Shutterstock
Shutterstock
CITY BREAK

Προτάσεις για μονοήμερη απόδραση την Πρωτομαγιά -Ποια μέρη να επισκεφθείς


Η Πρωτομαγιά φτάνει σε λίγες μέρες και μας έχει προλάβει ήδη η ζέστη.

Μπορεί να μην μας κάνει το χατίρι φέτος και να μην είναι τριήμερο (πέφτει Τρίτη) αλλά μπορείς να αποδράσεις από την μεγαλούπολη με μια μονοήμερη εκδρομή κάπου κοντά.

Ο καιρός είναι καλός, η θερμοκρασία έχει ανέβει αρκετά, οπότε φόρα το κοντομάνικο, ένα άνετο παντελόνι, ένα ζευγάρι sneakers, πάρε ένα backpack, τα γυαλιά ηλίου σου, την παρέα σου και φύγετε! Α, μην ξεχάσεις και το αντιηλιακό.

Υπάρχουν πολλά και διάφορα μέρη, μια ανάσα από την Αθήνα που μπορείς να περάσεις υπέροχα την ημέρα σου και να «πιάσεις τον Μάη».

Σου προτείνουμε τρία διαφορετικά μεταξύ τους μέρη για όλα τα γούστα! Η απόφαση, δική σου.

Λίμνη Μπελέτσι

Shutterstock
Shutterstock

Είναι μια μικρή, τεχνική λίμνη που πήρε το όνομά της από την κοντινή κορυφή Μπελέτσι, της Πάρνηθας. Είναι μόλις μισή ώρα από την Αθήνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην περιοχή Αγία Τριάδα.

Μπορείτε να κάνετε εκεί μια μοναδική βόλτα στη φύση, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αν είστε τυχεροί, θα δείτε ελάφια από τον βιότοπο της Πάρνηθας. 

Μπορείτε να κάνετε πικ-νικ σε κάποιο ύψωμα γύρω από τη λίμνη ενώ στη συνέχεια πεζοπορία! 

Τατόι

shutterstock
shutterstock

Βόλτα στα βασιλικά ανάκτορα και στους κήπους, έχεις πάει; Να μια καλή ευκαιρία. Μόλις 20 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, θα βρεις έναν πνεύμονα πρασίνου, τα βασιλικά κτήματα του Τατοΐου. Μπορείς να κάνεις περίπατο με τα πόδια ή και με ποδήλατο. Θα δεις τα εγκαταλελειμμένα κτήρια, την πυκνή βλάστηση, και μαζεμένη ιστορία σε συνδυασμό με τη φύση.

Μπορείτε να στρώσετε στο γρασίδι και να κάνετε πικ-νικ. Εναλλακτικά, μπορείτε να βρείτε ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα σε απόσταση δέκα λεπτών, προς το Κατσιμίδι.

Bonus: Μπορείτε να το συνδυάσετε με τη Λίμνη Μπελέτσι σε μια μέρα!

Αγκίστρι

shutterstock
shutterstock

Αν τώρα θέλεις κάτι σε θάλασσα, δεν θα σου πούμε όχι. Μπορείς μάλιστα να κάνεις και την πρώτη σου βουτιά σε κάποιο κοντινό νησάκι του Αργοσαρωνικού. Το Αγκίστρι είναι ότι πρέπει για μια μικρή απόδραση. Απέχει μια ώρα από τον Πειραιά και έχει συχνά δρομολόγια. Συνδυάζει το πράσινο πευκοδάσος με τα τυρκουάζ νερά. Θα βρεις ηρεμία και χαλάρωση, μακριά από τον θόρυβο του αστικού κέντρου. 

Από το Αγκίστρι μπορείτε να αγοράσετε λάδι, ελιές, γλυκά του κουταλιού, γαλακτομπούρεκο και αμυγδαλωτά (βοτσαλάκι). Θα φάτε και θα πιείτε, θα κάνετε βόλτα στις παραλίες και στο λιμάνι. Πάρτε μαζί και το μαγιό, μπορεί να χρειαστεί!

Υ.Γ. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να μαζέψεις λουλούδια και να φτιάξεις το δικό σου μαγιάτικο στεφάνι. Αν δεν πιάνουν τα χέρια μου, μην σκας, αγόρασε ένα από αυτά που πουλάνε παντού στο δρόμο και διακόσμησε το αμάξι σου!