shutterstock
shutterstock
ΓΙΑ ΡΑΦΤΙΝΓΚ

Αδρεναλίνη και περιπέτεια στο νερό -Οι 7 κορυφαίοι προορισμοί για ράφτινγκ στην Ελλάδα


Ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης, περιπέτειας, ταχύτητας, δράσης και extrem εμπειρίες. Αν νομίζετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο σε... πίστες αγώνων ράλι τότε κάνετε λάθος, αφού υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές, για την ακρίβεια υδάτινες, που υπόσχονται απίθανες στιγμές μέσα στον ορεινό όγκο της Ελλάδας. Με λίγα λόγια ράφτινγκ!

Τα ορμητικά κρύα νερά των ποταμών, τα δύσκολα περάσματα, οι καταρράκτες, η πανίδα και η χλωρίδα, τα φαράγγια υποδέχονται εσάς και την παρέα σας μέσα σε φουσκωτές βάρκες με εξειδικευμένο εξοπλισμό για ένα αλλιώτικο ταξίδι.

Γυμναστική και διασκέδαση συνδυάζονται σε ένα από τα σπορ που κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαυμαστές στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε τους επτά δημοφιλέστερους προορισμούς...

  • Αραχθος

Είναι ιδανικός ποταμός για τους λάτρεις του ράφτινγκ, με τις διαδρομές του να συνδυάζουν την ηρεμία με την περιπέτεια, από τη γέφυρα Τσίμποβου και για 17 συναρπαστικά χιλιόμετρα. Ενδιαφέρουσες εικόνες, καταρράκτες και κατακόρυφες πλαγιές απλώνονται μπροστά σας σε ένα άγριο τοπίο.

 

 

 

 

 

 

  • Βοϊδομάτης

Προσφέρει ευκολία και σύμφωνα με τους έμπειρους ράφτερς είναι ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ευρώπης, ιδανικό και για τους αρχάριους του είδους. Ο Βοϊδομάτης περιβάλλεται από ένα τοπίο εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς και η κλασική διαδρομή αρχίζει από τη γέφυρα Αρίστης- Παπίγκου για να καταλήξει στην έξοδο του φαραγγιού, στη γέφυρα της Κλειδωνιάς.

  • Λούσιος

Η κατάβαση εδώ είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς που κουβαλάτε μια σχετική εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα. Από τους πιο εντυπωσιακούς ποταμούς στην Ελλάδα, ο Λούσιος σας δίνει την ευκαιρία να συναντήσετε τοξωτά γεφύρια, πηγές, εντυπωσιακά περάσματα σε ένα μήκος διαδρομής περίπου οκτώ χιλιομέτρων, με χρόνο πλεύσης τις δύο ώρες. Το στενό φαράγγι και η βλάστηση που οργιάζει θα κερδίσουν την καρδιά σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Βενέτικος

Έχει δύσκολα αλλά και εύκολα κομμάτια και είναι ένας από τους δύο μεγάλους υδάτινους βραχίονες που σχηματίζουν τον Αλιάκμονα. Εδώ έχουν ανοιχτεί συνολικά 3 διαδρομές: η πρώτη ξεκινά λίγο ψηλότερα από το χωριό Σπήλαιο (3ου βαθμού δυσκολίας), η δεύτερη ξεκινά από το γεφύρι του Τρικώμου (3ου βαθμού δυσκολίας) και τρίτη, που είναι 2ου βαθμού δυσκολίας, έχει ως αφετηρία τη γέφυρα του Ελευθεροχωρίου. Η κατάβαση είναι συναρπαστική και η διαδρομή μαγνητίζει τα βλέμματα των ράφτερς όταν φτάνουν στα πέτρινα γεφύρια 16ου και 17ου αιώνα, που ενώνουν τις δυο όχθες του ποταμού. 

shutterstock
shutterstock
  • Αλιάκμονας

Ο Αλιάκμονας, το μεγαλύτερο ποτάμι της Μακεδονίας, προκαλεί και προσκαλεί τους μυημένους στο ράφτινγκ και έχει δυναμικά περάσματα που είναι κοντά στο Νεστόριο της Καστοριάς. Η φύση ανοίγεται μπροστά στα μάτια σας με τα σπάνια πουλιά και την εντυπωσιακή βλάστηση.

 

 

  • Νέστος

Είστε έτοιμοι για απόδραση στο μεγάλο ποτάμι; Τόσο ο ποταμός Νέστος όσο και η παρανέστια γη είναι μαγικά, χάρη στο μεγάλο φυσικό πλούτο, τον οποίο το ράφτινγκ σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε. Η κατάβαση με βάρκα στον ποταμό είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να πάρετε ανάσες δροσιάς, μέσα από μια ήσυχη και ήρεμη διαδρομή.

 

 

 

  • Εύηνος

Αν είστε πρωτάρηδες στο άθλημα αυτό, τότε ο Εύηνος είναι ιδανικός προορισμός για εσάς. Με σημείο εκκίνησης τη γέφυρα του Πόρου και διαδρομή δέκα χιλιομέτρων, ζήστε μια μοναδική εμπειρία σε έναν ήρεμο ποταμό, γύρω από έντονη βλάστηση. Μια συναρπαστική κατάβαση ανάμεσα στις πράσινες βουνοπλαγιές, που ολοκληρώνεται στο Χάνι Μπανιά.