Ο Μακεδονικός Χαλβάς, στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας  | 0 bovary.gr
Ο Μακεδονικός Χαλβάς, στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας | 0 bovary.gr
20|12|2017 15:11
SHARE
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΧΑΛΒΑΣ

Ο Μακεδονικός Χαλβάς, στηρίζει το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας


Τα παιδιά έμαθαν τα πάντα για «Το γλυκό που κάνει καλό».

Αυτά τα Χριστούγεννα, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ αποδεικνύει έμπρακτα, ακόμη μία φορά, την υποστήριξή της στα παιδιά προσφέροντας 3.000 μερίδες από τον Μακεδονικό Χαλβά, «το γλυκό που κάνει καλό», στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος με την υποστήριξη της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, τα παιδιά συμμετείχαν σε δημιουργικό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής και μεταμορφώθηκαν με face painting σε χαρούμενες χριστουγεννιάτικες φιγούρες! Με τη συμμετοχή της γνωστής food blogger Εύας Μονοχάρη, τα παιδιά δημιούργησαν θρεπτικές και υγιεινές λιχουδιές με πρωταγωνιστή τον Μακεδονικό Χαλβά και Μακεδονικό Ταχίνι, ενώ στο τέλος δέχτηκαν επίσκεψη από τον Άγιο Βασίλη, που μοίρασε δώρα και χαρά σε όλους!

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ καθώς και η παρουσιάστρια Μαρία Ηλιάκη, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά αλλά και με εκπροσώπους του Ιδρύματος και να ενημερωθούν για το σημαντικό του έργο.

Με ιστορία 90 και πλέον ετών, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ θα συνεχίσει να προσφέρει βοήθεια και αλληλεγγύη στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.

Από το 1924 συνδυάζοντας τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής με τον σύγχρονο εξοπλισμό και την τεχνολογία παράγει παραδοσιακά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας με βάση το σουσάμι, απόλυτα ενταγμένα στη μεσογειακή διατροφή.

Επιπλέον απευθύνεται στους καταναλωτές της με σεβασμό και αγάπη, αναπτύσσοντας μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα της, αφού παράλληλα με τα προϊόντα σουσαμιού, παράγει και εμπορεύεται και άλλα προϊόντα διατροφής με γνώμονα πάντα τη σταθερή ποιότητα στο τελικό αποτέλεσμα.

Από την άλλη, το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας είναι ένα ιστορικό Ίδρυμα παροχής παιδικής προστασίας στην Ελλάδα. Από την ίδρυση του το 1889, μετρά υπερεκατονταετή αδιάλειπτη λειτουργία και προσφορά πανελλήνιας εμβέλειας στον τομέα της παιδικής μέριμνας και προστασίας.

Πρόκειται για έναν φορέα που παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα και υποστήριξη σε κορίτσια  ηλικίας από 6 ετών, που οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα και προέρχονται από διάφορα πολιτισμικά περιβάλλοντα.

Η συνεργασία τους δεν μπορούσε παρά να φέρει χαρά στα παδιά που έπαιξαν, έμαθαν πολλά για την υγιεινή διατριφή και την γεύση του αγαπημένου χαλβά της Ελλάδας, τον Μακεδονικό Χαλβά,ενώ μπήκαν στην διαδικασία της δημιουργίας με τον πιο ευφάνταστο τρόπο.

Αναστασία Κατσιλιέρη, Κατερίνα Μακρίδου-Ωραιοπούλου, Εύα Μονοχάρη, Λήδα Παπάζογλου-Βατσάκη
Αναστασία Κατσιλιέρη, Κατερίνα Μακρίδου-Ωραιοπούλου, Εύα Μονοχάρη, Λήδα Παπάζογλου-Βατσάκη