Ανδρας κοιμόταν για έξι μέρες με το σώμα της νεκρής γυναίκας του  | 0 bovary.gr
Ανδρας κοιμόταν για έξι μέρες με το σώμα της νεκρής γυναίκας του | 0 bovary.gr
09|05|2017 19:30
SHARE
ΙΣΤΟΡΙΑ AΓΑΠΗΣ

Ανδρας κοιμόταν για έξι μέρες με το σώμα της νεκρής γυναίκας του


Ένας άνδρας αποκάλυψε πως κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο με το σώμα της νεκρής γυναίκας του για έξι ημέρες.


Η 50χρονη Γουέντι Ντέιβισον πέθανε στο σπίτι της στο Ντέρμπι της Αγγλίας τον περασμένο μήνα μετά από 10χρονη μάχη με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.
Ο άνδρας της, Ράσελ Ντέιβισον, δήλωσε ότι δεν ήθελε το σώμα της να καταλήξει σε νεκροτομείο και αποφάσισε να την κρατήσει στο σπίτι.

Δεν είναι παράνομο να παραμείνει ένα σώμα στο σπίτι, σύμφωνα με το βρετανικό Δίκαιο και ο Δικαστής του Ντέρμπισαϊρ επιβεβαίωσε ότι ο σύζυγός της ανέφερε το θάνατο της γυναίκας.

Ο Ράσελ Ντέιβισον δήλωσε χαρσκτηριστικά:  «Ο θάνατος φαίνεται να είναι ένα θέμα ταμπού στην κοινωνία μας, κανείς δεν θέλει να μιλήσει γι 'αυτόν. Δεν ήθελα να πάω τη γυναίκα μου στο νεκροτομείο ή να την παραδώσω σε κάποιο γραφείο τελετών, ήθελα να την φροντίσει όλη η οικογένεια, να την έχουμε στην κρεβατοκάμαρά μας, ώστε να μπορώ να κοιμηθώ στο ίδιο δωμάτιο».


Όταν η Γουέντι διαγνώστηκε με καρκίνο λίγο μετά την επέτειο 40 χρόνων γάμου του ζευγαριού το 2006, το ζευγάρι αποφάσισε να υιοθετήσει μια «φυσική» προσέγγιση στη θεραπεία, αρνούμενοι τη χημειοθεραπεία και την ακτινοθεραπεία.

 


Το 2014, οι γιατροί έδωσαν τη Γουέντι 6 μήνες ζωής. Τότε το ζευγάρι αποφάσισε να ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη, όπου οι δυο τους πέρασαν «τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους» ανέφερε στο BBC ο Ράσελ.
Αλλά τον περασμένο Σεπτέμβριο αναγκάστηκαν να επιστρέψουν όταν ο πόνος της Γουέντι έγινε αφόρητος. Νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο του Royal Derby αλλά ήταν αποφασισμένη να μην πεθάνει εκεί. 
Το ζευγάρι αποφάσισε ότι θα φρόντιζε τη Γουέντι στο σπίτι και όταν πέθαινε το σώμα της θα παρέμενε εκεί μέχρι την καύση της. Πέθανε στις 21 Απριλίου.

Η Γουέντι πέθανε χωρίς να πονά, με τους φίλους και την οικογένεια στο πλάι της, σύμφωνα με τον σύζυγό της.

Οι κανόνες σχετικά με τη διατήρηση των νεκρών στο σπίτι (στη Μεγάλη Βρετανία)

Εφόσον ο ιατρός έχει ενημερωθεί και ο θάνατος έχει καταγραφεί εντός πέντε ημερών, ένα σώμα μπορεί να παραμείνει νομίμως στο σπίτι πριν από την κηδεία.
Μια νοσοκόμα υποχρεούται να πλένει το σώμα.
Αν το σώμα κρατηθεί στο σπίτι για περισσότερο από μερικές ημέρες, μπορεί να χρειαστεί να πάει σε γραφείο τελετών.

Δικηγόροι αναφέρουν ότι δεν αποτελεί αδίκημα η διατήρηση ενός σώματος στο σπίτι μέχρι την κηδεία, αρκεί να αναφέρεται και να καταχωρείται ο θάνατος.