Φουλάρια έργα τέχνης -Με την υπογραφή Τσεκλένη  | 0 bovary.gr
Φουλάρια έργα τέχνης -Με την υπογραφή Τσεκλένη | 0 bovary.gr
09|10|2016 10:55
SHARE
ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΤΣΕΚΛΕΝΗ

Φουλάρια έργα τέχνης -Με την υπογραφή Τσεκλένη


Αν μπορούσαμε να διδάξουμε το γούστο και τη μεγαλοφυΐα με κανόνες, δεν θα ήταν πια γούστο και μεγαλοφυΐα. Αυτό νιώθουμε όταν βλέπουμε τα μεταξωτά φουλάρια με την υπογραφή του θρυλικού σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλενη.

Η τέχνη φοριέται και μάλιστα με έναν πολυτελή μοναδικό τρόπο. Τα μεταξωτά φουλάρια εμπνευσμένα από τους Αρχαιοελληνικούς αμφορείς, τα  Βυζαντινά ψηφιδωτά, τα οικόσημα, την ισπανική, κινεζική, ρωσική τέχνη ακόμη και τα έντομα μας μεταφέρουν την κουλτούρα της κάθε μητρόπολης και κλέβουν την παράσταση με την αξεπέραστη φινέτσα τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τον έχουν επαινέσει σε δημοσιευμένα δοκίμια καθώς και σε διδακτορικές διατριβές ως τον μοναδικό σχεδιαστή σε παγκόσμιο επίπεδο του οποίου 30 και πλέον συλλογές είναι εμπνευσμένες από την τέχνη.

Καθώς οι τάσεις της μόδας του νέου αιώνα βουτάνε πίσω στις δεκαετίες του ’60-’70-’80 για έμπνευση, τα πιο διάσημα θέματα του Τσεκλένη ξαναέρχονται στο προσκήνιο ενθαρρύνοντας τον να δημιουργήσει ολοκαίνουρια σχέδια για τα φουλάρια του.

Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία και σε συνεργασία με τον εδώ και χρόνια συνεργάτη του κο Τσιακίρη, κορυφαίο επεξεργαστή μεταξιού στο Κέντρο Ελληνικού Μεταξιού στο Σουφλί, ο αγαπημένος μας σχεδιαστής παρουσιάζει με μεγάλη περηφάνια τα ανανεωμένα μοτίβα στα φουλάρια του, φτιαγμένα από αξεπέραστο ελληνικό μετάξι.

Περίφημος σε όλο τον κόσμο αφού είναι ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στον χάρτη της παγκόσμιας μόδας κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και πολλές δημιουργίες του έχουν φιλοξενηθεί σε κορυφαία καταστήματα σε πάνω από 20 χώρες καθώς κέρδισε μια θέση στην ντουλάπα χιλιάδων καλοντυμένων ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Άλλωστε τα φουλάρια είναι ένα αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπει από τη γυναικεία γκαρνταρόμπα αφού δεν έχουν  σεζόν και φοριούνται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Τα μεταξωτά φουλάρια αναδεικνύονται και αυτή τη σεζόν σε εκείνα τα αξεσουάρ που θα αναβαθμίσουν τα μουντά χειμερινά σύνολα χαρίζοντας πόντους στυλ και ιδιαίτερες πινελιές χρώματος. Όταν μάλιστα αυτά αποτελούν δημιουργήματα του διάσημου σχεδιαστή Γιάννη Τσεκλένη, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι κομψό.

Μπορείτε να βρείτε τα φουλάρια του Γιάννη Τσεκλένη  στον ιστότοπο tseklenisfoulards.com