Shutterstock/Σαλιάρα
Shutterstock/Σαλιάρα
20|08|2017 09:00
SHARE
ΣΑΛΙΑΡΑ

Σαλιάρα: Η παραλία με τα λευκά βότσαλα και τα κρυστάλλινα νερά είναι ο ίδιος ο παράδεισος


Πολλές φορές έχουμε εκθειάσει μέσα από το διαδίκτυο ελληνικές παραλίες -και όχι άδικα.

Με άμμο, με βοτσαλάκι, οργανωμένες ή ερημικές, με κρυστάλλινα, τυρκουάζ νερά ή μαύρες με εντυπωσιακό βυθό, η χώρα μας διαθέτει ό,τι τραβάει η ψυχή και η διάθεση του καθενός.
Υπάρχουν ωστόσο κάποιες παραλίες στις οποίες αξίζει να αναφερθούμε λίγο παραπάνω. Να τις κοιτάξουμε για ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσουμε την ομορφιά και να βουτήξουμε στα νερά του όπως δεν βουτήξαμε ποτέ σε καμία άλλη θάλασσα. 

Μία από αυτές, είναι και η Σαλιάρα. Η παραλία που θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ο παράδεισος.

Shutterstock/Σαλιάρα
Shutterstock/Σαλιάρα

Είναι μία από τις παραλίες της Θάσου και το μήκος της δεν ξεπερνά τα 60 μέτρα. Οι ντόπιοι την ξέρουν σαν την παλάμη τους, οι επισκέπτες ακολουθούν ευλαβικά τις οδηγίες των πρώτων για να τη συναντήσουν.  Βρίσκεται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού, 5 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Θάσου, τον Λιμένα.

Για να φτάσετε θα χρειαστεί να διασχίσετε περίπου 4 χιλιόμετρα χωματόδρομου, που ωστόσο δεν είναι τίποτα μπροστά στην μαγευτική ομορφιά του τοπίου που θα συναντήσετε. Τα λευκά, λεία βότσαλα, είναι αποτέλεσμα του λατομείου μαρμάρου που βρίσκεται στην περιοχή και τα καταγάλανα διαυγή νερά, αποτέλεσμα της παρθένας φύσης. Αριστερά και δεξιά, μεγάλοι βράχοι προφυλάσσουν την παραλία και τους λουόμενους από τον αέρα, ενώ ακριβώς πάνω από την παραλία τα πεύκα κάνουν το δικό τους πάρτι.

Shutterstock/Σαλιάρα
Shutterstock/Σαλιάρα

Η παραλία είναι οργανωμένη και οι επισκέπτες θα βρουν (υπερβολικά πολλές) ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπεζάκια, ροφήματα, καφέδες, αλλά και αρκετό κόσμο, αφού είναι αρκετά δημοφιλής, ειδικά τον Αύγουστο.