herodion.gr
herodion.gr
05|12|2017 13:36
SHARE
POP-UP CUCINA CARUSO

To αγαπημένο σας Pop-up Cucina Caruso για πέντε μόνο μέρες στο ξενοδοχείο Ηρώδειο


Ενα ακόμη pop-up εστιατόριο του Cucina Caruso με γιορτινή διάθεση και κεντρικό χορηγό το αγαπημένο Lurpak, ετοιμάζεται για την Πέμπτη 7/12 ως και την Κυριακή 10/12/2017, στον φιλόξενο χώρο του Atrium restaurant στο ξενοδοχείο Ηρώδειο.

Χαρακτηριστικά του, η καλόγουστη αστική ζεστασιά του, η καλλιτεχνική αύρα από τα αντικείμενα τέχνης που τον περιβάλλουν αλλά και η όμορφη κοσμοπολίτικη και ταυτόχρονα χαλαρή ατμόσφαιρα που αναδίδει.

Το Caruso όμως νιώθει σαν στο σπίτι του στο Ηρώδειο, όχι απλά λόγω περιβάλλοντος αλλά κυρίως χάρη στην ομάδα των ανθρώπων του, που ξεκινά απ’ την ιδιοκτησία και περιλαμβάνει το σέρβις και την κουζίνα, όπου πρωταγωνιστεί η ομάδα του Point A Bar & Restaurant, με επικεφαλής τον chef Μανώλη Μαυριγιαννάκη.

«Το μενού αυτού του pop-up χαρακτηρίζεται από κλασικά πιάτα της διεθνούς αστικής κουζίνας, πειραγμένα κατά την δικιά μου λογική, δηλαδή όπου και όπως πιστεύω ότι προσθέτει στο γευστικό αποτέλεσμα και μόνον, και όχι χάριν πρωτοτυπίας ως αυτοσκοπού. Στα περισσότερα απ’ τα πιάτα χρησιμοποιείται βέβαια βούτυρο Lurpak ή και άλλα προϊόντα της Arla, όπως η κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί Danablu Castello» σημειώνει ο Δημήτρης Παπαζυμούρης, δημιουργός του blog Cucina Caruso.

Στο μενού τριών πιάτων έχετε δύο επιλογές στο πρώτο, στο κυρίως και στο επιδόρπιο.

Κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα ποτήρι κρασί επιλεγμένο για να συνδυάζεται ιδανικά από τον Ανδρέα Ματθίδη, τον πρόεδρο των Ελλήνων οινοχόων.

Σ’ αυτό το pop-up θα δοκιμάσετε 5 κρασιά απ’ το ιδιαίτερα ανερχόμενο, ποιοτικό οινοποιείο του φίλου, Χρήστου Μπαραφάκα στη Νεμέα και συγκεκριμένα τις Νεράιδες στο καλωσόρισμα, την λευκή και ερυθρή Idea, το νέο υπέροχο Apocalypsis που είναι 100% Αγιωργίτικο και τέλος το σπάνιο Φυλαχτό με το επιδόρπιο.

Επίσης θα δοκιμάσετε την υπέροχη ροζέ Τομή απ’ το πολύ αξιόλογο οινοποιείο Τρουπή στην Μαντινεία, από 100% Μοσχοφίλερο.

Από πλευράς μενού θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στα πρώτα πιάτα, την πλέον εξελιγμένη εκδοχή του “αποδομημένου” μουσακά του Δημήτρη Παπαζυμούρη, με αργομαγειρεμένο επί 6ωρο ραγού μοσχαριού και μπεσαμέλ με καπνιστή μελιτζάνα.

Ως εναλλακτική επιλογή, μια χειμωνιάτικη σούπα μπρόκολου με μπλε τυρί Danablu Castello και τσιπς από καραμελωμένο μπέικον. Στη συνέχεια θα δοκιμάσετε μια πράσινη πολύ φρέσκια σαλάτα που θα έχει μέσα στα χορταρικά της κάποιες γευστικές εκπλήξεις, που θα τις μάθετε στο τραπέζι.

