apimages
apimages
23|05|2017 11:04
SHARE
MΕΛΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Γιατί η Μελάνια απώθησε το χέρι του Τραμπ στο Τελ Αβίβ -Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί


Τις τελευταίες ώρες το στιγμιότυπο αυτό κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί χιλιάδες σχόλια για τη συμπεριφορά της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, αλλά και για τη σχέση της με τον «πλανητάρχη».

Ο λόγος για τη σκηνή που κατέγραψαν κάμερες και φωτογραφικός φακός τη Δευτέρα, στο Τελ Αβίβ, όταν κατά την άφιξή του Ντόναλντ Τραμπ και της Μελάνια στο αεροδρόμιο, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μόλις μερικά βήματα πριν τους επισήμους που τους περίμεναν να τους υποδεχτούν, προσπάθησε να πιάσει το χέρι της συζύγου του, αλλά εκείνη, το απώθησε δίνοντας του (στο χέρι) ένα «χαστούκι».

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πάτι Γουντ, ειδικό στη γλώσσα του σώματος, η σωματική απόσταση ανάμεσα στο ζεύγος είναι πολύ πιο σημαντική από αυτή την απόρριψη του χεριού που συνέβη τη Δευτέρα.

 

 

Η ειδικός τονίζει, ότι αν κανείς παρατηρήσει αυτή την απόσταση, που μετριέται σε περίπου σαράντα εκατοστά, ο Ντόλαντ Τραμπ δεν χρειάζεται καν να γυρίσει και να κοιτάξει πίσω για να βρει το χέρι της Μελάνια, σαν το γονιό που προσπαθεί να κρατήσει κοντά το παιδί του κι εκείνη με τη σειρά της το απωθεί χτυπώντας το από πάνω προς τα κάτω (όπως κάνει ένα παιδί), δίνοντας το μήνυμα «μη με καθοδηγείς».

Δεν πρόκειται δηλαδή για μια ένδειξη αγάπης ή τρυφερότητας από μέρους του «πλανητάρχη», ο οποίος θέλει να δείχνει τη δική του δύναμη και όχι να τραβάει το ενδιαφέρον ως προεδρικό ζεύγος, αφού δεν βλέπει τη Μελάνια ως ισάξια του.

Τέλος, ως προς την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, η Γουντ, επισημαίνει, ότι η ένταση της είναι εμφανής και από τη στάση του σώματος, με τα χέρια της να παραμένουν άκαμπτα.