Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
BLACK DUCK

Γιορτές στην Αθήνα: Η καλύτερη βόλτα της πόλης καταλήγει στις μαύρες πάπιες


Όσα χρόνια κι αν περάσουν, κάθε φορά που έρχονται τα Χριστούγεννα η πρώτη μου σκέψη είναι οι καθημερινές απολαυστικές βόλτες στο κέντρο της Αθήνας. 

Αυτή την εποχή του χρόνου, η πόλη αλλάζει και, έστω και για λίγο, φοράει ό,τι πιο glossy και ζωηρό και χαμογελάει. Οι άνθρωποί της είναι πιο ζεστοί, πιο φιλικοί. Οι βιτρίνες ζωντανεύουν τα πιο ωραία παραμύθια και οι πλατείες δίνουν τον παλμό των γιορτών.

Ερμού, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Χρήστου Λαδά. Στολισμένοι δρόμοι. Λαμπιόνια και μουσικές, Αγιοι Βασίληδες και ξωτικά, δώρα και μικρές απολαύσεις. 

Ναι, ειδικά αυτές τις μικρές απολαύσεις δεν τις διαπραγματεύομαι, γι αυτό και από την ημέρα που κήρυξα και επίσημα την έναρξη της Pre-Christmas διάθεσής μου, δημιούργησα την πιο όμορφη βόλτα στην πόλη κι ένα πρόγραμμα που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Αν και δεν είμαι πρωινός τύπος, ξυπνάω πάντα 10 λεπτά πιο νωρίς. Ετσι μπορώ να απολαύσω τον πρώτο αχνιστό καφέ της ημέρας, με έξτρα δόσεις κανέλλας, στο Black Duck στη Χρήστου Λαδά. Απαραίτητο συνοδευτικό, ένα από τα γλυκά του μενού (έχω μεγάλη αδυναμία στην τάρτα με κρέμα φρέσκου λεμονιού). 
Πίνω τον καφέ μου βιαστικά αλλά απολαμβάνω όσο πιο αργά μπορώ το γλυκάκι μου. Φεύγοντας σκέφτομαι πως αν η δουλειά μού το επιτρέψει, θα κάνω διάλειμμα και θα πεταχτώ για το brunch που μόνο οι μαύρες πάπιες ξέρουν να φτιάχνουν. 

Η καλύτερη ώρα της ημέρας φτάνει, και καθώς αποχαιρετώ τους συναδέλφους στο γραφείο, κατευθύνομαι στην Ερμού για να στρίψω στη Σταδίου. Ντιν ντον ντιν, νιώθω και πάλι παιδί σε κάθε βήμα. Χαζεύω τις βιτρίνες και πηγαίνω προς το Βlack Duck Multipleart γιατί εκεί, εκτός από το απεριτίφ μου, θα βρω τα τέλεια δώρα για τις φίλες μου. 

Η έκθεση έργων τέχνης (που θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών) έχει πολύ προσιτές τιμές.

Όπως και το bazaar στο οποίο βρίσκω όμορφα κοσμήματα Ελλήνων σχεδιαστών, ζωγραφισμένα διακοσμητικά δέντρα και χριστουγεννιάτικα στολίδια, πρωτότυπες κρεμάστρες και διακοσμητικά αντικείμενα, εντυπωσιακά φωτιστικά, κασκόλ, μαρμελάδες με φρούτα παραγωγής της μαύρης πάπιας και μοναδικά κεριά. Δηλαδή δώρα υψηλής αισθητικής, αλλά χαμηλού κόστους για να μην απογοητεύσω κανέναν. 

Αν και θα μπορούσα να χαζεύω για ώρες την έκθεση και το μπαζάρ, κάνω τις δύο πρώτες αγορές και ανεβαίνω στο πάνω μέρος του Black Duck για να συναντήσω αγαπημένους φίλους. Ο Μάρκος, η Αναστασία και ο Χρήστος, θέλουν να συζητήσουμε τι θα κάνουμε στις γιορτές. Το απεριτίφ γίνεται κοκτέιλ και ο μπάρμαν δεν με απογοητεύει. Αριστούργημα. Η βραδιά προβλέπεται μεγάλη. Στην ερώτηση πού θα πάμε στις γιορτές απαντώ «Εδώ!» Και το εννοώ. «Η Αθήνα είναι χάρμα αυτή την εποχή. Άσε που οι μαύρες πάπιες έχουν ετοιμάσει τα καλύτερα» εξηγώ στον Μάρκο. 

«Θα ξεκινήσουμε από τις 10.00 το πρωί με το snack & brunch μενού, το οποίο διαρκεί μέχρι αργά το απόγευμα» τονίζω στα παιδιά, και τους αναφέρω κάποιες από τις επιλογές του μενού «Μπορούμε να δοκιμάσουμε αρχικά τις ομελέτες,  να συνεχίσουμε με τα ιδιαίτερα σάντουϊτς της μαύρης πάπιας, μια ζεστή σούπα, πίτες και γλυκά»!

Το μενού αυτό, διαδέχονται πιάτα ημέρας και χορταστικές επιλογές γεύσεων που «μυρίζουν» Χριστούγεννα, συνοδευόμενες από εκλεκτές προτάσεις, όπως ένα αρωματικό ζεστό κρασί με μπαχαρικά.

Όσον αφορά τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να σας πω ότι έχουν γίνει πλέον παράδοση στη Χρήστου Λαδά. Εκεί βρισκόμουν το 2016 και 2017. Δεν θα υποδεχόμουν πουθενά αλλού την αρχή μιας υπέροχης χρονιάς όπως ελπίζω να είναι το 2018. Και στις δύο παραμονές, στις 3 το μεσημέρι το συγκρότημα φλάουτων Got Flute θα πει τα κάλαντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο, μαζί με γιορτινές μουσικές από όλον τον κόσμο.

Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης
Φωτογραφία BOVARY-Πάνος Μάλλιαρης

Κι επειδή βάζουμε την απόλαυση πάνω από όλα, το σπίτι της μαύρης πάπιας θα μυρίσει τέλεια από το ευφάνταστο ειδικό μενού, με πληθώρα επιλογών μεσογειακής κουζίνας και ελληνικές πρώτες ύλες. Εννοείται ότι θα υπάρχει πλούσια λίστα κρασιών, με έμφαση στις ελληνικές ετικέτες, και απολαυστικά κοκτέιλ.

«Και από μουσική;» ρωτάει ο Μάρκος. «Νο worriez. Θα χορεύουμε μέχρι το πρωί! Αυτό σου το υπόσχομαι. Στο ρεβεγιόν Χριστουγέννων, μετά το φαγητό και την ζωντανή μουσική παράσταση με πρωταγωνιστές την Ευσταθία και τον ηθοποιό Ρένο Χαραλαμπίδη, την σκυτάλη της διασκέδασης παίρνουν οι in house DJ, με μουσικές επιλογές που θα μας συνοδεύσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Στο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, την διασκέδαση αναλαμβάνει η αγαπημένη ρεμπέτισσα Μαριώ με το σχήμα της, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν».

 

Black Duck Multiplarte

Χρήστου Λαδά 9 Aθήνα

210 3234760