Harper's Bazaar: Γιατί η Αθήνα είναι ο απόλυτα ζεν προορισμός -Τα 8 μαγαζιά που ξεχώρισε | 0 bovary.gr
Harper's Bazaar: Γιατί η Αθήνα είναι ο απόλυτα ζεν προορισμός -Τα 8 μαγαζιά που ξεχώρισε | 0 bovary.gr
ΤΑΞΙΔΙ & ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Harper's Bazaar: Γιατί η Αθήνα είναι ο απόλυτα ζεν προορισμός -Τα 8 μαγαζιά που ξεχώρισε


Αθήνα. Μια πόλη που την επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο για να θαυμάσουν τα ιστορικά της μνημεία, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους με τη μοναδική της ενέργεια και αύρα, να φωτογραφηθούν κάτω από τον ελληνικό ήλιο μέσα στα γραφικά σοκάκια που κρύβει το κέντρο, να επιμορφωθούν και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Αθήνα είναι αναμφίβολα μια ενδιαφέρουσα πρωτεύουσα που σφύζει από ζωή. Παρόλα αυτά ενδείκνυται ως προορισμός και για εκείνους τους ανθρώπους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τους έντονους ρυθμούς και αναζητούν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας.

Πόσο εφικτό είναι αυτό όταν όλα γύρω σας «τρέχουν»;

Παρακάτω θα βρείτε οκτώ πειστικούς λόγους για να εξερευνήσετε τη ζεν πλευρά της πόλης.

  • Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης -Μπενάκη

Ξεκινήστε τη βόλτα σας στην πόλη βάζοντας σε πρώτο πλάνο τα αξιοθέατα και τα μουσεία. Μια από τις επιλογές που δεν θα πρέπει να παραλείψετε είναι το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Μπενάκη) στην περιοχή του Κεραμεικού. Πάνω από 8.000 δείγματα κεραμεικής, μεταλλοτεχνίας, χρυσοχοΐας, υφαντικής ξυλογλυπτικής, υαλουργίας, μικρότερες ομάδες από οστέινα αντικείμενα, ενεπίγραφες επιτύμβιες στήλες, και όπλα, καθώς και τον εσωτερικό μαρμαροθετημένο διάκοσμο μιας αίθουσας υποδοχής ενός αρχοντικού του 17ου αιώνα από το Κάιρο, υπομνηματίζουν με συνέπεια τη συνέχεια του ισλαμικού χρόνου από την πρωτοϊσλαμική ως την οθωμανική εποχή και την εξέλιξη της ισλαμικής τέχνης ως το 19ο αιώνα. Θαυμάζοντας αυτά τα έργα δίνουν την αίσθηση της γαλήνης.

Διεύθυνση: Ασωμάτων 22 & Διπύλου, Κεραμεικός

Instagram /nickduke, Instagram /thebenakimuseum
Instagram /nickduke, Instagram /thebenakimuseum
  • Froots Juice Bar

Γεμίστε τον οργανισμό σας με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αποτοξινώστε τον και γεμίστε τον με δροσιά και υγεία απολαμβάνοντας ένα φρέσκο φυσικό χυμό ή ρόφημα στην  περιοχή της Ακρόπολης. Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρείτε φρέσκους χυμούς για ενέργεια, για τη λίμπιντο και κατά του άγχους, σάλτσες και αμυγδαλόγαλα δικής τους παραγωγής, γρανίτες και, φυσικά, smoothies και υγιεινά σνακ.

Διεύθυνση: Αθανασίου Διάκου 6 και Πορίνου, Ακρόπολη

Facebook /Froots Juice Bar
Facebook /Froots Juice Bar
  • Daphnis and Chloe

Περπατήστε στους δρόμους του κέντρου και ανακαλύψτε την Ελλάδα μέσα από τα αρώματα και τις γεύσεις της εξοχής. Το Daphnis and Chloe θεωρείται πρωτοπόρο στις ιδιαίτερες ποικιλίες Μεσογειακών αρωματικών βοτάνων, τα οποία μαζεύονται όλα με το χέρι, είναι αποξηραμένα με φυσικό τρόπο και συσκευασμένα πολύ προσεκτικά σε απλές συσκευασίες που θυμίζουν τη χώρα μας.

