To νέο, «κρυφό» pop up εστιατόριο του Bios έγινε ήδη talk of the town
BIOS HOME KITCHEN

To νέο, «κρυφό» pop up εστιατόριο του Bios έγινε ήδη talk of the town

Μα καλά έχει φαγητό το Βios θα αναρωτηθείτε όσοι ήδη έχετε επισκεφτεί τον πολυχώρο στην Πειραιώς, είτε για να απολαύσετε ένα εναλλακτικό live, είτε για να παρακολουθήσετε κάποια από τις θεατρικές παραστάσεις που κάθε χειμώνα αποτελούν talk of the town, ή απλώς για να απολαύσετε το ποτό σας στο μοναδικό του περιβάλλον που συνδυάζει την urban σύγχρονη αισθητική με την παλιά αστική αύρα της Αθήνας.

Όσοι συχνάζουν στην περιοχή, σίγουρα θα έχουν ακούσει ότι από την άνοιξη στον πρώτο όροφο του κτιρίου άρχισε να λειτουργεί το Bios Home Kitchen.

Η ιδέα στηρίζεται στη λογική των pop up εστιατορίων που έχουν κατακλύσει τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου. Τα συγκεκριμένα «περιπλανώμενα» λειτουργούν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ακόμα και για μια βραδιά, ακολουθώντας ιδιαίτερους γευστικούς προσανατολισμούς. Στόχος του συγκεκριμένου pop up εστιατορίου είναι η έρευνα γύρω από τις κουζίνες, αλλά και την κουλτούρα του φαγητού. Τα δύο προηγούμενα pop up πρότζεκτ, που γρήγορα απέκτησαν φανατικούς οπαδούς ήταν το Of Plants & Fish από την Χριστίνα Κοτσιλέλου και τον Δημήτρη Αφεντάκη, που είχαν ετοιμάσει ένα αποκλειστικά χορτοφαγικό μενού υψηλής γαστρονομίας και η πρόταση της Σάρον Μπρένερ του Records in the Den, που συνδύαζε την καλιφορνέζικη γαστρονομία με την κουζίνα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. 

Αυτή τη φορά το εστιατόριο ονομάζεται BEEF, όποτε πώς καταλαβαίνετε απευθύνεται αυστηρά σε κρεατοφάγους και υπεύθυνοι του είναι δυο ταλαντούχοι σεφ.

Αν βλέπετε τηλεόραση, θα τους ξέρετε από την εκπομπή MasterChef, όπου και ξεχώρισαν, την Γωγώ Δελογιάννη, η οποία μάλιστα εγκατέλειψε τη δικηγορία για την κουζίνα, και τον Δημήτρη Παπαπαναγιώτου, που άφησε το κρύο Λονδίνο κι ήρθε να δημιουργήσει στην πατρίδα του. 

Ο ιδιοκτήτης του, Βασίλης Χαραλαμπίδης μιλά στο bovary.gr για το νέο εγχείρημα του Bios: 

«Επιλέξαμε το κρέας ως πρώτη ύλη γιατί τα τελευταία χρόνια είναι λίγο «ενοχοποιημένο» ως τροφή, αλλά θεωρούμε ότι είναι μέρος των διατροφικών μας ριζών. Το πρώτο μας pop up εστιατόριο ήταν αποκλειστικά χορτοφαγικό. Αυτή τη φορά, θέλαμε να προσεγγίσουμε με σοβαρότητα μια «δύσκολη» τροφή, στην οποία δεν χωρούν πειραματισμοί. 

Η ιδέα του «κρυφού» εστιατορίου

Το να φτάσεις στο εστιατόριο είναι μια μορφή τελετουργίας, πριν ακόμα μυηθείς στις γεύσεις του. Για μας το φαγητό είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού και θέλουμε να κρατήσουμε το στοιχείο της «ανακάλυψης»: να υπάρχει «απόσταση» πριν φτάσεις στο αντικείμενο της επιθυμίας σου. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Τόσο για τη «λογική» του χώρου όσο και τo μενού του. Το κρέας είναι μαγειρεμένο με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Οι γεύσεις είναι καθαρές». 

