Φάρμα Μπράλου: Η πιο ονομαστή φάρμα της Φθιώτιδας, μόλις έγινε εστιατόριο στο Κολωνάκι | 0 bovary.gr
Φάρμα Μπράλου: Η πιο ονομαστή φάρμα της Φθιώτιδας, μόλις έγινε εστιατόριο στο Κολωνάκι | 0 bovary.gr
11|12|2017 15:45
SHARE
ΦΑΡΜΑ ΜΠΡΑΛΟΥ

Φάρμα Μπράλου: Η πιο ονομαστή φάρμα της Φθιώτιδας, μόλις έγινε εστιατόριο στο Κολωνάκι


Στον πεζόδρομο της Μηλιώνη στον αριθμό 12, η ποιοτική Φάρμα Μπράλου απέκτησε το νέο της κατάστημα- το πρώτο ήταν στον πρώτο όροφο του γαστρονομικού πολυχώρου Yoleni's Store.

Εκεί μπορείτε πλέον να βρείτε τα εκλεκτά και ονομαστά κρέατα και προϊόντα της, από τα μοναδικά ελληνικής εκτροφής Βlack Angus Purebred 100% που μόνο η Φάρμα Μπράλου αναπαράγει στη χώρα μας, έως τον ελληνικό μαύρο χοίρο, πουλερικά, αρνιά και κατσίκια αλλά και ζυμαρικά, ειδικές σως και μια μεγάλη ποικιλία από delicatessen.

Με κοπές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και πολυήμερο σίτεμα, εδώ η κρεατοφαγία αποκτάει άλλη διάσταση.

Ακολουθώντας τη φιλοσοφία «from farm to table» το εστιατόριο του ποιοτικού εκτροφέα και παραγωγού κρέατος, προτείνει μια σειρά από εμπνευσμένα πιάτα σε επιμέλεια Μιχάλη Νουρλόγλου, που υλοποιούν καθημερινά, με την καθοδήγησή του, ο Παναγιώτης Ζώκος και ο Αγαπητός Τσακαλάκης με την ομάδα τους. 

Παναγιώτης Ζώκος, Μιχάλης Νουρλόγλου, Αγαπητός Τσακαλάκης
Παναγιώτης Ζώκος, Μιχάλης Νουρλόγλου, Αγαπητός Τσακαλάκης

Σε ένα ζεστό και ρουστίκ περιβάλλον, όπου το ξύλο κυριαρχεί, λίγα βήματα πιο μακριά από το κρεοπωλείο της επιχείρησης, μπορείτε να απολαμβάνετε μοναδικά πιάτα, που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Τα Chesterfield καθίσματα και οι δερμάτινοι καναπέδες συμπληρώνουν τη διακόσμηση, δημιουργώντας ένα vintage περιβάλλον με ευρωπαϊκό αέρα.

Φυσικά, το κρέας έχει την τιμητική του. Όλες οι πρώτες ύλες είναι ελληνικής εκτροφής και παραγωγής από τη Φάρμα Μπράλου. Για την ιστορία αξίζει να ξέρετε ότι η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε την άνοιξη του 2008. Ακολούθησαν δύο χρόνια έρευνας και προετοιμασίας.

Το 2010 η Φάρμα ήταν έτοιμη να προσφέρει τα εκλεκτά προϊόντά της. Σε μία έκταση 150 στρεμμάτων και σε υψόμετρο 650 μέτρων, στον Μπράλο Φθιώτιδας, εκτρέφονται ζώα ελευθέρας βοσκής μέσα σε ιδανικές συνθήκες με απόλυτο σεβασμό προς τη φύση.

Με τη συνεργασία και την επίβλεψη εξειδικευμένων επιστημόνων, γεωπόνων και κτηνιάτρων, εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες και αυστηρές πρακτικές με υψηλά πρότυπα, που ισχύουν σήμερα σε όλη την Ευρώπη, όποτε οτιδήποτε διαλέξετε είναι απολύτως υγιεινό και μοναδικό.

