Pixabay
Pixabay
FASHION BLOGGING

Ωρα για μόδα: Μάθε την τέχνη του fashion blogging βήμα βήμα


Διαβάζεις άρθρα και σου φαίνεται το ένα πιο ενδιαφέρον από το άλλο; Θέλεις να προσθέσεις σε αυτά την προσωπική σου πινελιά; Επισκέπτεσαι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα ένα fashion ιστολόγιο;

Αν έχεις μέσα σου βαθύ πόθο και ορμή για τη συγγραφή κειμένων, τότε σου λέμε δυνατά πως δεν πρέπει να το αφήσεις, αντιθέτως να το κυνηγήσεις!

Το σημαντικό είναι βέβαια να μπορέσεις να προσδιορίσεις τι είναι αυτό για το οποίο απολαμβάνεις να γράφεις, αφιερώνοντας ατέλειωτο χρόνο.

Για παράδειγμα, όταν η μόδα είναι το Α και το Ω στην καθημερινότητα σου, τότε μάλλον είσαι το next big thing στο χώρο του fashion blogging.

Και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να συνδυάσεις το πάθος σου για τη μόδα και το στιλ με την επιθυμία σου για το γράψιμο, αναλύοντας βήμα βήμα την τέχνη του είδους. Γιατί δεν πρόκειται απλά για ένα χόμπι. Οι fashion bloggers διεκδικούν σήμερα τις πιο πολυπόθητες θέσεις frontrow στις μεγαλύτερες επιδείξεις μόδας, ποζάρουν δίπλα στους διάσημους σχεδιαστές, επικοινωνούν με διευθυντές κολοσσών στο χώρο των περιοδικών, είναι στη λίστα με ανθρώπους που επηρεάζουν τον πλανήτη.

Βάλε τα θεμέλια:

  • Ένα από τα βασικά βήματα στη δημιουργία ιστολογίου είναι ο προσδιορισμός του προσωπικού ύφους, το οποίο και πρέπει να είναι σαφώς ξεκάθαρο και διαφορετικό από τα υπάρχοντα. Γιατί πολλοί είναι αυτοί που γράφουν ένα κείμενο χωρίς πλάνο και παράλληλα ελπίζουν σε μια επιτυχία. Όμως χωρίς το προσωπικό ύφος, είναι δύσκολο να ταυτιστεί ο αναγνώστης μαζί σου και να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του.
  • Θυμήσου πως πρέπει να βρεις και το κατάλληλο όνομα για το μπλογκ, είτε αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με το πραγματικό σου ονοματεπώνυμο είτε απλά σχετίζεται με αυτό. Επέλεξε το με προσοχή και στοχευμένα.
  • Βρες την πλατφόρμα που εξυπηρετεί περισσότερο τις ανάγκες σου, ενώ παράλληλα θα είναι λειτουργική, εύκολη στη χρήση, αλλά και αγαπητή στους fashionistas.
  • Τα γραφικά ( τα λεγόμενα widgets) του μπλογκ είναι άλλο ένα κεφάλαιο που πρέπει να προσέξεις και αυτό γιατί μπορείς να διαμορφώσεις το ιστολόγιο ανάλογα με τις προτιμήσεις σου- διαδραστικό κλπ.
  • Διάλεξε γλώσσα ανάλογα με το κοινό σου. Οι πιο συχνές σε προτίμηση είναι η μητρική ή τα αγγλικά, λαμβάνοντας πάντα κατά νου το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι.