Conde Nast Traveler: Πες μου τι τύπος τουρίστα είσαι να σου πω σε ποιο ελληνικό νησί να πας | 0 bovary.gr
Conde Nast Traveler: Πες μου τι τύπος τουρίστα είσαι να σου πω σε ποιο ελληνικό νησί να πας | 0 bovary.gr
ΝΗΣΙΑ

Conde Nast Traveler: Πες μου τι τύπος τουρίστα είσαι να σου πω σε ποιο ελληνικό νησί να πας


Κάθε χρόνο, περίπου τέτοια εποχή, οι λάτρεις των καλοκαιρινών διακοπών μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία αναζήτησης του επόμενου προορισμού που θα τους φιλοξενήσει.

Η Ελλάδα, που έχει ταυτιστεί με το καλοκαίρι, τον καυτό λαμπερό ήλιο και τα καταγάλανα νερά των θαλασσών της, βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των προτιμήσεων κι όχι άδικα, αφού στα σύνορα της «κλείνει» περισσότερα από έξι χιλιάδες νησιά, που ικανοποιούν τις ανάγκες ακόμα και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη.

Από την Υδρα μέχρι την Κεφαλονιά και την Ικαρία, καθένα από αυτά χαρακτηρίζεται για τη μοναδική του ομορφιά και γοητεία, την ιστορία, τις γεύσεις, τα αξιοθέατα, τη φιλοξενία του.

Το Conde Nast Traveler ξεχώρισε οκτώ νησιά, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Υδρα

Για εσάς που θέλετε να κάνετε μια μίνι «αποτοξίνωση» από οτιδήποτε ντίτζιταλ κυκλοφορεί, να απολαύσετε μοναχικές διακοπές και να χαλαρώσετε, δίνοντας μια ευκαιρία στον εαυτό σας να έρθει σε επαφή με την τέχνη, η Υδρα, σε μικρή απόσταση από την Αθήνα, είναι ένας προορισμός με διάσημες γκαλερί, που επισκέπτονται χιλιάδες ταξιδιώτες.

Κεφαλονιά

Ενα από τα διαμάντια του Ιονίου. Η καταπράσινη Κεφαλονιά φημίζεται για την ανεξάντλητη ομορφιά της και τις δεκάδες μαγικές, παραδείσιες παραλίες της. Ενδείκνυται για εσάς που θέλετε να απολαύσετε το μπάνιο σας σε τουρκουάζ νερά, σε κοσμικές ή ερημικές παραλίες, δίπλα στις πόλεις και τα χωριά ή απόμερες.

Μύκονος

Το απόλυτο μέρος για όσους αγαπούν το ακριβό και τη νυχτερινή ζωή και διασκέδαση. Γνωστή και ως το «νησί των ανέμων», η Μύκονος διαθέτει μια ποικιλία από καταστήματα υψηλής ραπτικής τα οποία παραμένουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, αλλά και δεκάδες μπαρ και εστιατόρια με εξαιρετικές προτάσεις για ποτό και φαγητό, τα περισσότερα μέσα σε μια πολυτελή ατμόσφαιρα.

shutterstock
shutterstock

Λέσβος

Πέρα από τις ομορφιές του νησιού και τον πολιτισμό της, η Λέσβος κρατά από πολύ παλιά την καλή της φήμη για την κουζίνα της, αφού παράγει ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, δημιουργεί εξαιρετικά εδέσματα και όλα στηρίζονται στα βασικά διατροφικά της αγαθά, όπως το άριστης ποιότητας ελαιόλαδο. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, μετά την Κρήτη και την Εύβοια, με την πολύπλευρη γαστρονομική προσωπικότητα ταιριάζει σε όσους επιθυμούν να περάσουν τις διακοπές τους τρώγοντας χωρίς ενοχές και ανακαλύπτοντας τις γεύσεις της Ελλάδας.

Ικαρία

Το νησί που επισκέπτονται όσοι είναι αποφασισμένοι να δαμάσουν τα κύματα! Η Ικαρία είναι γνωστή για τις εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως για τις καταδύσεις, τις ποδηλατικές εξορμήσεις, τη γιόγκα και το σερφ. Το σκηνικό είναι ονειρικό και συμπληρώνεται από παραλίες άλλες ρομαντικές ή εξωτικές, άλλες απομονωμένες και άλλες πολυσύχναστες, άλλες με βότσαλο ή λεπτή άμμο και φυσικά μην ξεχνάτε τα ξέφρενα πανηγύρια της.

shutterstock
shutterstock

Σαντορίνη

Λένε, ότι αν ένα ζευγάρι ταξιδέψει στο πιο ρομαντικό νησί της Ελλάδας, τη Σαντορίνη, είτε θα παντρευτεί, είτε θα χωρίσει! Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, όμως το νησί αυτό «πνίγεται» από τους τουρίστες κάθε καλοκαίρι, οι οποίοι καταφθάνουν από όλο τον πλανήτη και μάλιστα από πολύ νωρίς. Διαθέτει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου, στο οποίο μπορείτε να φωτογραφηθείτε κοιτάζοντας παράλληλα τη θέα του απέραντου Αιγαίου.

Κουφονήσια

Ανήκουν στο σύμπλεγμα τον Μικρών Κυκλάδων και βρίσκονται πολύ κοντά στην Αμοργό και τη Νάξο. Τόσο το Πάνω, όσο και το Κάτω Κουφονήσι προσφέρουν ένα περιβάλλον γαλήνιο με εξωτικές παραλίες και απέραντες εικόνες, για εκείνους τους ανθρώπους που ζητούν λίγες ημέρες γαλήνης και ηρεμίας, είναι πιο εσωστρεφείς και θέλουν να ζήσουν ως ένα βαθμό σαν το ναυαγό!

shutterstock
shutterstock

Ρόδος

Ιδού η Ρόδος, ιδού και η ιστορία της! Τα μνημεία, η Παλιά Πόλη με το Κάστρο του Μεγάλου Μαγίστρου των Ιπποτών και τα μουσεία, σε συνδυασμό με την ομορφιά της φύσης είναι τα συστατικά της μαγικής συνταγής της πρωτεύουσας των Δωδεκανήσων, που την κάνουν παγκοσμίως αγαπητή σε όσους λατρεύουν την επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό.