Τα 5 SOS βασιλικά αξιοθέατα του Λονδίνου -Μίνι ξενάγηση | 0 bovary.gr
Τα 5 SOS βασιλικά αξιοθέατα του Λονδίνου -Μίνι ξενάγηση | 0 bovary.gr
ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Τα 5 SOS βασιλικά αξιοθέατα του Λονδίνου -Μίνι ξενάγηση


Σίγουρα θα έχεις ακούσει πολλές φορές ότι το Λονδίνο είναι ένας κορυφαίος προορισμός για αναψυχή και shopping, που σου αφήνει μοναδικές εικόνες μέσα από μια εμπειρία ζωής.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ, το Μπιγκ Μπεν και άλλα αξιοθέατα φιγουράρουν στις λίστες των ταξιδιωτικών οδηγών με τα must see, όμως η πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της Αγγλίας κρύβει πολλές περισσότερες  γωνιές, στις οποίες μπορεί να συναντήσεις δημοφιλή πρόσωπα όπως για παράδειγμα την Κέιτ Μίντλετον!

 

 

 

  • Η πιο διάσημη διεύθυνση στο Λονδίνο ανήκει φυσικά στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, την επίσημη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ,  που δεσπόζει σε μια από τις πιο εύπορες περιοχές του.  Για να καταλάβεις αν η Βασίλισσα βρίσκεται στο παλάτι, υψώνεται μια σημαία, ενώ εκτός από τη βασιλική οικογένεια, υπάρχει και ένα μέρος του προσωπικού που ζει εκεί. Η αλλαγή της φρουράς μπροστά στο παλάτι συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον και τα βλέμματα των περαστικών. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Το παλαιότερο παλάτι του Λονδίνου είναι αυτό του Αγίου Ιακώβου. Παραγγέλθηκε από τον Ερρίκο των 8ο στη θέση ενός νοσοκομείου λεπρών, που διαλύθηκε το 1532. Σήμερα, είναι ακόμα ενεργό, με τη Βασιλική Αυλή να έχει επίσημα εκεί τη βάση της. 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες της Αγγλίας είναι το Αβαείο του Ουέστμινστερ, σε γοτθικό ρυθμό, που ιδρύθηκε στα μέσα του 10ου αιώνα από Βενεδικτίνους μοναχούς ως τόπος λατρείας του Αγίου Πέτρου. Συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Είναι στην καρδιά του Λονδίνου, δίπλα στο Μπιγκ Μπεν και τα κτίρια του Κοινοβουλίου. Μέσα του υπάρχει ένας θησαυρός ανεκτίμητης αξίας ιστορικά, με έργα τέχνης από τον 12ο αιώνα. 

 

 

 

 

 

 

  • Παλάτι του Κένσινγκτον ή αλλιώς ένα από τα πιο αγαπημένα πολλών διάσημων βασιλέων στην ιστορία. Μεταξύ αυτών που κατοίκησαν εκεί ήταν και η πριγκίπισσα Νταϊάνα της Ουαλίας, της οποίας αρκετά φορέματα βρίσκονται σε έκθεση στο παλάτι. 

 

 

 

 

  • Αν θέλεις να νιώσεις τη μαγεία του να παντρεύεσαι σε ένα μεγαλοπρεπή Ναό, όπως ακριβώς η Λαίδη Νταϊάνα και ο πρίγκιπας Κάρολος, τότε δεν έχεις παρά να κάνεις μια στάση στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Χτίστηκε μεταξύ 1675 και 1711 και αποτελεί την έδρα του Επισκόπου του Λονδίνου. Έχει το δεύτερο μεγαλύτερο τρούλο, που φτάνει σε ύψος τα 111 μέτρα και βάρος 66 χιλιάδες τόνους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υστερόγραφο: