Tα καλύτερα delicatessen της Αθήνας -Εδώ θα βρεις τα πιο σπάνια εδέσματα  | 0 bovary.gr
Tα καλύτερα delicatessen της Αθήνας -Εδώ θα βρεις τα πιο σπάνια εδέσματα | 0 bovary.gr
17|12|2017 14:31
SHARE
DELICATESSEN

Tα καλύτερα delicatessen της Αθήνας -Εδώ θα βρεις τα πιο σπάνια εδέσματα


Πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο και είναι σίγουρο πως όλο και κάποιο τραπέζι θα διοργανώσετε για τους φίλους σας, οπότε σίγουρα θα θέλατε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.

Εμείς βρήκαμε τα μαγαζιά, όπου θα βρείτε σπάνιες γεύσεις και εδέσματα για να κάνετε τη διαφορά. Πολλοί θεωρούν ότι τα delicatessen προϊόντα είναι πολύ ακριβά, όμως αυτό δεν ισχύει απόλυτα: μπορείτε να βρείτε και πιο οικονομικές επιλογές, που θα προσφέρουν στο δείπνο σας κάτι διαφορετικό.

Carnicero

Εδώ θα βρούτε γαστρονομικές δημιουργίες από ελληνικά κρέατα με παραδοσιακές γεύσεις, όπως ρολά, εξοχικά, σουβλάκια, γύρο, αλλά και διεθνείς γεύσεις όπως paupiettes, meat cakes, κοτολέτες πανέ,  black angus burgers,  μέχρι και στρουθοκάμηλο, αλλά και μοναδικά αλλαντικά  από την Ισπανία και  την Ιταλία. Το Carnicero εισάγει κρέατα υψηλής ποιότητας από όλο τον κόσμο σε επιλεγμένες κοπές, που θα ικανοποιήσουν τα πιο απαιτητικά γούστα, ενώ ο chef και το έμπειρο προσωπικό του μαγαζιού μπορούν να σας δώσουν  χρήσιμες οδηγίες για τον τρόπο μαγειρέματος και ψησίματος, αλλά  και πρωτότυπες συνταγές. Για να συνοδεύσετε τα πιάτα σας, μπορείτε να αγοράσετε σάλτσες, μαρινάδες, αρωματικές μουστάρδες και chutneys, ή εκλεκτά ξύδια, ενώ στην πολύ καλά ενημερωμένη κάβα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών κρασιών, καθώς και ελληνικές φρέσκιες μπύρες.

Δημητρίου Βασιλείου 18, Ν.Ψυχικό, 2106770050

Λεωφόρος Κηφισίας 322, Κηφισιά, 2108015100

Κωσταρέλος:

Τρεις γενιές τώρα το Τυροκομείο Κωσταρέλος παράγει εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά. Όταν ξεκίνησε την λειτουργία το 1937, δεν είχε πάρα μόνο παρά αγνό, καλό γάλα και μερικές δοκιμασμένες παραδοσιακές συνταγές, συστατικά που και σήμερα στηρίζουν τις εξαιρετικές γεύσεις του. Στο κατάστημα του Κολωνακίου θα βρείτε τα χειροποίητα προϊόντα της επιχείρησης- τυρί, γιαούρτι, κρέμα και ρυζόγαλο- αλλά και εξαιρετικές επιλογές από μικρούς Έλληνες παραγωγούς σε αλλαντικά, τουρσιά,  γλυκά του κουταλιού, αποξηραμένα φρούτα, ή ποτά,  αλλά και δωρο-καλάθια για τους φίλους και τους συνεργάτες σας.

Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, 2107259000

Provence Deli:

Ένα από τα καλύτερα delicatessen της πόλης που από το 2006 εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση εδεσμάτων υψηλής ποιότητας. Στις προθήκες του θα βρείτε μια τεράστια γκάμα artisanal τυριών και αλλαντικών, που απαρτίζεται από 60 έως και 100 και πλέον διαφορετικά είδη, αλλά και διαλεχτά κρέατα από την Ελλάδα , την Ιταλία και την Ισπανία. Γι’ αυτό άλλωστε πολλά βραβευμένα εστιατόρια, διακεκριμένα ξενοδοχεία, δημοφιλή deli και wine bars κάνουν τις προμήθειές τους από εδώ.

Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι, 2108981435

Degustation

Ο Ηλίας Αποστόλου, έχοντας πολυετή πείρα στον τομέα της εστίασης σε Αυστραλία, Ασία και Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2006 επέλεξε να ασχοληθεί με την εισαγωγή και πώληση προϊόντων υψηλής γαστρονομίας και να συστήσει στους Αθηναίους σπάνιες γεύσεις.  Το κατάστημά του πήρε τη μορφή του κλασικού ιταλικού delicatessen ανάλογα με αυτά που θα συναντήσει κανείς στο Μιλάνο, το Λονδίνο και  το Παρίσι κι σύντομα έγινε σημείο αναφοράς όλων των καλοφαγάδων. Η επιλογή των προϊόντων γίνεται με προσοχή από επιλεγμένους παραγωγούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και διεθνείς εκθέσεις τροφίμων, οπότε εδώ μπορείτε να βρείτε πάνω από 1.700 προϊόντα κυρίως από Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, αλλά και πολλές άλλες γωνιές του κόσμου.

