shutterstock
shutterstock
ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΤΣΑΝΤΑ

Εκτός από κόκκινο κραγιόν -Τι άλλο πρέπει να έχεις στην τσάντα που κουβαλάς πάντα μαζί σου


Η υπόθεση «ταξίδι» μπορεί να αποτελεί μια ευχάριστη και χαλαρωτική εμπειρία, ωστόσο η προετοιμασία για την επίτευξη του στόχου είναι πάντοτε χρονοβόρα και απαιτητική.

Εχετε αναζητήσει εδώ και πολλούς μήνες το φθηνότερο εισιτήριο αλλά και την πιο οικονομική και ποιοτική για τις ανάγκες σας διαμονή, έχετε σχεδιάσει το πλάνο των ημερών που θα περάσετε στον προορισμό αυτό, διαχειριστήκατε ιδανικά το πορτοφόλι σας για να μπορέσετε να τα βγάλετε πέρα και τώρα πρέπει να ετοιμάσετε την τσάντα που θα σας συνοδεύσει ως εκεί.

Συνήθως μια τέτοια γυναικεία τσάντα είναι αρκετά ευρύχωρη, ώστε να χωρέσει τα απαραίτητα, αλλά δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που συνειδητοποιήσατε τελικά ότι κάτι έχετε παραλείψει και ξεχάσει ίσως πάνω στη βιασύνη ή το άγχος σας.

Κι αν πιστεύετε ότι θα σας προτείναμε μόνο το νεσεσέρ και το κλασικό κόκκινο κραγιόν, η παρακάτω λίστα θα σας φανεί μάλλον πολύ πιο χρήσιμη και θα κάνει το ταξίδι σας πολύ πιο ξεκούραστο και απολαυστικό.

Μάσκες ύπνου

Πρόκειται για ένα κομψό αξεσουάρ που άλλοτε θα το βρείτε σε μεταξένια και άλλοτε σε βελούδινη εκδοχή. Η Χέμπορν το αγάπησε και έπειτα οι περισσότερες γυναίκες το ερωτεύθηκαν. Είναι ο σύμμαχος της καλής διάθεσης και προστατεύει τα μάτια ακόμα και από το πιο ελαφρύ και αχνό φως, ώστε ο ύπνος να είναι απολαυστικός και να μην διακόπτεται.

Απολυμαντικά μαντιλάκια

Μειώστε την πιθανότητα να κολλήσετε κάποιο μικρόβιο και να αρρωστήσετε καθαρίζοντας τα χέρια σας με απολυμαντικά μαντιλάκια τακτικά μέσα στην ημέρα. Αλλωστε από το αεροπλάνο στο λεωφορείο αλλά και σε κάθε άλλη στιγμή της ημέρας σας τα αντικείμενα με τα οποία έρχεστε σε επαφή είναι δεκάδες.

Ρουχισμός

Τα μέσα μεταφοράς δεν έχουν ποτέ μια σταθερή θερμοκρασία και έτσι η πιο έξυπνη λύση είναι να πάρετε μαζί σας μερικά εναλλακτικά κομμάτια, όπως μια ζακέτα, ένα κασκόλ ή ένα φούτερ τα οποία θα μπορέστε να φορέσετε όλα μαζί ή και το ένα μόνο του ανάλογα με το πόσο άνετα αισθάνεστε.

Παυσίπονα

Σίγουρα δεν θα σας ήταν και ότι πιο ευχάριστο να ταξιδέψετε με έντονη ενόχληση εξαιτίας ενός πονοκεφάλου ή οποιασδήποτε άλλης μορφής πόνου. Εξοπλιστείτε με παυσίπονα που θα σας απαλλάξουν από τα παραπάνω.

Φωτοτυπίες του διαβατηρίου

Ενας πραγματικός εφιάλτης κάθε ταξιδιώτη είναι να χάσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ενώ βρίσκεται σε άλλη χώρα. Βγάλτε μερικές φωτοτυπίες και φυλάξτε τες στην τσάντα σας και στο πορτοφόλι, για ώρα ανάγκης.

Οδοντόβουρτσα

Ενα ταξίδι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με εσάς να μένετε νηστικοί ή διψασμένοι, παρόλα αυτά η κατανάλωση οποιασδήποτε τροφής αλλάζει την καθαρή και δροσερή αναπνοή και τα δόντια χάνουν τη λάμψη τους. Μια μίνι οδοντόκρεμα και μια οδοντόβουρτσα θα σας ανανεώσουν οπουδήποτε και αν βρίσκεστε.

Μετρητά

Εχετε αρχίσει να υιοθετείτε τον τρόπο πληρωμών μέσω κάρτας, όμως ένα ποσό σε μετρητά επιβάλλεται να υπάρχει πάντοτε στο πορτοφόλι σας. Ιδιαίτερα όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, σε ένα μέρος που δεν έχετε επισκεφτεί ξανά, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζετε πότε θα συναντήσετε ξανά ένα ATM.

Παντόφλες

Οσο παράξενο κι αν είναι αυτό, καθένας θα προτιμούσε να φοράει ένα ζευγάρι παντόφλες στο ταξίδι, από τα σνίκερς μέσα στα οποία πρήζονται τα πόδια.

Παγούρι

Ενα ταξίδι απαιτεί πολλές ώρες περπάτημα και δημιουργεί την ανάγκη για μεγαλύτερη κατανάλωση νερού. Αν έχετε μαζί σας ένα παγούρι θα μπορέσετε να το γεμίσετε ακόμα και από μια πηγή με τρεχούμενο νερό ή μια βρύση πόσιμου νερού σε δημόσιο χώρο.

Σημειωματάριο

Δεν χρειάζεται να είστε travel blogger για να καταγράφετε λεπτομέρειες από το ταξίδι σας, αλλά γιατί να μην σημειώσετε τις σκέψεις που κάνετε και τα συναισθήματα κατά τη διάρκεια του;

Σνακ

Το αίσθημα της πείνας είναι δυσάρεστο όσο αυξάνεται η ένταση του, για το λόγο αυτό προτείνουμε να έχετε μαζί σας υγιεινά και θρεπτικά σνακ που θα σας χορτάσουν.