Φωτογραφία: Αssociated Press
Φωτογραφία: Αssociated Press
20|01|2017 09:18
SHARE
ΧΡΥΣΗ ΜΕΛΑΝΙΑ

Απαστράπτουσα, με γοργονέ φόρεμα η Μελάνια Τραμπ στο πρώτο πάρτι για την ορκωμοσία -Ποιος την έντυσε τελικά;


Έχοντας δημιουργήσει έστω και άθελα της έναν μικρό «πόλεμο» ανάμεσα στον κόσμο της μόδας για το ποιος σχεδιαστής θέλει ή όχι να την ντύσει, η Μελάνια Τραμπ έκανε μία από τις πιο απαστράπτουσες εμφανίσεις στο πλευρό του συζύγου της στο δείπνο προς τιμήν του νέου προεδρικού ζεύγους το βράδυ της Πέμπτης στην Ουάσινγκον.

Φορώντας ένα ολόχρυσο φόρεμα το οποίο ήταν στενό πάνω και άνοιγε ελαφρώς προς τα κάτω (τύπου mermaid), η Πρώτη Κυρία κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις τόσο με την σιλουέτα της όσο και με την ενδυματολογική επιλογή της. 

Αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη όλους τους σχεδιαστές οι οποίοι είχαν δηλώσει πως θα ήθελαν να την ντύσουν (όπως ο Ralph Lauren και ο Καρλ Λάγκερφιελντ), η Μελάνια προτίμησε μία γυναίκα σχεδιάστρια, η οποία είναι γνωστή κυρίως για τα νυφικά της.

Η υπογραφή της ολόχρυσης δημιουργίας της ήταν της Λιβανέζας σχεδιάστριας Reem Acra, η οποία δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ.

H Acra, η οποία είναι γεννημένη στη Βηρυτό και έχει ζήσει εκτός από τη Νέα Υόρκη που είναι τώρα η έδρα της στο Παρίσι και στο Χονκ Κονγκ, είναι γνωστή για τα εκλεπτυσμένα, περίτεχνα όμως βραδινά της φορέματα. 

Η Μελάνια Τραμπ αποφάσισε, πάντως, να φορέσει κάτι άκρως κλασικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχεδιάστρια είναι οικογενειακή φίλη των Τραμπ. 

«Η νέα Πρώτη Κυρία φορά δημιουργία της διεθνούς σχεδιάστριας Reem Acra, για να γιορτάσει την ορκωμοσία του 58ου Προέδρου των ΗΠΑ στο δείπνο που παρατίθεται απόψε» ανέφερε χθες εκπρόσωπος του Τραμπ. «Η κυρία Τραμπ εκτιμά τις ευχές σας, που έχει λάβει από κάθε γωνιά του κόσμου και ανυπομονεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις των επόμενων ημερών, μαζί με τον αμερικανικό λαό». 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη η σχεδιάστρια «επιστρατεύει» ένα ολόχρυσο φόρεμα για μία ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς η Reem Acra έχει ντύσει πολλές άλλες διάσημες όπως την Μαντόνα, την Τέιλορ Σουίφτ, την Ολίβια Γουάιλτ κ.α για το κόκκινο χαλί.

Η Μελάνια πάντως κατάφερε να φέρει την ισορροπία στο look της συνδυάζοντας την ολόχρυση τουαλέτα με nude γόβες και προτιμώντας ένα χτένισμα με ελαφρούς κυματισμούς και ένα απαλό με γυαλάδες μακιγιάζ.

Η αίθουσα που δόθηκε χθες το δείπνο ήταν διακοσμημένη από τον Ντέιβιντ Μον. Χρυσές καρέκλες είχαν τοποθετηθεί γύρω από τραπέζια με γκρι σατέν τραπεζομάντηλα, λευκά τριαντάφυλλα και κρυστάλλινα ποτήρια.


Νωρίτερα, η Μελάνια Τραμπ, κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο αλλά και αργότερα στη σύντομη δήλωση του συζύγου της στο ξενοδοχείο τους, φορούσε ένα μαύρο στρατιωτικού στιλ παλτό Norisol Ferrari με ασορτί φόρεμα. Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Ηθελε έτσι να αποδώσει τιμή στον αμερικανικό στρατό. 

Δεν ήταν τυχαίο, ακόμη, ότι ο πατέρας της σχεδιάστριας ήταν βετεράνος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος, μάλιστα, είχε τραυματιστεί βαρύτατα και καθόλη τη διάρκεια της ζωής του υπέφερε από τις αναπηρίες που του άφησε ο τραυματισμός του. 

Σε συνέντευξή της χθες η σχεδιάστρια είπε, ότι πρώτη της σκέψη την Πέμπτη ήταν: «Θεέ μου, ελπίζω να είμαστε ένα λιγότερο θυμωμένο έθνος». 

Σχολιάζοντας τους σχεδιαστές που αρνήθηκαν να ντύσουν την Μελάνια Τραμπ, είπε: «Είμαι αντίθετη στις διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Ηθελα να της δώσω τη δική της φωνή. Το να ενδυναμώνω τις γυναίκες είναι πολύ σημαντικό για μένα. Δεν κάνω διακρίσεις, ούτε φυλετικές, ούτε θρησκευτικές, ούτε για το χρώμα του δέρματος, ούτε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ούτε για τις πολιτικές πεποιθήσεις. Δεν πιστεύω στις διακρίσεις, οποιασδήποτε μορφής». 

«Είδα πραγματικά μια γυναίκα που έχει παρεξηγηθεί και η οποία κριτικάρεται. Είνια μια γυναίκα και μητέρα και είμαι υπέρ των γυναικών. Αυτό που στο τέλος της ημέρας είναι πολύ σημαντικό για μένα είναι είναι η ισότητα για τις γυναίκες και όλους τους ανθρώπους. Εφόσον το πιστεύω πραγματικά, έπρεπε να την ντύσω», προσέθεσε. 

 

Φωογραφίες: Associated Press/ Shutterstock