Η Ναταλία Δραγούμη μιλά στην Bovary για όλα: Θέατρο, ρυτίδες, μυστικά ομορφιάς και... Survivor! | 0 bovary.gr
Η Ναταλία Δραγούμη μιλά στην Bovary για όλα: Θέατρο, ρυτίδες, μυστικά ομορφιάς και... Survivor! | 0 bovary.gr
ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ

Η Ναταλία Δραγούμη μιλά στην Bovary για όλα: Θέατρο, ρυτίδες, μυστικά ομορφιάς και... Survivor!


Δεν κάνει εκπτώσεις στην οικογένεια και τη δουλειά της, παθιασμένη με το beach volley, υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής, «Το κορμί» σύμφωνα με τα εξώφυλλα των περιοδικών, ακόμα και όταν εμφανίστηκε γυμνή σε παράσταση του Αντώνη Καλογρίδη, λίγους μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της.  

Τα ..αγαθά, κόποις κτώνται. Πολύωρη καθημερινή άσκηση, διατροφή, κανέλα Κεϊλάνης και λίγη μαύρη σοκολάτα, τα μυστικά της. 

«Το γέλιο χαρίζει χρόνια»

Η Ναταλία Δραγούμη μοιράζεται σκέψεις, tips και συμβουλές με το bovary.gr σε ένα διάλειμμα της από την εταιρία διατροφής που δημιούργησε, αλλά και την άκρως απολαυστική παράσταση που πρωταγωνιστεί στο θέατρο Λαμπέτη, τα «39 σκαλοπάτια».

«Πρόκειται για παρωδία της ταινίας του Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια», που διατηρεί όμως, όλη την ατμόσφαιρα του ’30 και είναι γεμάτη τρένα, κατασκόπους, καμπαρντίνες, καπνούς, όπλα, ξανθιές, καπέλα. Ενας γοητευτικός άντρας βρίσκεται χωρίς να το θέλει, νύχτα στο σπίτι του με μία Γερμανίδα, την οποία κάποιος μαχαιρώνει. Βρίσκεται φυσικά στη θέση του υπόπτου και ξεκινάει με τα λίγα στοιχεί που του είχε δώσει η Γερμανίδα, να ανακαλύψει ποιος είναι ο εγκέφαλος μίας κατασκοπικής κρατικής υπόθεσης. Στο δρόμο του συναντάει πολύ κόσμο, πολλά εμπόδια, βουνά, αεροπλάνα, χωριά, χωριάτες».
 
4 ηθοποιοί σε 130 ρόλους μέσα σε μία παράσταση. Πόσο εύκολο είναι αυτό;
«Εύκολο δεν είναι, αλλά είναι εφικτό και θα το διαπιστώσετε επί τόπου, παρακολουθώντας την παράσταση, η οποία έχει μεγάλο υποκριτικό ενδιαφέρον για εμάς τους ηθοποιούς».
 
Μία παράσταση με τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Ποιο πιστεύετε είναι το στοιχείο που αγγίζει το κοινό διαφορετικών κόσμων;
«Η ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής που είναι γνωστή και διαχρονική, καθώς επίσης και το πολύ ιδιαίτερο χιούμορ του έργου. Είναι μία διαφορετική πρόταση θεάτρου».
 
Είναι η κωμωδία ένα από τα ζητούμενα της δύσκολης αυτής καθημερινότητας;
«Ναι, σαφέστατα. Το γέλιο χαρίζει χρόνια. Αν και εμένα μου αρέσει το δράμα».
 

«Να αγαπάς τον εαυτό σου»

Υπέρμαχος της υγιεινής διατροφής η ίδια, ενώ παράλληλα ασχολείστε ενεργά κ επαγγελματικά με ένα πρότζεκτ που αφορά στη σίτιση των μαθητών.
«Ναι. Έχουμε με τον άντρα δημιουργήσει την εταιρία 'Μέλι Γάλα' η οποία αναλαμβάνει καντίνες σε σχολεία που ενδιαφέρονται για την υγιεινή διατροφή. Στόχος μας η σωστή σχολική διατροφή και η διατροφική παιδεία των μαθητών. Έχουμε εισαγάγει αρκετά βιολογικά προϊόντα στις καντίνες των σχολείων και γενικά ψάχνουμε σε όλα μας τα προϊόντα να έχουμε υγιεινές πρώτες ύλες. Κάποια προϊόντα τα φτιάχνουμε οι ίδιοι, όπως σαλάτες και σάντουιτς, με καθοδήγηση από σεφ. Έχουμε τρία σχολεία αυτή τη στιγμή: Ελληνογερμανική αγωγή, Πρότυπο Αθηνών και Εκπαιδευτήρια Καίσαρη».