Στα κυρίως, δεσπόζει η αγαπημένη συνταγή του Δημήτρη Παπαζυμούρη, που είναι το φιλέτο ταρτάρ, ελαφρά πικάντικο που θα συνοδεύεται από πατάτες κομμένες αλά Γαλλικά.

Είναι ένα πιάτο που σέρβιρα και στο εστιατόριο της Τήνου το καλοκαίρι του 16, με το όνομα “Ωμόν Ντιέ” και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από Γάλλους πελάτες.

Ως εναλλακτική για όσους δεν τρώνε ωμό κρέας, θα υπάρχουν ατομικά χοιρινά φιλέτα Γουέλινγκτον (ψαρονέφρι σε σφολιάτα) με γέμιση από ξινόμηλα, δαμάσκηνα και καρύδια.

Θα συνοδεύεται από μια σάλτσα “Αγιωργίτικο” από φρέσκο κρασί του Μπαραφάκα, η οποία περιέχει Κορινθιακή σταφίδα. Το Γουέλινγκτον με χοιρινό φιλέτο είναι μια συνταγή που σύντομα θα δείτε να δημοσιεύεται στο μπλόγκ σε βίντεο-συνταγή ως η πρότασή του Cusina Caruso για το φετινό γιορτινό τραπέζι.

Είναι φανερό ότι σε μια τέτοια εκδήλωση με περιορισμένο μενού, δεν θα μπορέσουν να καλύψουν διατροφικές ιδιαιτερότητες τύπου vegan & vegetarian.

Τέλος, στα επιδόρπια θα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε δύο κλασικά γλυκά των 70’ς. Απ΄ τη μία, μια πολύ μεστή και γευστική κρεμ καραμελέ που επίσης σύντομα θα δημοσιευτεί η συνταγή της, στην οποία κατέληξε ο Δημήτρης Παπαζυμούρης με την σύντροφό του Σόφη μετά από σειρά δοκιμών.

Απ’ την άλλη ένα αχνιστό & φουσκωμένο σουφλέ σοκολάτας που θα έρχεται με συνοδεία κρέμας γάλακτος. Κι’ αυτό σύντομα στο μπλογκ του Cusina Caruso. 

Αυτό που δεν μπορoύμε να σας αποκαλύψουμε είναι οι μικρές εκπλήξεις που θα σας περιμένουν απ’ τους χορηγούς μας και θα σας δώσουν έξτρα ικανοποίηση.
Το σύνολο που θα πληρώσετε είναι 45€ το άτομο που περιλαμβάνει φαγητό και κρασί.

Την Πέμπτη 7/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα που ξεκινάει στις 21:00.
Την Παρασκευή 8/12 & το Σάββατο 9/12 θα υπάρχουν δύο σερβιρίσματα, το πρώτο 19:00-21:20 και το δεύτερο 21:30 – 24:00.
Την Κυριακή 10/12 θα υπάρχει ένα σερβίρισμα στις 14:30.

Παρακαλούμε θερμά να τηρήσετε τις ώρες άφιξης (και αναχώρησης στα πρώτα σερβιρίσματα) μια και στη λογική των pop up που κάνουν, σερβίρονται όλα τα τραπέζια συγχρονισμένα σε σειρά, κρασί και φαγητό.

Αν και θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο, σημειώνουμε ότι η αίθουσα είναι non-smoking, αλλά όσοι θέλετε μπορείτε να καπνίσετε στην σκεπασμένη είσοδο του ξενοδοχείου 20μέτρα μακριά.

Ανάλογα με τον καιρό, μπορεί να ανεβείτε και στον χώρο του καλοκαιρινού Point A για μια “σπονδή” με θέα τον Παρθενώνα που είναι ακριβώς μπροστά μας.

Για κρατήσεις με την Μαρία στο 210 9236 832. Το Ηρώδειο είναι στη Ροβέρτου Γκάλλη 4, ένα τετράγωνο μετά το Μουσείο Ακροπόλεως.

Μπείτε εδώ για να μάθετε για το Pop-up εστιατόριο Cucina Caruso