Δεν είναι εύκολο για έναν κάτοικο μιας μεγαλούπολης να απαρνηθεί το κρέας και κυρίως τα γαλακτοκομικά για να ακολουθήσει τη vegan διατροφή.
Η Άλκηστη Αλεξανδράτου και η Ντέμη Γεωργίου, όμως, το τόλμησαν και δημιούργησαν με αγάπη κι αφοσίωση τον δικό τους χώρο, το Λάιμ Μπιστρό, προσφέροντας στους πελάτες τους ένα υγιεινό μενού, χωρίς επεξεργασμένες πρώτες ύλες, γλουτένη και ζάχαρη. Τα δυο κορίτσια δούλευαν χρόνια στον χώρο της εστίασης- στην Άλκηστη από μικρή της άρεσε να μαγειρεύει, ενώ η Ντέμη ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία και στη συνέχεια μπήκε και στην κουζίνα.
«Υπήρχαν χορτοφαγικές επιλογές μεν στην Αθήνα, αλλά θέλαμε και η πρώτη ύλη να μην είναι επεξεργασμένη, οπότε αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το Λάιμ για να κάνουμε τα πράγματα όπως εμείς πιστεύουμε. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι μας θεωρούν ακριβούς. Όμως ξοδεύουμε πολλές ώρες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Καθημερινά όλα παρασκευάζονται από την αρχή, όπως θα έπρεπε να κάνει μια κουζίνα.
Φτιάχνουμε γάλα, τυριά, κρέμες από καρπούζι: όλα γίνονται σε μικρές ποσότητες γι’ αυτό κι όλα ελαφρώς αργούν, επειδή η παρασκευή αρχίζει με την παραγγελία», μας εξηγεί η Άλκηστη.
«Η λογική της vegan κουζίνας είναι εύκολη, αλλά χρειάζεται χρόνος. Όλα αυτά που φτιάχνουμε εδώ είναι προσεγμένα στη λεπτομέρεια. Οι περισσότεροι vegan επιλέγουν επεξεργασμένα προϊόντα που δεν είναι όμως καλά για την υγεία, έχουν τόνους ζάχαρης και το σώμα μας δεν τα δέχεται ως φιλικά, οπότε χρειάζεται περισσότερος χρόνος να τα επεξεργαστεί. Αν, ας πούμε, βάλουμε στο μπλέντερ τέσσερα φρούτα θα μας δυσκολέψουν στη χώνεψη, σωστά; Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις ύλες, όσο πιο επεξεργασμένες τόσο πιο δύσκολα τις μεταβολίζει το σώμα μας».