shutterstock
shutterstock
ΠΑΛΕΤΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

10 ονειρικά ηλιοβασιλέματα στην Ελλάδα εκτός από αυτό της Σαντορίνης


Είναι εκείνη η στιγμή που ο βαθυκόκκινος ήλιος επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα μας, για να γαληνέψει την ψυχή μας. Είναι αυτό το μεγαλειώδες έργο της φύσης, που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και μας προκαλεί δέος.

Το ηλιοβασίλεμα μοιάζει με μια έκρηξη χρωμάτων που όμοια της δεν υπάρχει. Μαγεύει τους ερωτευμένους μα δεν προϋποθέτει πάντοτε τον έρωτα. «Λυγίζει» και συγκινεί τους κυνικούς. Δημιουργεί εικόνες νοσταλγικές που απαθανατίζονται σε χιλιάδες φωτογραφικά φιλμ.

Κι αν μέχρι τώρα ήταν συνδεδεμένο με ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά της χώρας μας, τη Σαντορίνη, υπάρχουν δέκα τοπία και μέρη απ' όπου μπορείτε να θαυμάσετε την υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα, την ώρα που ο ήλιος χάνεται στον ορίζοντα! 

  • Μετέωρα

Τα Μετέωρα ορθώνονται σαν γίγαντες μπροστά στα μάτια των ταξιδιωτών και υπόσχονται να τους μαγέψουν με το απόκοσμο τοπίο τους και το αξέχαστο ηλιοβασίλεμα τους, παρά το γεγονός ότι αυτός ο ήλιος δεν χάνεται στα νερά κάποιας θάλασσας, όπως συμβαίνει με τα νησιά. Ιδανικό σκηνικό, σαν να είναι βγαλμένο από ταινία εμπνέει τους λάτρεις της φωτογραφίας και αξίζει μια επίσκεψη.

  • Κερί -Ζάκυνθος

Δεκαεννέα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη της Ζακύνθου βρίσκεται το νοτιότερο σημείο του νησιού, το Κερί, που αποτελείται από δύο μέρη, το πανέμορφο και γραφικό ορεινό χωριό του και τη «Λίμνη Κεριού» που βρίσκεται παραθαλάσσια στον κολπίσκο του Κεριού. Κοντά στο χωριό και 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα βρίσκεται ο φάρος του Κεριού, που προσφέρει θέα που κόβει την ανάσα. Εδώ ντόπιοι αλλά και τουρίστες συγκεντρώνονται στην πλαγιά για να χαζέψουν ένα από το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, με το τοπίο και τα χρώματα του ήλιου να προκαλούν δέος. 

shutterstock
shutterstock
  • Παραπορτιανή -Μύκονος

Μιλούν παγκοσμίως για κρυστάλλινα νερά της, αλλά και για το έντονο ηλιοβασίλεμα της με τα υπέροχα χρώματα. Αν βρεθείτε στη Μύκονο αυτό το καλοκαίρι, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εκκλησία της Παραπορτιανής για να το απολαύσετε και να το φωτογραφίσετε.

shutterstock
shutterstock
  • Πάτμος

Το νησί της Αποκάλυψης, με τα κατάλευκα στενά δρομάκια, τα καλόγουστα καταστήματα , τις μικρές ανηφόρες και κατηφόρες, τα 400 εκκλησάκια, το περιποιημένο του λιμάνι και φυσικά, το απαράμιλλης ομορφιάς ηλιοβασίλεμα του από το ψηλότερο σημείο, το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία με την απέραντη θέα. Εκεί όπου το βλέμμα σας θα φτάσει μέχρι τους Λειψούς και τη Λέρο.

shutterstock
shutterstock
  • Παραλία Cavo Paradiso -Κως

Κοσμοπολίτικη μα εντελώς απροσδόκητη, η Κως φημίζεται για τα καθαρά και κρυστάλλινα νερά της, τις όμορφες αμμουδιές, τις ρωμαϊκές θέρμες, τα αρχαία οικοδομήματα, τα νησιώτικα σοκάκια, τους φοίνικες, τα ποδήλατα και τους ζωγράφους, αλλά και για το ξεχωριστό της ηλιοβασίλεμα που έχει χιλιοφωτογραφηθεί από την παραλία Cavo Paradiso, με τον ήλιο να βουτάει και να χάνεται στη θάλασσα.

shutterstock
shutterstock
  • Πήλιο

Το βουνό των Κενταύρων, όπως είναι γνωστό, αποτελεί έναν από τους all time classic προορισμούς που είναι πάντοτε φιλικός και εντυπωσιακός και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες μέσα στη φύση, η οποία το «προίκισε» με δεκάδες χάρες, ανάμεσα στις οποίες κι ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, με θέα το μπλε του Αιγαίου. Ο ουρανός μοιάζει να παίρνει φωτιά!

shutterstock
shutterstock
  • Χώρα -Νάξος

Εκατοντάδες τουρίστες συγκεντρώνονται στη Χώρα της Νάξου, για να θαυμάσουν τη στιγμή εκείνη που ο ήλιος χάνεται στη δύση του. Η θέα μέσα από την Πορτάρα, την πύλη του αρχαίου ναού του Απόλλωνα είναι ονειρική και το ηλιοβασίλεμα μοιάζει με έργο τέχνης σε κάδρο.

shutterstock
shutterstock
  • Παλιό λιμάνι -Χανιά

Τα Χανιά αποτελούν έναν από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς των Ελλήνων αλλά και των ξένων τουριστών, για το πλούσιο φυσικό τοπίο τους, τα αμέτρητα μνημεία πολιτισμού και τις εξωτικές παραλίες. Μια βόλτα στο παλιό λιμάνι κατά τη δύση του ήλιου θα σας πείσει ότι εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της χώρας, με φόντο το φάρο που στέκεται εκεί πάνω από πέντε αιώνες.

shutterstock
shutterstock
  • Πλάκα – Μήλος

Ενα Κυκλαδονήσι αλλιώτικο από όλα τα άλλα, που χαρίζει αμέτρητες συγκινήσεις σε κάθε επισκέπτη της. Μένει αξέχαστη για τα τιρκουάζ της νερά και το γραφικό της χαρακτήρα, την κατάλευκη Πλάκα, τους ανθισμένους κήπους, τα ταβερνάκια και τη ρομαντζάδα που κορυφώνεται με μια στάση για χάζι στο ηλιοβασίλεμα. Ο περίβολος της εκκλησίας της Γέννησης της Θεοτόκου ή Κορφιάτισσας αποτελεί ιδανικότερο σημείο.

shutterstock
shutterstock
  • Μανδράκι -Ρόδος

Αν θέλετε να δώσετε ιπποτικό χαρακτήρα σε μια βόλτα με το ταίρι σας κατά τη διάρκεια των διακοπών, τότε το μικρό λιμάνι της Ρόδου, το Μανδράκι, ενδείκνυται για να απολαύσετε μαζί το εντυπωσιακό θέαμα του ηλιοβασιλέματος, όταν ο ουρανός και η θάλασσα «βάφονται» στις αποχρώσεις του κόκκινου και του χρυσού.