shutterstock
shutterstock
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2016

Εικόνες από πόλεις του κόσμου που φόρεσαν τα γιορτινά τους


​​​​​Τι κι αν πολλοί από εσάς θα περάσετε τις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων παραδοσιακά σε κάποιο χωριό της Ελλάδας παρέα με φίλους και συγγενείς;

Στο εξωτερικό οι χώρες μπαίνουν σε εορταστικό mood η μια μετά την άλλη και γεμίζουν με χρώματα, κάλαντα, αγγέλους, στολίδια, φωτάκια, παγοδρόμια, αναμνηστικά, κάρουζελ, γεύσεις και αρώματα και περιμένουν τους ντόπιους, αλλά και ταξιδιώτες από τον υπόλοιπο κόσμο να τις τιμήσουν με την παρουσία τους και να ζήσουν ημέρες αγάπης και χαράς με τα δικά τους ξεχωριστά έθιμα.

  • Αγγλία - Λαμπερή και πολύχρωμη γίνεται ένας από τους ιδανικότερους προορισμούς για ψώνια και διασκέδαση αυτή την εποχή. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Γερμανία - Θα δείτε παντού αγορές με παραδοσιακά γλυκά, φαγητά όπως το λουκάνικο και φυσικά το ζεστό κρασί, «γκλούβαϊν». Το ταξίδι σε αυτή τη χώρα τα Χριστούγεννα μένει αξέχαστο!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Γαλλία - Από το κέντρο του Παρισιού μέχρι τη Ντίσνεϊλαντ, τους δρόμους και τα πολυκαταστήματα, η χώρα αυτή έχει κάτι από μαγεία, με τις εορταστικές εκδηλώσεις να διαδέχονται η μια την άλλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ιταλία - Μιλάνο, Ρώμη, λίμνη Κόμο είναι μερικές μόνο από τις περιοχές της γειτονικής χώρας, που αξίζει να επισκεφτείτε κάποια χρονιά για να περάσετε τις εορτές των Χριστουγέννων. Εκεί η εορταστική περίοδος έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια από όλες τις άλλες των χριστιανικών χωρών, αφού αρχίζει από τις 8 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 6 Ιανουαρίου. Πολύχρωμα στολίδια, Αλεξανδρινά, περίτεχνες φάτνες - με τις ομορφότερες να στήνονται στη Νάπολη - κέικ με ζαχαρωμένα φρούτα ή αλλιώς πανετόνε είναι μερικά από τα στοιχεία του δικού της σκηνικού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ρουμανία - Μια χώρα που εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και αποτελεί ιδανικό προορισμό για οικογενειακές και όχι μόνο διακοπές την περίοδο των εορτών. Είτε βρεθείτε στη σύγχρονη μητρόπολη, το Βουκουρέστι, είτε σε κάποια άλλη περιοχή όπως το Μπρασόβ ή η Σινάϊα, θα ακούσετε τα παραδοσιακά κάλαντα από τα μικρά παιδιά και θα μαγευτείτε από τον εντυπωσιακό στολισμό στους δρόμους, τις μεγάλες πλατείες και τα πολυκαταστήματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Ρωσία - Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται μπροστά από τους χριστουγεννιάτικους πάγκους για να αγοράσει αναμνηστικά δώρα και γλυκίσματα και τα φλας παίρνουν φωτιά στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Αυστρία - Μεγάλες πολυσύχναστες αγορές, τοπικά προϊόντα, ψημένο κάστανο, ζαχαρωμένα ή καραμελωμένα φρούτα, στολισμένα δέντρα, χρώματα και φωτάκια, μουσικές συναυλίες συνθέτουν το παραμυθένιο της σκηνικό.