Splash / Ideal Image
Splash / Ideal Image
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΙΝΕΙ

Ο Κόλιν Φάρελ μιλά για τον γιο του που πάσχει από σύνδρομο Άνγκελμαν


Ο ηθοποιός παραχώρησε μια κοινή συνέντευξη με την Νικόλ Κίντμαν και το Γιώργο Λάνθιμο και μοιράστηκε μια συγκινητική ιστορία για τον 14χρονο γιο του Tζέιμς.

Θεωρείται ένας από τους «σκληρούς» του Χόλιγουντ και στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα μίντια με διάφορες «αταξίες», ωστόσο, η οικογενειακή του ζωή παρέμενε πάντα στο σκοτάδι μέχρι που ο Κόλιν Φάρελ αποφάσισε να μιλήσει για τον γιο του που απέκτησε με το γνωστό μοντέλο Κιμ Μπορντενέιβ, που πάσχει από Σύνδρομο Άνγκελμαν.

Πρόκειται για μία σπάνια νευρογενετική διαταραχή με συμπτώματα τη διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, διαταραχές του ύπνου, προβλήματα στην κίνηση και την ισορροπία, μαθησιακές δυσκολίες και απουσία λόγου.

Apimages
Apimages

Ο ηθοποιός του Χόλιγουντ παραχώρησε μια κοινή συνέντευξη μαζί με την συμπρωταγωνίστριά του Νικόλ Κίντμαν και τον σκηνοθέτη Γιώργο Λάνθιμο, στο πλαίσιο του Toronto International Film Festival για την ταινία «The Killing of a Sacred Deer». 

Ο Κόλιν Φάρελ θέλησε να μιλήσει για τις στιγμές της ζωής του που ξεχωρίζει και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ήταν όταν ο Τζέιμς έκανε τα πρώτα του βήματα λίγες εβδομάδες μετά τα τέταρτα γενέθλιά του. Ήταν ένα θέαμα ταυτόχρονα εκπληκτικό και τόσο συγκινητικό».

Ο γνωστός ηθοποιός δήλωσε πως για κάθε γονιό τα πρώτα του βήματα του παιδιού του είναι μια κομβική στιγμή, αλλά στην δική του περίπτωση ήταν πολύ πιο σημαντικό καθώς γνώριζε πόσο πολύ προσπάθησε ο γιος του για να το πετύχει.

«Ο κόσμος μιλάει για τα παιδιά και τα πρώτα τους βήματα. Προφανώς και είναι μια μνημειώδης στιγμή. Το δείχνουν στις ταινίες, οι γονείς τσατίζονται όταν το χάνουν, τους παίρνουν στη δουλειά να τους το πουν αλλά το να σου λένε πως το παιδί σου μπορεί να μην περπατήσει ποτέ και μετά να βλέπεις τελικά αυτά τα πρώτα βήματα είναι σαν να περικλείει όλα αυτά μαζί», σχολίασε ο διάσημος ηθοποιός.
 
Στη συνέχεια η Νικόλ Κίντμαν έσπευσε να διευκρινίσει πως ο σύζυγός της και οι κόρες της δεν της επιτρέπουν να μιλά για εκείνους.

«Δεν μου επιτρέπεται να μιλάω αυτή τη στιγμή για τα παιδιά μου επειδή μαθαίνουν τι λέω και φτάνει σε αυτά, οπότε πρέπει να σιωπήσω. Είμαι πολύ περήφανη γι' αυτά και θα ήθελα πάρα πολύ να μπορώ να μιλήσω για εκείνα, αλλά μου είπαν να το σταματήσω», είπε χαρακτηριστικά. 

Πότε όμως μίλησε ο Κόλιν Φάρελ για πρώτη φορά για τη νευρο-γενετική διαταραχή του γιου του;

Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε παλιότερη συνέντευξη, οι Παραολυμπιακοί που έγιναν το 2007 στη Σαγκάη, του έδωσαν τη δύναμη να μιλήσει δημόσια για τον Τζειμς αποκαλύπτοντας πόσο περήφανος είναι για εκείνον.

Μάλιστα είχε δηλώσει πως η πατρότητα ήταν ο ένας και μοναδικός λόγος που τον έκανε να αποτοξινωθεί από όλες τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και πως ο γιος του αποτελεί για εκείνον τη βασική έμπνευση στη ζωή του.