Νησιά τα οποία πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει ποτέ -Τα λατρεύουν οι ντόπιοι, τα αγνοούν οι ξένοι τουρίστες | 0 bovary.gr
Νησιά τα οποία πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει ποτέ -Τα λατρεύουν οι ντόπιοι, τα αγνοούν οι ξένοι τουρίστες | 0 bovary.gr
19|04|2017 18:31
SHARE
NΗΣΙΑ

Νησιά τα οποία πιθανότατα δεν έχεις ξανακούσει ποτέ -Τα λατρεύουν οι ντόπιοι, τα αγνοούν οι ξένοι τουρίστες


Μπορεί η Σαντορίνη και το Μπαλί να  αποτελούν ονειρικούς προορισμούς για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά, καθώς είναι δημοφιλή μέρη, είναι και συνήθως γεμάτα με κόσμο. 

Με αυτό το σκεπτικό το τουριστικό site (fodoros) έψαξε και βρήκε τα 10 νησιά στον κόσμο που, όπως σημειώνει, δεν τα έχουν εντοπίσει ακόμη οι ξένοι τουρίστες, και έτσι μοιάζουν περισσότερο με αυτό που ο καθένας έχει στο νου του ως ανέγγιχτο παράδεισο. Μπορεί να έχουν εσωτερικό τουρισμό, αλλά όχι από άλλες χώρες. 

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα 10 νησιά δεν βουλιάζουν από κόσμο, δεν θα βρεθείς στη δύσκολη θέση του συνωστισμού, δεν θα αγανακτήσεις ούτε στο εστιατόριο να περιμένεις μέχρι να βρεις τραπέζι, ούτε στην παραλία ψάχνοντας ένα ήσυχο μέρος για να ξαπλώσεις, να απολαύσεις τον ήλιο και να κάνεις με ηρεμία τη βουτιά σου. 

Με άλλα λόγια τα συγκεκριμένα νησιά δεν παραπέμπουν στη Μύκονο. Και πέραν αυτού διακρίνονται και για κάτι ακόμη: Για τη φύση, που είναι τόσο μοναδική που θα θελήσεις να κάνεις τις βόλτες σου εξερευνώντας την, αλλά και γιατί θα μάθεις πώς ζουν εκεί οι ντόπιοι. Ισως να θελήσεις να μάθεις και κάποια πράγματα παραπάνω... 

Στη λίστα βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί, πουι δεν είναι άλλο από την Ικαρία, την οποία μπορεί να λατρεύουμε οι Ελληνες, αλλά ίσως δεν την γνωρίζουν τόσο καλά οι τουρίστες από ξένες χώρες. 

  • Νησιά  Yaeyama, Ιαπωνία

Τα εν λόγω νησιά αποτελούν έναν επίγειο παράδεισο με μοναδικές παραλίες. Γνωστό μέρος για όσους λατρεύουν τις καταδύσεις καθώς ο υποθαλάσσιος κόσμος του είναι με μια λέξη μαγευτικός: Κοραλλιογενείς ύφαλοι, δελφίνια, χελώνες και σαλάχια. 

Οι ντόπιοι απασχολούνται κυρίως σε φόρμες μαργαριταριών και σε εργαστήρια αγγειοπλαστικής. 
Παρότι αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους Ιάπωνες, τα νησιά Γιαγέμα δεν είναι γνωστά στους ξένους τουρίστες με ότι αυτό συνεπάγεται... 

  • Nησιά Providencia

Αν και στη Νότια Αμερική, θυμίζει Καραϊβική. 

Οι ντόπιοι, που μιλούν Αγγλικά και Ισπανικά, εξακολουθούν να ζουν με τις δικές τους παραδόσεις και έθιμα, μακριά από τον πολιτισμό. 

Ιδανικός προορισμός για όσους τους αρέσει το ψαροντούφεκο και αναζητούν παρθένες παραλίες για τις βουτιές τους και το... κυνήγι τους.

Κοραλλιογενείς ύφαλοι, σφουγγάρια, εξωτικά ψάρια αποτελούν δείγματα του θησαυρού που μπορεί να ανακαλύψει κανείς στα νερά του νησιού. 

  • Τhe Isles of Scilly, Ηνωμένο Βασίλειο

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Βρετανίας ακούει στο όνομα Στσίλι, ένας υποτροπικός παράδεισος με 35 παραλίες με λευκή άμμο, εξωτικά φυτά και καταγάλανα νερά. 

Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς να φθάσεις εκεί με μια 15λεπτη πτήση από την ηπειρωτική Βρετανία. 

Στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα ανήκουν 140 νησιά, τα οποία είναι κατοικημένα, ή μάλλον αραιοκατοικημένα, καθώς οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται μόλις σε 2.200 άτομα. 

Αποτελεί επίσης ιδανικό προορισμό για όσους κάνουν καταδύσεις, καθώς στη βουτιά σου μπορείς να συναντήσεις από φώκιες έως δελφίνια. 

Γενικά ακριβή επιλογή για προορισμό διακοπών, ωστόσο, αν το αποφασίσετε να πάτε θα αισθανθείτε ότι κάνετε επιστροφή στο παρελθόν και θα γνωρίσετε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής. Εκεί, τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει αλλάξει τίποτα... 

  • Sylt, Γερμανία 

Αποκαλούμενο και ως Côte d’Azur της Γερμανίας, θυμίζει τα Χάμπτονς και αποτελεί προορισμό διακοπτών των πλουσίων και ισχυρών της Γερμανίας. 

Το ζεστό μικροκλίμα του, λόγω των ρευμάτων στον κόλπο όπου βρίσκεται, αποτελεί ένα ακόμη θετικό του Σιλτ. Μάλιστα, το ειδικό κλίμα του και ο πλούσιος σε ιώδιο αέρας του υποστηρίζουν ότι είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία. 