Καταρχάς, με το που θα μπείτε στο εστιατόριο, πρέπει να επισκεφτείτε το «butcher’s corner». Εκεί με τη συμβουλή έμπειρου κρεοπώλη, θα επιλέξετε το κομμάτι της αρεσκείας σας, το οποίο κόβεται και ψήνεται στη συνέχεια στην ανοιχτή κουζίνα μας, όπως ακριβώς το ζητήσετε. Επίσης καθημερινά υπάρχει και μια επιλογή του σεφ, για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε από το προσωπικό του καταστήματος.

Όλα τα πιάτα μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πατάτες, χόρτα, μανιτάρια, λαχανικά και φυσικά με μια από τις μοναδικές σως, που παρασκευάζονται ειδικά για εσάς.

Στο ιδιαίτερο μενού που ανανεώνεται ανά έξι μήνες θα βρείτε νόστιμες λιχουδιές για να ξεκινήσετε το γεύμα σας, όπως τη λαχταριστή σούπα ημέρας με κολοκύθα, κάστανο, τζίντζερ και μέλι, ή κάποια ορεκτικά, όπως βοδινό ταρτάρ φιλέτο που ψήνεται με αρώματα Μεσογείου, ή το μοσχαρίσιο συκώτι με baby pack choi και echalote με miso. 

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του σεφ είναι το πασά κεφτέ με μελιτζανοσαλάτα και χιόνι παστουρμά, ενώ υπάρχουν και μερικές επιλογές για χορτοφάγους, όπως το ριζότο με άγρια μανιτάρια και αυγό ποσέ από τη Φάρμα, ή  η σπιτική μπομπότα με αγελαδινό βούτυρο και αυγό ποσέ.

Συνοδεύστε το κρέας σας με μια δροσερή πράσινη σαλάτα από φρέσκα κηπευτικά, πράσινο μήλο, αγγούρι, αβοκάντο, φιστίκι Αιγίνης, vinaigrette με lime και μελισσόχορτο. Πολύ καλή είναι και η σαλάτα με όσπρια, κρεμμύδι, πάπια κονφί με dressing από ξερά φρούτα.

Μην παραλείψετε, επίσης, να ζητήσετε ψωμάκι με dip φέτας δικής τους παραγωγής, ή μια μπρουσκέτα από προζυμένιο ψωμί με αυγά μπρουγιέ και σχοινόπρασο.

Το μενού συμπληρώνει μια μεγάλη λίστα κρασιών με τις καλύτερες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, αλλά και  κάποιες επιλεγμένες ξένες (στο σύνολο θα βρείτε στην κάβα γύρω στις πενήντα επιλογές) ,όλες τις σημαντικές μπύρες της ελληνικής μικροζυθοποίας και μια μεγάλη γκάμα από malt whiskies, ρούμια, παλαιωμένα τσίπουρα, κονιάκ και αποστάγματα.

Τώρα τις γιορτές θα υπάρχει ειδικό μενού που θα σερβίρεται την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, με έξι κι επτά διαφορετικά πιάτα αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει μια σούπα ατομικό, ορεκτικά ανά τέσσερα άτομα, ένα κυρίως πιάτο κι ένα γλυκό.

Παραμονή Χριστουγέννων 

60€ / ανά άτομο
Δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά & αναψυκτικά

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

70€ / ανά άτομο
Δεν συμπεριλαμβάνονται ποτά & αναψυκτικά

Φάρμα Μπράλου- Κατάστημα: Μηλιώνη 9, Κολωνάκι

Ώρες λειτουργίας : ΔΕΥ-ΤΕΤ- ΣΑΒ 09:00 -17:00

TΡΙ -ΠΕΜ -ΠΑΡ 09:00 -20:00

Φάρμα Μπράλου Εστιατόριο

Μηλιώνη 12 & Ηρακλείτου – Κολωνάκι

Κρεοπωλείο 213 0455929 - Εστιατόριο / Κρατήσεις 210 3645050

 

farmabralou.gr

facebook.com/FarmaBralou 

instagram.com/farmabralou