shutterstock.com
shutterstock.com
ΜΕΤΕΩΡΑ

Μετέωρα: Σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας το τοπίο είναι απόκοσμο -Σκέτη μαγεία


Ένα weekend είναι αρκετό για να βρεθεί κανείς ανάμεσα στο Θεό και τους ανθρώπους. Στην κορυφή των πελώριων βράχων που αγκαλιάζουν την Καλαμπάκα και προκαλούν δέος σε κάθε επισκέπτη.

Τα Μετέωρα έχουν χαρακτηρισθεί από το ελληνικό κράτος «τόπος ιερός, αναλλοίωτος και απαραβίαστος». Ένας τόπος με σπάνια γεωλογική μορφολογία που δημιουργεί εικόνες εξωπραγματικές, καταπληκτικές για ένα κλικ στο φωτογραφικό φακό.

 

 

 

 

 

Οι επιβλητικοί σκουρόχρωμοι βράχοι φαίνεται πως σχηματίστηκαν εκεί πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια από πέτρες ποταμών και ασβεστολιθικά πετρώματα.

 

 

 

 

 

Ακόμα πιο θαυμαστά γίνονται τα αιωρούμενα μοναστήρια, έξι στο σύνολο από τα 24 που υπήρχαν εκεί στην ιστορία, τα οποία έχουν ανακαινισθεί και υποδέχονται τους προσκυνητές, με το μοναχισμό να έχει ξεκινήσει από τον 11ο αιώνα.

 

 

 

 

Μέσα στην ομίχλη ή κάτω από το φως του ήλιου η ομορφιά των Μετεώρων είναι ασύγκριτη. Θεωρούνται ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της αναρρίχησης παγκοσμίως. Ακόμα και οι μοναχοί και οι ασκητές κατά το παρελθόν σκαρφάλωναν στους πελώριους βράχους. Σήμερα οι μυημένοι στο σπορ και θαρραλέοι μπορούν να απολαύσουν την περιπέτεια με κλασικές διαδρομές, που στα δικά μας μάτια μοιάζουν απλά άπιαστο όνειρο.

 

 

 

 

 

Για εμάς λοιπόν τους λιγότερο τολμηρούς και για εσένα που προγραμματίζεις μια απόδραση ως τον..ουρανό, προτείνουμε την εναλλακτική της ποδηλασίας ή της πεζοπορίας, καθώς το τοπίο είναι καθηλωτικό.