Willy Sanjuan/Invision/AP
Willy Sanjuan/Invision/AP
24|03|2017 22:57
SHARE
Η ΣΤΑΡ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ

Η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν τρώει χταπόδι -Και ο λόγος είναι απίστευτος


Οταν ακούς να σου μιλάνε για χταπόδι τι σκέφτεσαι; Πιθανότατα ουζάκι, θάλασσα, σχάρα, άντε να σου περάσει από το μυαλό και το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι.

Οταν μιλάνε, όμως, στην Γκουίνεθ Πάλτροου για χταπόδι, δεν σκέφτεται τίποτα που να έχει σχέση με το φαγητό. Δεν είναι πως δεν της αρέσει η γεύση του, απλά δεν το τρώει από άποψη.

Η σταρ μιλούσε με τους συνεργάτες της στο Goop μέσω Slack και όταν ένας από αυτούς είπε πως δοκίμασε χταπόδι το προηγούμενο βράδυ σε εστιατόριο, αποκάλυψε τον λόγο που δεν τρώει χταπόδι. Και δεν είναι κάτι που περιμένεις να ακούσεις...

«Τα χταπόδια είναι πολύ έξυπνα για να τα τρώμε. Ακούγεται τρελό αλλά έχουν περισσότερους νευρώνες στον εγκέφαλο από εμάς. Έπρεπε να σταματήσω να τα τρώω γιατί όλο αυτό με φρίκαρε», είπε.

Για να μην σε πιάσουν αδιάβαστη, τα χταπόδια έχουν πολύπλοκο νευρικό σύστημα και έχει αποδειχθεί πως είναι τα μοναδικά ασπόνδυλα που μπορούν να χρησιμοποιούν εργαλεία. Ακόμη, έχουν βραχύχρονη και μακρόχρονη μνήμη. Ακόμη, εργαστηριακά πειράματα δείχνουν πως μπορούν να εκπαιδευθούν για να διακρίνουν μεταξύ διαφορετικών μορφών και σχεδίων.