shutterstock.com
shutterstock.com
ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ!

Ολα αυτά που μπορούν να σου χαλάσουν τη διάθεση σε ένα ταξίδι


Οι μικρές και όχι μόνο αποδράσεις ισούνται με πολλές δόσεις θετικής ενέργειας στην καθημερινότητα μας.

Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση ενός ταξιδιού που σε βγάζει εκτός πλάνου;

Πολλά είναι εκείνα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν και να σου χαλάσουν όχι μόνο τη διαμονή, αλλά κυρίως τη διάθεση, κάνοντας σε να μετανιώνεις για την επιλογή σου.

Εμείς βρήκαμε τα πιο συνηθισμένα ευτράπελα και σου τα παρουσιάζουμε. Όχι μόνο για να σου θυμίσουμε ίσως κάποιες εμπειρίες, αλλά και για να σε προφυλάξουμε ώστε να μην την πάθεις ( ξανά)!

Η απώλεια

Τα ταξιδιωτικά σου έγγραφα είναι το Α και το Ω ώστε να μην μπλέξεις με τις αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές ενός κράτους. Σε περίπτωση απώλειας τους, φρόντισε να έχεις μαζί σου μια φωτοτυπία τους ώστε να σε καλύψει.

Το πορτοφόλι

Σίγουρα δεν πρέπει να το ξεχάσεις στο σπίτι σου πριν ταξιδέψεις, όμως τα μάτια σου οφείλουν να είναι 14 για να μην το χάσεις! Και επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί, μην φυλάξεις σε αυτό όλη σου την περιουσία. Σημείωσε επίσης τα χρήσιμα τηλέφωνα της τράπεζας σου ώστε να δηλώσεις άμεσα την απώλεια και να ακυρώσεις την κάρτα σου.

Το ξενοδοχείο

Σκέψου πόσους επισκέπτες έχει να διαχειριστεί κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση. Για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως στη ρεσεψιόν όταν σου που πως δεν υπάρχει κράτηση, εκτύπωσε τη φόρμα επιβεβαίωσης και τον αριθμό κράτησης ως αποδεικτικά στοιχεία και για την προπληρωμή σου.

Η βαλίτσα

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο είναι και η απώλεια της βαλίτσας, για παράδειγμα στα αεροδρόμια. Φρόντισε ώστε η δική σου αποσκευή να έχει το δικό της σήμα κατατεθέν και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας σου.