shutterstock
shutterstock
09|07|2017 13:33
SHARE
ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΛΙΑ

Κλείσε ξαπλώστρα για την παραλία από τον καναπέ του σπιτιού σου


Με τις παραλίες να αποτελούν την πιο άμεση πηγή δροσιάς, οι πλαζ γεμίζουν ασφυκτικά και οι ξαπλώστρες γίνονται είδος υπό εξαφάνιση. Να πως θα εξασφαλίσετε μια θέση στον ήλιο χωρίς να ιδρώσετε. 

Είναι ωραίο το μπάνιο στη θάλασσα, αλλά -μεταξύ μας τώρα- είναι και λίγο ταλαιπωρία (ειδικά το σαββατοκύριακο που οι περισσότεροι βρίσκουν καταφύγιο από τη ζέστη στις παραλίες). Ακόμα κι αν βγείτε ψυχικά αλώβητη από την κίνηση και τη συμφόρηση που -κατά 99%- θα συναντήσετε στις παραλιακές οδούς (ειδικά αν ξεκινήσετε γύρω στις 12 το μεσημέρι από το σπίτι σας), φτάνοντας στην παραλία, έχετε να «περάσετε» μια πίστα ακόμα πιο δύσκολη: Αυτή της εύρεσης ξαπλώστρας.

Αν μάλιστα είστε μεγάλη παρέα ή έχετε μαζί σας και παιδιά μικρής ηλικίας που, συνήθως, χρειάζονται ένα φορτηγό με πράγματα, η υπόθεση «ξαπλώστρα» γίνεται χίλιες φορές πιο δύσκολη και εξουθενωτική κάτω από τον καυτό ήλιο. Πως θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να να αποφύγετε αυτή την περιττή κούραση και να εξασφαλίσετε ότι με το που φτάσετε θα σας περιμένει η δική σας ξαπλώστρα με ομπρέλα; 

Η λύση ακούει στο όνομα plazz και πρόκειται για μια ελληνική εφαρμογή (δωρεάν για Android και iOs) που σας επιτρέπει να κάνετε online κράτηση ξαπλώστρας οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε, για παραλίες που βρίσκονται όχι μόνο στην Αττική, αλλά σε όλη την Ελλάδα (προς το παρόν εξυπηρετεί για παραλίες σε Κρήτη, Μύκονο, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Τζια, Σαντορίνη, Νάξο και Αντίπαρο).  

Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή στο smartphone σας (το πλήρες όνομα είναι Plazz- Reserve your beach bed), κάνετε μια εγγραφή μέσω mail ή Facebook και είστε έτοιμη. Από εκεί και πέρα, επιλέγετε την παραλία-προορισμό, συμπληρώνετε την ημέρα και την ώρα που σκοπεύετε να πάτε και τον αριθμό των ξαπλωστρών που θα χρησιμοποιήσετε. Στο τέλος, προπληρώνετε την κράτηση μέσω της πιστωτικής σας κάρτας και αυτόματα λαμβάνετε έναν μοναδικό κωδικό. 

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να είστε στην ώρα σας, αφού η κράτηση ακυρώνεται αν αργήσετε περισσότερο από 90 λεπτά από την προκαθορισμένη ώρα άφιξής σας στην παραλία. 

Πάει κι αυτό!