ΠΥΞΙΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Γιατί το Πήλιο είναι ο απόλυτος φθινοπωρινός προορισμός


Η πιο μυστήρια εποχή ήρθε! Με τις βροχές και το κρύο της, είναι επίσημα εδώ πια και μας βάζει σε μια διάθεση μελαγχολίας, που ταιριάζει όμως απόλυτα στο δικό μου αγαπημένο σκηνικό.

Φτιαγμένο από μια παλέτα χρωμάτων μέσα στο δάσος που ντύνεται με τα φθινοπωρινά του, από κρυφά μονοπάτια και ιστορικά γεφύρια. Και μυρωδιές που σε ενώνουν με τη φύση, σαν τη μυρωδιά των φύλλων μετά τη βροχή ή εκείνη του ξύλου ή των βοτάνων. Και τις γραφικές πλατείες που σε φέρνουν πιο κοντά με την παράδοση και τους ανθρώπους. Τι καλύτερο από έναν ελληνικό κάτω από έναν πελώριο πλάτανο;

 

Pinterest

 

 

 

Το αγαπημένο μου κινηματογραφικό σκηνικό έχει απαράμιλλη ομορφιά, μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι και αν ήμουν παραγωγός κινηματογράφου, θα το επέλεγα για πάμπολλες ταινίες.

Αναρωτιέσαι ακόμα ποιο είναι αυτό;

 

 

 

 

Πολλοί το αποκαλούν “Βουνό των Κενταύρων” μα για μένα είναι με μια λέξη: το Πήλιο.

 

 

 

Μια επίσκεψη σε αυτό το μέρος της Ελλάδας και θα σου κερδίσει την καρδιά!

Περιπλάνηση

Στο Πήλιο οι περισσότεροι τουρίστες αρχίζουν την περιπλάνηση τους από το πιο γνωστό παγκοσμίως χωριό, την Τσαγκαράδα. Ένα χωριό με τέσσερις συνοικίες -Αγία Κυριακή, Αγία Παρασκευή, Άγιοι Ταξιάρχες και Άγιος Στέφανος,- που σε αποπλανεί με την παραδοσιακή, πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, τα αρχοντικά και τα ρομαντικά σαλέ, τα μικρά οικογενειακά ταβερνάκια, τους κήπους που το καλοκαίρι πνίγονται στα λουλούδια. Η άγρια φύση του βουνού βρίσκεται όλο το χρόνο στα καλύτερα της!

 

 

 

Στην Αγία Παρασκευή δεσπόζει ο γηραιότερος πλάτανος της Ελλάδας. Σε προκαλώ να κάνεις ότι κι εγώ! Να σκαρφαλώσεις επάνω του και να φωτογραφηθείς με θάρρος στον γίγαντα του χωριού και να βγάλεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου!

 

 

Επίσης, να σε ενημερώσω ότι το συγκεκριμένο δέντρο λειτουργεί τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους τουρίστες σε περίπτωση βροχής σαν φυσική ομπρέλα! Τα κλαδιά του και τα φύλλα του σκεπάζουν ολόκληρη την πλατεία και ναι, μπορείς να απολαύσεις έναν μοσχοβολιστό ελληνικό άνετα.

 

 

 

Επειδή στο Πήλιο αξίζει να ταξιδέψεις όχι μόνο οικογενειακά, αλλά και με το άλλο σου μισό και με γνώμονα πως ο έρωτας περνάει από το στομάχι, σου προτείνω καλό, αυθεντικό πηλιορείτικο φαγητό, με συνταγές βασισμένες στα μυρωδικά του βουνού και ποιοτικό κρασί, στις ταβέρνες που αγκαλιάζουν τις μικρές πλατείες.

 

 

 

Όσο για τα καταλύματα; Η γκάμα περιλαμβάνει επιλογές για κάθε γούστο και κάθε πορτοφόλι!

Τα υπόλοιπα, αξίζει να τα ζήσεις από κοντά!