Εκτός από αλλαντικά και τυριά, μπορείτε να επιλέξετε αλίπαστα, παγωτά, κρέατα εκλεκτής κοπής, θαλασσινά, τρούφες, φουαάγκρα και τερίνες, ακόμα και κατεψυγμένες πίτες.

Κουμπάρη 5, Κολωνακι, 210 3627744

Nora’s Deli

Οι τρεις ιδιοκτήτες αυτού του καταπληκτικού και καλά ενημερωμένου delicatessen, η Νόρα και  ο Πέτρος Σμάτσης μαζί με την Ναταλία Εμμανουηλίδου, συλλέγουν εκλεκτά και πολύ συχνά πρωτοεμφανιζόμενα ελληνικά και διεθνή προϊόντα και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές. Βασικά το μαγαζί αυτό λειτουργεί ως παντοπωλείο, οπότε μπορείτε να αγοράσετε ακόμα και είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι. Εξερευνήστε τα ράφια του κι ανακαλύψτε μοναδικά ελαιόλαδα και τα αρτύματα, πιπεριές Φλωρίνης του Ναουμίδη, τα  εξαιρετικά μέλια «Μελίγυρις», τα ικαριώτικα γλυκά του κουταλιού Τέσκος, τις μαρμελάδες Ήδιστον, τον ελληνικό καφέ Νέκταρ, τους ξηρούς καρπούς του Δεβεράκη, τα ντολμαδάκια «της Μαριάννας», τις ελιές από τις Ροβιές, αλλά και τις  σπιτικές σάλτσες της Στέλλας Σπανού από τη Θράκη, ιδιαίτερα ρύζια από την Ιταλία, ή   βιολογικά προϊόντα ελληνικά και εισαγωγής.

Οι απαιτητικοί θα ενθουσιαστείτε με τους κατσικίσιους τραχανάδες, τον σολομό κομμένο στο χέρι, τα ρεβενιώτικα αυγά ορτυκιών τουρσί και  το αυγοτάραχο Στέφου.

Αναγνωστοπούλου 11, Κολωνάκι,  210 3389349

Βανίλια-Κανέλα

Ένας θεατρικά στημένος χώρος στην Πανόρμου, όπου οι πάγκοι είναι φτιαγμένοι από παραδοσιακά εργαλεία, όπως ένα κάρο, ένα ντουένι για το αλώνισμα του σιταριού, έναν πάγκο ξυλουργού, τα  φωτιστικά από παλιές ζυγαριές και τα ράφια από δυσεύρετα ξύλινα καφάσια. Εδώ πραγματικά θα ανακαλύψετε έναν γαστρονομικό θησαυρό: γλυκά και αλμυρά εδέσματα όπως χειροποίητες μαρμελάδες, μέλια και γλυκά του κουταλιού, σπιτικές σάλτσες, όσπρια και ζυμαρικά, μπαχαρικά, βότανα, βιολογικά προϊόντα, μεγάλη ποικιλία τσαγιών και περισσότερες από 600 ετικέτες εγχώριων αλλά και εισαγόμενων οίνων συνθέτουν ένα μοναδικό γαϊτανάκι αρωμάτων και γεύσεων. Από τα must οι άγριες αγκινάρες Τήνου με αγουρέλαιο, η σπιανάτα Ρομάνα, αλλά κι ο σολομός Σκωτίας. Επίσης μπορείτε, πριν από τις αγορές σας, να εκμεταλλευτείτε τον χώρο του cafe για να απολαύσετε ένα ρόφημα, μια σαλάτα ή ένα gourmet σάντουιτς, αλλά και απίθανα γλυκά, όπως μηλόπιτα με σταφίδα, cheese cake και  φυσικά τη λαχταριστή lemon pie.

Λουίζης Ριανκούρ 73,  Αμπελόκηποι, 210 69 25 940

Yoleni's 

Στους έξι ορόφους αυτού του μοναδικού πολυχώρου θα βρείτε ελληνικές γεύσεις, φρέσκιες σαλάτες, εποχιακές σούπες, λαχταριστά σάντουιτς, αρωματικό καφέ, φρέσκους χυμούς και κοκτέιλ από 1000 και πλέον προϊόντα επιλεγμένων παραγωγών από όλη την Ελλάδα. Αγοράστε αυθεντικά αλλαντικά και τυριά, καθώς και ολόφρεσκα φρούτα και λαχανικά από το «Χωριουδάκι» στο παραδοσιακό εδωδιμοπωλείο. Στην κάβα ανακαλύψτε τις πιο εκλεκτές ετικέτες κρασιού του ελληνικού αμπελώνα, ενώ το πρότυπο κρεοπωλείο του «Carnicero meat & delicatessen» ενώνει τις δυνάμεις του με την πολύχρονη πείρα του Kiku στο χώρο της εστίασης και, με ειδικά διαμορφωμένο χώρο κοπής κρεάτων, μας δίνει τη δυνατότητα είτε να προμηθευτούμε για το σπίτι εκλεκτά, νωπά κρέατα, είτε να τα γευτούμε επιτόπου στο εστιατόριο του χώρου.

Σόλωνος 9, Αθήνα, 21 2222 3623