Το BEEF είναι ανοιχτό από Πέμπτη μέχρι Κυριακή και θα λειτουργεί ως τον Φεβρουαρίου του 2018. Eπειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε κάνει κράτηση.

Ο χώρος θυμίζει κάτι από την δεκαετία του ’70 και χαρακτηρίζεται από μια μινιμαλιστική διάθεση, ενώ οι αφίσες από κρεοπωλεία της Αθήνας των αρχών του αιώνα μαρτυρούν τον προσανατολισμό του νέου αυτού εστιατορίου.

Η κουζίνα είναι ανοιχτή και μπορείτε αν θέλετε να καθίσετε στους πάγκους μπροστά της για να απολαύσετε το δείπνο σας.

Tα παιδιά δουλεύουν με το Aberdeen Angus (μοσχάρι) από την Ουρουγουάη, που το σερβίρουν medium-rare και άνω και το μαγειρεύουν με τη μέθοδο sous vide. 

Τι σημαίνει αυτό; Oτι το κρέας ψήνεται σε κενό αέρος: πρώτα τοποθετείται σε ένα πλαστικό σακουλάκι και έπειτα περνάει από το vacuum, που τραβάει τον αέρα από το εσωτερικό της σακούλας και στη συνέχεια ψήνεται στους 55 βαθμούς για πάρα πολλές ώρες. Όμως οι σεφ  μετά από πολλές έρευνες και δοκιμές ανακάλυψαν ένα μικρό μυστικό, που δίνει μια μοναδική γεύση στα πιάτα τους, το οποίο όμως δεν προτίθενται να αποκαλύψουν εύκολα.

Η κάρτα του μενού περιλαμβάνει δύο πιάτα: μια τρυφερή μπριζόλα flat iron από μοσχαρίσιο χτένι που συνοδεύεται από σαλάτα σπανάκι και ένα λαχταριστό μοσχαρίσιο burger με σωτέ κρεμμύδια και béarnaise, που σερβίρεται μαζί με χειροποίητα chips.

Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με μία από τις εξαιρετικές σάλτσες που έχουν ετοιμάσει η Γώγω και ο  Δημήτρης, για μεγαλύτερη απόλαυση.

Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια κλασική σάλτσα βουτύρου με εστραγκόν, μια σπιτική σάλτσα bbq με σόγια, μέλι, ντομάτα και 11 ακόμα υλικά, μια σάλτσα μαγιονέζας με κάπαρη, πίκλα αγγουριού, μυρωδικά και μια σάλτσα από κόκκινο κρασί και μοσχαρίσιο jus, που κοστίζουν επιπλέον μόνο 1.50 ευρώ.

Στα side dishes θα βρείτε υπέροχες τριπλομαγειρεμένες τηγανητές πατάτες, ένα πολύ νόστιμο πουρέ γλυκοπάτατας με καπνιστή πάπρικα, σελινόριζα με μήλο και φρέσκα μυρωδικά, ένα ιδιαίτερο μπρόκολο με μπλε τυρί, πιπεριά τσίλι και σωταρισμένα κρεμμύδια και μια ανάμικτη πράσινη σαλάτα με vinegraite φράουλας, γραβιέρα και κρουτόνς. 

Για επιδόρπιο μπορείτε να δοκιμάσετε μια γαλλική τάρτα μήλου που σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι.

Αν λοιπόν θέλετε να βιώσετεμια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε το pop up του Bios, όπου μάλιστα μπορείτε να συνδυάσετε την έξοδό σας και με ένα καλλιτεχνικό event!

Πειραιώς 84 και Σαλαμίνος 13 (στον πρώτο όροφο), Αθήνα.

Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη – Παρασκευή: 19.00 – 01.00, Σάββατο – Κυριακή: 13.00 – 01.00.

TAGS BEEF BIOS