνάκι χαρακτηρίζεται από την καλαίσθητη μίνιμαλ αισθητική του και την μεγάλη του ποικιλία. Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Μπάτζιος που έχει επιμεληθεί τη διακόσμηση, ξεκινώντας από το λογότυπο το οποίο παραπέμπει στο γιαπωνέζικο τραπέζι της ιεροτελεστίας του τσαγιού, ανέπτυξε τη διαρρύθμιση όλου του χώρου ακολουθώντας  αυτη την τεχνοτροπία. Τα βάζα με τις ποικιλίες του τσαγιού είναι τοποθετημένα σε απλές τετράγωνες προθήκες, κατασκευασμένες έτσι ώστε να δημιουργούν ένα οπτικό παιχνίδι, ενώ ο χώρος κατακλύζεται από οριζόντιες και κάθετες γραμμές από ξύλο ελάτης. Ξεχωριστό είναι το τραπέζι με τις κούνιες –καρέκλες, αλλά και ο κήπος του Ζεν. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μοναδικές ποικιλίες τσαγιού και ροφημάτων απ' όλο τον κόσμο, τσαγιέρες, φλιτζάνια, σετ τσαγιού και γενικότερα όποιο αξεσουάρ είναι απαραίτητο για την σωστή παρασκευή του ροφήματος.

Ταυτόχρονα μπορείτε να πιείτε το τσάι σας και να το συνοδεύσετε με αλμυρές και γλυκές χειροποίητες γεύσεις ,που βγαίνουν καθημερινά από την κουζίνα του μαγαζιού. Το κάθε τσάι έχει το δικό του σερβίτσιο, ενώ μαζί με το ρόφημα θα σας φέρουν στο τραπέζι και ένα χρονόμετρο, το οποίο χτυπάει όταν το τσάι σας είναι έτοιμο και πρέπει να βγει από το νερό.

Αλεξάνδρου Σούτσου 19 & Λυκαβηττού, Κολωνάκι,  21 0338 8941

Παιώνια

Μια ήσυχη μικρή γωνιά στο Θησείο που θα σας κάνει να ξεχάσετε την καθημερινότητα και τον θόρυβο της πόλης και θα σας μάθει να πίνετε το τσάι σας με σωστό τρόπο.

Η ιδιοκτήτριά του, η κυρία Μάγια Μαυράκη, αγαπάει πολύ τη διαδικασία του τσαγιού και μπορεί να σας δώσει όποια πληροφορία χρειαστείτε. Το κατάστημα διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία, το Oolong από την Ταϊβάν, που δημιουργεί διαύγεια και εφορία και θεωρείται η σπεσιαλιτέ του. Επίσης στην Παιώνια φτιάχνουν μόνοι τους μείγματα από μπαχαρικά και βότανα  με βάση τα πέντε στοιχεία της φύσης: νερό, φωτιά, ξύλο, μέταλλο και γη, τα οποία έχουν ευεργετικές ιδιότητες. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε βιολογικά προϊόντα, λάδια, σιρόπια και  μακροβιοτικά. Αν θέλετε, μπορείτε να επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του καταστήματος και να ενημερωθείτε για όλα τα είδη, ή και να κάνετε τις παραγγελίες σας. Στον συγκεκριμένο χώρο διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως βραδιές ινδικού χορού, κονσέρτα και performances.

Φαλήρου 32, Θησείο, 21 0341 0260

Lotte

Ένα κουκλίστικο καφέ στο Κουκάκι, που πήρε το όνομά του από την ηρωίδα του Γκαίτε στα  «Πάθη του νεαρού Βέρθερου». Προσέξτε το πλακάκι του πατώματος, που προέρχεται από  το αυθεντικό πάτωμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πριν από  την ανακαίνιση.  Εδώ θα απολαύσετε ζεστό τσάι από δώδεκα ποικιλίες, τσάι του βουνού ή ροφήματα από βότανα, ακούγοντας κλασική μουσική το πρωί και jazz μέχρι ρετρό ελληνικά, ή διασκευές από παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα. Συνοδεύστε το ρόφημά σας με ένα από τα ολόφρεσκα χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται καθημερινά. Μάλιστα επειδή η ιδιοκτήτρια του, η Θεοδώρα Αθανασοπούλου, είναι ηθοποιός, το μαγαζί φιλοξενεί συχνά δημιουργίες διαφόρων καλλιτεχνών.

Τσάμη Καρατάσου 2 και Μισαραλιώτου,   Κουκάκι,  211 4078639

Ο Δρόμος του Τσαγιού

Αν θέλετε να αγοράσετε εκλεκτά ροφήματα, τότε σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε τον Δρόμο του Τσαγιού, που προσφέρει στους πελάτες του τις πιο γνώριμες μεσογειακές γεύσεις, συνδυασμένες με τα τσάγια της Ανατολής. Τα βότανα, τα άνθη και τα φρούτα της Μεσογείου,  καθώς και τα μπαχαρικά, βρίσκουν με τον πιο φυσικό τρόπο τη  θέση τους στα μίγματα των αρωματισμένων τσαγιών.

Το χαμομήλι, το τσάι του βουνού, η λεβάντα, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, καθώς και η κανέλα, η μαστίχα Χίου, το γαρύφαλλο μαζί με το σύκο, το βερίκοκο, το πορτοκάλι και τα πλούσια αρωματικά άνθη, όπως το τριαντάφυλλο και το γιασεμί, παντρεύονται με τα μαύρα, τα πράσινα και τα λευκά τσάγια των «κήπων» της Άπω Ανατολής. Επίσης το κατάστημα ειδικεύεται στη δημιουργία καινούργιων αρωματισμένων τσαγιών. 

Δοκιμάστε το Δάκρυ της Χίου, ένα πράσινο τσάι αρωματισμένο με μαστιχέλαιο από την Χίο, αμύγδαλο, φιστίκι Αιγίνης και λεμόνι. Ταυτόχρονα εδώ θα βρείτε και αξεσουάρ για την παρασκευή τσαγιού και σκεύη  από διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Καψάλη 5, Κολωνάκι , 210722 1460