Αν το επισκεφθείτε θα έχετε τη δυνατότητα στις διακοπές σας να κάνετε σπα, να επισκεφθείτε γήπεδα γκολφ αλλά και βραβευμένα με αστέρα Michelin εστιατόρια.

Οι λάτρεις της φύσης θα απολαύσουν το μοναδικό τοπίο με τους αμμόλοφους αλλά και τα ατελείωτα είδη διαφορετικών πτηνών. 

  • Great Barrier, Νέα Ζηλανδία 

Ενα μεγάλο νησί καλυμμένο με δάσος και λιγότερους από 1.000 κατοίκους. Αγαπημένος προορισμός για τα Σαββατοκύριακα για τους κατοίκους του Ωκλαντ καθώς απέχει μόλις 30 λεπτά με το αεροπλάνο, και διαθέτει ιδιαίτερα ξενοδοχεία. Αυτό που τα διαφοροποιεί είναι ότι πέρα από πολυτελή είναι και οικολογικά καθώς παράγουν μόνα τους την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν. 

Καθώς έχει ιδιαίτερα όμορφα μονοπάτια για πεζοπορία αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όσους λατρεύουν το σπορ. 
Επίσης, είναι πλούσιο σε ιαματικές πηγές.

  • Ile de re, Γαλλία 

Ενα γραφικό ψαροχώρι, φρεσκότατα θαλασσινά στα μαγαζιά και παραλίες με χρυσές αμμουδιές. Εύκολο λοιπόν να καταλάβει κανείς γιατί το Ile de Re αποτελεί το τέλειο καταφύγιο για τους Παριζιάνους. Το δημοφιλές Saint-Martin-de-Ré θυμίζει κάπως τα ελληνικά νησιά, καθώς έχει ασβεστωμένα σπίτια με μπλε ή πράσινα παραθυρόφυλλα (τα μόνα χρώματα που επιτρέπονται). Μπορείτε να κάνετε τις βόλτες σας με ποδήλατα ή άλογα και να εξερευνήσετε τις αλυκές τις περιοχής, τους αμπελώνες και τα λιβάδια με τα αγριολούλουδα. 
Επίσης θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να κάνετε πικ νικ τρώγοντας στρείδια, όπως οι ντόπιοι. 

  • Pantelleria, Ιταλία

Πιο κοντά στην Αφρική παρά στην Ευρώπη, η Pantelleria είναι ίσως το λιγότερο γνωστό νησί της Ιταλίας. 
Καθώς βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας  αποκαλείται και «μαύρη πέρλα της Μεσογείου» λόγω και των συναρπαστικών, μαύρων ηφαιστειακών παραλιών της. 
Ιδανική για καταδύσεις κοντά σε βράχους και απομονωμένους όρμους, διαθέτει μοναδικά παραδοσιακά σπίτια χτισμένα από πέτρες λάβας. 

Ανάμεσα στα αξιοθέατα περιλαμβάνεται και η ηφαιστειακή λίμνη Specchio di Venere, η οποία τροφοδοτείται από ιαματικές πηγές. 
Λόγω του ότι δεν έχει τόσο όμορφες παραλίες για μπάνια η Pantelleria δεν γνώρισε ποτέ μαζικό τουρισμό. Πάντως στο νησί έχει σπίτι και ο Τζόρτζιο Αρμάνι... 

  • Νησί Philip, Αυστραλία

Το νησί Philip απέχει μόλις 90 λεπτά από τη Μελβούρνη. Διάσημο για το Grand Prix Μοτοσικλέτας που γίνεται εκεί κάθε Οκτώβριο, αλλά και ως τόπος οικογενειακών διακοπών το καλοκαίρι, αποτελεί ένα ενδιαφέρον νησί, διαφορετικό απ' ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, το οποίο, όμως, αξίζει τον κόπο να εξερευνήσεις. 

  • Vis, Κροατία 

Η Κροατία έχει 1.246 νησιά, 50 μόλις εκ των οποίων κατοικούνται. Από τα 50 αυτά νησιά, τα 15 έχουν πάνω από 1.000 κατοίκους. 

Ρομαντικό νησί με προστατευόμενους σμαραγδένιους όρμους φημίζεται για την παραδοσιακή κουζίνα του. 

To Vis είναι, επίσης, φημισμένο, για την πλούσια βλάστησή του καθώς έχει αμπέλια και ελαιώνες ενώ εκεί φυτρώνουν πάνω από 300 είδη βοτάνων. 

  • Ικαρία, Ελλάδα 

Μπορεί να μην είναι το ομορφότερο από τα ελληνικά νησιά, λόγω των απόκρημνων βράχων του και των απότομων κοιλάδων του, αλλά οι επισκέπτες του πηγαίνουν εκεί για έναν ακόμη λόγο: Οι κάτοικοί του έχουν το μυστικό της μακροζωίας, αφού ζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια περισσότερο από τους υπόλοιπους Ελληνες. 

Η Ικαρία αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Ελλήνων που πηγαίνουν εκεί για να κάνουν τα μπάνια τους στις ιαματικές πηγές και για να εξερευνήσουν τα πανέμορφα δάση, τις λίμνες με γλυκό νερό, τα ποτάμια, τα φαράγγια και τους καταρράκτες. Οι ντόπιοι αγαπούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με την οικογένειά τους, τους φίλους τους και τους γείτονές τους τρώγοντας και πίνοντας. Και ναι, πολλοί πιστεύουν ότι στη διατροφή των Ικαριωτών βρίσκεται το μυστικό της μακροζωίας τους.