Shutterstock
Shutterstock
15|12|2017 13:20
SHARE
CHRISTMAS BRUNCH

Ο μικρός, αργός «θάνατος» των χριστουγεννιάτικων πάρτι και η νέα συνήθεια που παίρνει τη θέση τους


Γιορτινά τραπέζια: για τον οικοδεσπότη, ένας πυρετός προετοιμασιών, αρκετές ώρες στην κουζίνα του σπιτιού, άγχος και επιθυμία να είναι όλα στην εντέλεια.

Αν το χριστουγεννιάτικο πάρτι γίνεται στα μέσα της εβδομάδας, τότε τόσο οι οικοδεσπότες όσο και οι καλεσμένοι αναγκαστικά πρέπει να μπουν σε άλλο mood, ακόμα κι αν η υπόλοιπη ημέρα τους δεν είχε καμία αλλαγή στους ρυθμούς της και στις υποχρεώσεις της. Με άλλα λόγια, το βραδινό πάρτι στο σπίτι, αν δεν είσαι ξεκούραστος και δεν έχεις τον απαιτούμενο χρόνο είτε να το οργανώσεις, είτε να το απολαύσεις, μοιάζει απλά μια «άνευρη» και αγχωτική υποχρέωση.

Στο εξωτερικό τα «holiday dinners» (σσ τα εορταστικά δείπνα) είναι... μια συνήθεια που -σχεδόν- έχει πια περάσει. Γιατί απλά, υπάρχει πάντα μια εναλλακτική πρόταση που φέρνει κάτι διαφορετικό και ανανεώνει τις συνήθειές μας.

Ας μιλήσουμε για τα «holiday brunches».

Tα εορταστικά γεύματα που ουσιαστικά είναι ένα συνδυασμός πρωινού και μεσημεριανού γεύματος και είναι αγαπημένη τάση στο εξωτερικό.

Τι θα λέγατε αν φέτος δεν διοργανώνατε βραδινό γιορτινό πάρτι στο σπίτι, αλλά πρωινό; Ενα πάρτι χωρίς ξενύχτι, χωρίς απαραίτητα μια λαμπερή εμφάνιση, χωρίς περίπλοκα πιάτα, χωρίς τόση κούραση και άγχος.

Χαλαρή, cozy και παρείστικη ατμόσφαιρα.

 

Mε pancakes, με διάφορες συνταγές με αυγά, με γιαούρτι με δημητριακά, με κρουασάν, με τάρτες αλμυρές και γλυκιές, με τοστ σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, με μπάρες δημητριακών, με φρέσκιες σαλάτες και πολλές ακόμα επιλογές.

 

 

 

Δημιουργήστε ένα τραπέζι με εορταστική διάθεση. Διακοσμήστε το με ένα όμορφο centerpiece με φρούτα και γιορτινά διακοσμητικά, με σουπλά και ένα τραπεζομάντηλο με γιορτινά σχέδια.

Bάλτε μουσική και δημιουργήστε μια χαλαρή ατμόφαιρα. Χωρίς άγχος, χωρίς ξενύχτι, φορώντας τα πιο άνετα ρούχα σας και με διάθεση να ξεκουραστείτε πραγματικά με καλή παρέα!