4 ιδιαίτερα μπαράκια στην Αθήνα για τις γιορτές  | 0 bovary.gr
4 ιδιαίτερα μπαράκια στην Αθήνα για τις γιορτές | 0 bovary.gr
09|12|2017 14:51
SHARE
ΜΠΑΡΑΚΙΑ

4 ιδιαίτερα μπαράκια στην Αθήνα για τις γιορτές


Το ένα είναι εγκατεστημένο σε ένα παλιό κλωστοϋφαντουργείο, το δεύτερο έχει εμπνευστεί το concept του από τον Σέρλοκ Χολμς, το τρίτο θυμίζει αρχοντικό, ενώ το τέταρτο έχει μια από τις καλύτερες συλλογές σπάνιων αποσταγμάτων: τα καινούργια μπαράκια στην Αθήνα ετοιμάζονται να μας υποδεχτούν, δίνοντας έναν καινούργιο αέρα στη νυχτερινή ζωή της πόλης.  

Μoriarty

Στην πλατεία Καρύτση, εκεί όπου παλιότερα ήταν η «Πρίζα», ο ηθοποιός Πάνης Καλοφωλιάς δημιούργησε το Moriarty, που δανείστηκε το όνομά του από τον κακό του Σέρλοκ. Οι επιρροές από τη βρετανική και τη σκοτσέζικη κουλτούρα είναι έκδηλες στον χώρο: καρό ύφασμα που ντύνει ένα σκαμπό, ένα ρόπαλο του κρίκετ στην μπάρα, μια μαύρη ξύλινη μπάρα, ή κοκτέιλ όπως το Picadilly ή το Mrs Peel  (από τους «Εκδικητές»), δίνουν την αίσθηση ότι πρωταγωνιστείτε σε ταινία. Kαι στις μουσικές επιλογές, όμως, που κινούνται σε indie ρυθμούς, πρωταγωνιστεί η βρετανική σκηνή, ενώ οι Djs εναλλάσσονται καθημερινά στα decks.

Eπίσης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 17:00 έως τις 21:00, το κατάστημα έχει happy hour, οπότε σερβίρει ποτά και κοκτέιλ στην τιμή των 5 ευρώ.

Χρήστου Λαδά 1, Αθήνα- Κέντρο,  21 3040 6763

Upper

Ένα διαφορετικό all-day bistro & bar στο κέντρο της Αθήνας, που μοιάζει με παλιό αρχοντικό, ένα σπίτι με άρωμα αριστοκρατικό που υποδέχεται όσους θέλουν να περάσουν στιγμές με στυλ από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Το Upper μπορεί να βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, ωστόσο η πρόσβασή του καλύπτεται με ένα ελαφρύ μυστήριο: για να το βρείτε πρέπει να περάσετε από μια στοά, να φτάσετε στο τέρμα της και στη συνέχεια να ανεβείτε πάνω στον όροφο.

Εκεί θα βρείτε μια σάλα σε υπέροχο vintage στιλ, όπου κυριαρχούν πολυέλαιοι και μοναδικές τοιχογραφίες, με εξαιρετικά έπιπλα που συγκεντρώθηκαν με προσοχή και λεπτομέρεια από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο ΡΕΤΟ (μια ένωση από πρώην χρήστες οι οποίοι μέσα από τη συλλογή παλιών αντικειμένων επανεντάσσονται δημιουργικά στο σύνολο) και φινετσάτα σερβίτσια, για να δοκιμάστε το υγιεινό μενού του μαγαζιού (μέρος του είναι vegan και vegetarian). Επίσης, να ξέρετε ότι κάθε Κυριακή εδώ διοργανώνονται jam sessions με special guests από τις 19:00 έως τις 22:00.

Όθωνος 10, Σύνταγμα, 211 4065081

Β/2

Η ιστορία του Β/2 ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη το 2010. Η φήμη του γρήγορα εξαπλώθηκε κι έτσι οι δύο ιδιοκτήτες του, ο Στάθης (μουσικός παραγωγός και dj γνωστός ως Bengoa)  και ο Χρήστος Καρυπίδης αποφάσισαν να κατέβουν και στην Αθήνα για να μας συστήσουν τα σπάνια αποστάγματά τους. Τον σχεδιασμό του χώρου ανέλαβε ο σπουδαίος Ολλανδός αρχιτέκτονας Joris Braat: μινιμαλιστική αισθητική, μια ιπτάμενη μπάρα κι ένα ψηφιδωτό πάτωμα που αποτελείσαι από 11.000 κυβάκια από ξύλο αποτελούν το σήμα κατατεθέν του Β/2. Ο Νίκος Αρβανίτης, που ξέρει το ρούμι καλύτερα από τον καθένα, έχει δώσει τις πολύτιμες συμβουλές του στο μπαρ και δημιούργησε τρία εκπληκτικά κοκτέιλ. Έτσι εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε περίπου 250 ετικέτες από ρούμι, μεταξύ των οποίων και το σπάνιο Worphypark, που παράγεται στη Τζαμάικα σε μόνο 250 φιάλες τον χρόνο, αλλά και σκοτσέζικα ουίσκι, που δύσκολο θα βρείτε αλλού. Αυτή τη συλλογή μπορείτε να την απολαύσετε και σε σερβίρισμα συγκριτικής γευσιγνωσίας σε μικρότερη ποσότητα.

Την κάρτα με τα κοκτέιλ έχει επιμεληθεί ο Νίκος Σωτηρόπουλος,που τα έχει χωρίσει σε τρεις κατηγορίες (tremble, mid και bass).  Μπορείτε, επίσης, να συνοδεύσετε το ποτό σας με εξαιρετικές σαλάτες και σάντουιτς που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιώργος Κασβίκης, ενώ θα ακούτε μουσικές από βινύλια που παίζουν γνωστοί Djs.

Ι. Παπαρρηγοπούλου 15,  Πλατεία Καρύτση, 21 0331 9059

Instagram
Instagram

Κλωστήριο

Σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον που εναρμονίζεται με την αισθητική της περιοχής του Mεταξουργείου και του Κεραμεικού, το «Κλωστήριον» είναι μια νέα πρόταση για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν σε έναν χώρο που σε ταξιδεύει στο χρόνο και παντρεύει το vintage με τη σύγχρονη βιομηχανική τάση. Ο Ηλίας Στέκας βρήκε αυτό το παλιό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και αποφάσισε να κρατήσει  τον χώρο ως έχει: μηχανές, γραφεία, κλωστές και νήματα συμπληρώνουν τη διακόσμηση σε ένα mix and match περιβάλλον, που εκτός από μπαρ, φιλοξενεί και εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής- άλλωστε εκεί δίπλα βρίσκεται και η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, όποτε η περιοχή έχει καλλιτεχνική αύρα. 

Εδώ θα απολαύσετε καθαρά ποτά, εμπνευσμένα κοκτέιλς, ελληνικές ετικέτες κρασιών και μπύρας, κρύες και ζεστές γευστικές απολαύσεις και  brunch κάθε Κυριακή (12:00-16:00) σε πολύ καλές τιμές. Οι μουσικές επιλογές κινούνται στον χώρο της funky, electro swing, soul και jazz, ενώ συχνά εδώ διοργανώνονται ξεσηκωτικά πάρτι.  

Μυλλέρου 17 (Πλ. Αυδή), Μεταξουργείο, 21 0524 8496