Ποια είναι τα «μυστικά» tips της καθημερινότητας που σας κρατούν σε φόρμα;
«Ύπνος. Οπωσδήποτε σωματική άσκηση. Έκκριση ενδορφινών, οι οποίες εκκρίνονται σίγουρα με την άσκηση, αλλά και κάνοντας κάτι ωραίο για τον εαυτό μας π.χ. έναν καφέ με τις φίλες μας ή η αγορά ενός ρούχου, παρ΄όλη την κρίση, ή μία έξοδος, μια ωραία παράσταση, μια εκδρομή. Τέτοια απλά και καθημερινά πράγματα»
 
Το μυστικό του να είσαι μητέρα, εργαζόμενη και να παραμείνεις γυναίκα. Πως μπορείς να τα ισορροπήσεις;
«Αγαπώντας τον εαυτό σου. Μην αφήνεσαι. Να παραμένεις στα κιλά που αισθάνεσαι καλά για να νιώθεις επιθυμητή».

Ποια η σχέση σας με τις ρυτίδες και τις επεμβάσεις;
«Για την ώρα αποδέχομαι τις ρυτίδες μου και θα ήθελα να τις αποδέχομαι και στο μέλλον, χωρίς επεμβάσεις».
 
Ποια προϊόντα πρέπει να υπάρχουν στο ψυγείο/ντουλάπι για ένα γρήγορο σνακ;
«Μήλο, ξηροί καρποί κατά προτίμηση βιολογικοί, το τοστάκι που αρέσει σε όλες με χαμηλά λιπαρά για να έχουμε και την ευχαρίστηση. Εγώ τρώω μήλο με κανέλα Κεϊλάνης για παράδειγμα, βιολογικές μπάρες δημητριακών και 30 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα».
 
Αγαπημένο είδος άσκησης;
«Παθιασμένη με το βόλεϋ. Κάνω δύο φορές την εβδομάδα beach volley στο indoor beach volley του ΟΑΚΑ, pilates απαραίτητα και συμπληρώνω την άσκηση του beach  βόλεϋ με βόλεϋ σε παρκέ».

Το τηλεοπτικό κοινό παρακολουθεί με μανία το survivor. Με την εμπειρία σας στον αθλητισμό, θα θέλατε να συμμετέχετε σε ένα τέτοιο παιχνίδι;
«Μου έχει γίνει πρόταση και την έχω αρνηθεί».
 

φωτογραφία: instagram
φωτογραφία: instagram

«Δεν μου αρέσει να με βγάζουν φωτογραφίες κρυφά σε παραλία»

Ποια η σχέση σας με τους παπαράτσι και τα φλας που αστράφτουν σε θέατρο, εστιατόριο, στο δρόμο;
 «Δεν είμαι από αυτούς που με κυνηγάνε όπου πηγαίνω. Δεν έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα. Συνήθως ξέρω που θα υπάρχουν. Δεν με κυνηγάνε σε προσωπικές μου στιγμές. Αυτό που δεν μου αρέσει είναι, να με βγάζουν φωτογραφίες κρυφά σε παραλία. Γι αυτό, το μόνο που κάνω είναι να προσέχω τις παραλίες που πηγαίνω».

Επόμενο επαγγελματικό σχέδιο; Στον χώρο της τέχνης ή έξω απο αυτόν;
«Το επόμενο είναι ο Ζορμπάς σε διασκευή των Παπαθανασίου-Ρέππα και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή. Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Στον ομώνυμο ρόλο ο Γρηγόρης Βαλτινός».
 

«Τα 39 σκαλοπάτια»
«Τα 39 σκαλοπάτια»

«Τα 39 σκαλοπάτια» στο θέατρο Λαμπέτη 

Το έργο «Τα 39 σκαλοπάτια», είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Alfred Hitchcock (1935) και στο κατασκοπικό μυθιστόρημα «Τα τριανταεννέα σκαλοπάτια» του John Buchan, ενώ η θεατρική μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή, ανήκει στον Patrick Barlow.

Έχει βραβευτεί με το βραβείο Lawrence Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία (2007), έχει κερδίσει ένα Drama Desk Award, το βραβείο Molière για την καλύτερη κωμωδία στη Γαλλία και ήταν υποψήφιο και για βραβείο Tony, ενώ συνεχίζει να ανεβαίνει απτόητο για 20 χρόνια στο West End του Λονδίνου.

Πρόκειται για ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού. Οι 4 πρωταγωνιστές, παίζουν 130 ρόλους και η σκηνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο.

Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Κώστας Αποστολάκης, Ναταλία Δραγούμη, Φώτης Κέπελης, Σπύρος Σπαντίδας, 
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη: 21:00
Διάρκεια: 115’ (με διάλειμμα)
Εισιτήρια: 14 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106,Αμπελόκηποι, Τηλ: 2106457086