Διεύθυνση: Ερεχθείου 19, Αθήνα

Facebook /@daphnisandchloeherbs
Facebook /@daphnisandchloeherbs
  • Nice-n-Easy

Το φαγητό στην Αθήνα μέχρι τελικής πτώσεως επιβάλλεται σε κάθε ταξιδιώτη. Το εστιατόριο αυτό είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο τραγούδι του Frank Sinatra και δίνει έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Στο μενού του θα βρείτε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Στη διακόσμηση του φιγουράρουν ο Φρανκ και η Μέριλυν… η Οντρεϊ Χέπμπορν, ο Χαμφρεϊ Μπόγκαρντ… και ο Μάρλον Μπράντο ενώ η μουσική κινείται σε τζαζ ρυθμούς. Το Nice-n-Easy βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, στο Κολωνάκι.

Διεύθυνση: Ομήρου 60 & Σκουφά, Αθήνα

Facebook /@niceneasyAthens
Facebook /@niceneasyAthens
  •  Αl Hammam Authentic Turkish Baths

Tο Al Hammam είναι το μοναδικό αυθεντικό τούρκικο Ηammam με αυθεντικά φυσικά προϊόντα και υπηρεσίες ,όπου η ευεξία η χαλάρωση σώματος και πνεύματος εναλλάσσονται με αρμονία. O χώρος σας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσετε , να νιώσετε την καθαρότητα και να αφεθείτε στα χέρια των ειδικά εκπαιδευμένων αισθητικών, να απολαύστε στα ζεστά μαρμάρινα κρεβάτια απολέπιση με αυθεντικά προϊόντα από argan oil και στην συνέχεια μασάζ με αφρό από σαπούνι λαδιού, ώστε να νιώσετε το δέρμα σας απαλό και εύπλαστο.

Διεύθυνση: Τριπόδων 16 & Ραγκαβά, Πλάκα

Facebook /@AlHammamPlakaAthens
Facebook /@AlHammamPlakaAthens
  • TAF – The Art Foundation

 Ενα επιτυχημένο project που κατάφερε να εντάξει την σύγχρονη τέχνη και τους ανθρώπους της στην Αθηναϊκή στη διασκέδαση και την έξοδο, μέρα και νύχτα. Το πρωτόγνωρο κτιριακό συγκρότημα είναι ένας ταυτόχρονα μοντέρνος και παραδοσιακός χώρος στον οποίο το μοναδικό στην Αθήνα bar της αυλής χρησιμοποιεί για σκηνικό του τις εκθέσεις σύγχρονων καλλιτεχνών σε ένα αίθριο του 1870. Τα πολλά μικρά δωμάτιά του χρησιμοποιούνται σαν εκθεσιακοί χώροι και οι εκθέσεις εκεί εναλλάσσονται γοργά.

Διεύθυνση: Νορμανού 5, Αθήνα

Facebook /@metamatictaf
Facebook /@metamatictaf
  • Αιόλου 68

Από το μπαρ μέχρι τον πολυέλαιο και τα τραπεζομάντιλα, τους λευκούς, χτιστούς καναπέδες και τις μαξιλάρες στις αποχρώσεις της θάλασσας, ο χώρος είναι φτιαγμένος για να αισθάνεστε όμορφα και χαλαρά. Ενα εστιατόριο μίνιμαλ που θυμίζει νησί και αναδεικνύει την Ελλαδα, ενώ γύρω γύρω υπάρχουν τζαμαρίες, για να μπαίνετε και στο κλίμα και τους ρυθμούς της πόλης. Το μενού περιλαμβάνει γεύσεις όπως γαύρο μαρινάτο, σκουμπρί και λακέρδα μέχρι μπουγιαμπέσα, μακαρονάδα θαλασσινών, χταπόδι ψητό, μύδια αχνιστά, καραβίδες φρέσκες, γαύρο, σαρδέλα, μπαρμπούνια και αστακό με το κιλό.

Διεύθυνση: Αιόλου 68, Αθήνα 

Facebook /@Aiolou68
Facebook /@Aiolou68
  • Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Με μαγευτική θέα στη μοναδική Ακρόπολη, την αρχοντική Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή, τον καταπράσινο Λόφο του Λυκαβηττού ή το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το πολυβραβευμένο – 5 αστέρων – και πολυτελές ξενοδοχείο προσφέρει μια ασύγκριτη προοπτική της μυθικής ιστορίας της Αθήνας. Βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στην καρδιά της πόλης από το 1874 και είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από πολυτελείς εμπορικές περιοχές, μουσεία και το επιχειρηματικό κέντρο της πόλης. Εδώ έχερτε την ευκαιρία να αποδράστε στο GB Spa και να απολαύστε ένα χαρακτηριστικό μασάζ και περιποιήσεις ομορφιάς ή την απόλυτη χαλάρωση στο Ατμόλουτρο.

Διεύθυνση: Β. Γεωργίου Α 1, Αθήνα

Facebook /@hotelgb
Facebook /@hotelgb