Instagram/peach_e_paige
Instagram/peach_e_paige
29|05|2017 15:23
SHARE
BODY POSITIVE

Αυτή η γυναίκα είναι η απόδειξη ότι το μέγεθος δεν έχει σημασία


Τη λένε Courtney Harrough, είναι 24 χρονών και πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να γίνει ναυγοσώστρια. Hint: Τα κατάφερε.

Μάλιστα σήμερα εργάζεται κανονικά, στο Ορλάντο της Φλόριντα. Η ίδια δηλώνει πως είναι το ίδιο ικανή να σώζει κόσμο που βρίσκεται σε κίνδυνο με κάποιον που ζυγίζει πολύ λιγότερα κιλά από εκείνη, αλλά παραδέχεται πως δεν ήταν λίγες οι φορές που δέχτηκε επικριτικά βλέμματα και σχόλια από μελλοντικούς, επίδοξους ναυαγοσώστες κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της. 

 

 

Η σχέση της με το νερό ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Στο λύκειο, ήταν στην ομάδα κολύμβησης του σχολείου, ενώ παράλληλα έπαιζε πόλο. «Μια μέρα στη σχολή ναυγοσωστικής, μια κοπέλα η οποία ήταν στο ύψος μου, αλλά πολύ πιο αδύνατη από εμένα μου είπε “Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έχεις ασχοληθεί με την κολύμβηση”».

Η ίδια, όπως λέει, έχει συνηθίσει να γίνεται δέκτης τέτοιων σχολίων και να αποδεικνύει τις ικανότητες της απέναντι στις προκαταλήψεις των άλλων. «Όταν μια γυναίκα με παραπάνω κιλά πηγαίνει να ζητήσει δουλειά σε μια εταιρεία, όχι απλώς σε μια δουλειά που χρειάζεται δουλεύεις με το σώμα σου, έρχεσαι αντιμέτωπος με το ίδιο στίγμα. Οι άνθρωποι έχουν συνδέσει το πάχος με την τεμπελιά και τη βραδύτητα».

 

 

Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι σαν την Courtney που, με την στάση και τη δράση τους, καταρρίπτουν τοξικές παγιωμένες απόψεις όπως η παραπάνω. Ο λογαριασμός της στο Instagram είναι πηγή ποστ που αναδεικνύουν μια θετική εικόνα για το σώμα σε όποιο τύπο κι αν ανήκει. «Το σώμα μου είναι δυνατό, ικανό και σέξι. Μπορεί να μην έχω λεία πόδια ή υπεργυμνασμένο κορμό όπως τα περισσότερα κορίτσια στην τάξη μου, αλλά έχω το θάρρος και τη δύναμη να προσπαθώ. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η ίδια παρόλο που αρίστευσε στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πέρασε όλα τα απαιτούμενα τεστ, ήρθε για ακόμα μια φορά αντιμέτωπη με τα κοινωνικά στερεότυπα. 

 

 

Οι υπεύθυνοι της σχολής τής είπαν ότι δεν έχουν μαγιό στο μέγεθός της και, γενικότερα, προσπάθησαν να την πείσουν ότι δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά. Η απάντηση της ήταν αποστομωτική: «Με συγχωρείτε αλλά αυτό δεν πρόκειται να το δεχτώ. Αν ήταν θέμα ικανοτήτων, θα το δεχόμουν. Από τη στιγμή που πρόκειται για θέμα αισθητικής αρνούμαι να γίνω θύμα των διακρίσεων σας. Είναι σαν να με προσβάλλετε για τα κιλά και το μέγεθός μου, πράγμα εξαιρετικά αγενές, αφού οι υπέρβαροι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα απ’ όσα πιστεύετε και σίγουρα έχουμε το δικαίωμα να γίνουμε ναυαγοσώστες».

Όπως, μάλιστα, χαρακτηριστικά αναφέρει «Όλοι νομίζουν ότι οι ναυαγοσώστες είναι απλώς ανεγκέφαλοι τύποι με καλογυμνασμένα σώματα, μια εντελώς λανθασμένη πεποίθηση. Για να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη δουλειά πρέπει είσαι άνθρωπος με υπομονή και αγάπη για τους άλλους». Και κάτι μας λέει ότι η Courtney είναι ένας από αυτούς. Και όχι μόνο. Είναι η ζωντανή απόδειξη ότι οι αριθμοί, όπως το βάρος μας, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καθορίζουν αυτό που είμαστε και θέλουμε να γίνουμε.