20|11|2016 16:45
SHARE
VINTAGE ΛΟΥΚ

Vintage λουκ -5 χρυσοί κανόνες, τι να φορέσεις, πώς, με τι


Το vintage style είναι η νέα τάση στη μόδα.

Σε ποιον δεν αρέσει άλλωστε να είναι μοναδικός και μην φοράει στο γραφείο την ίδια μπλούζα με άλλες τέσσερις συναδέλφους, που όλες αγόρασαν από μεγάλο πολυκατάστημα ρούχων; Ναι, τα vintage κομμάτια είναι ιδιαίτερα, κομψά και σικάτα, αρκεί να ξέρετε να φορέσετε. Αλλιώς κινδυνεύετε να μοιάζετε σαν να παίζετε σε ταινία κα το πιθανότερο είναι να σας σταματάνε οι περαστικοί και να σας ρωτάνε πού γίνεται το γύρισμα. Αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη θα χαρακτηριστείτε ως κακόγουστες ή εκκεντρικές.

Οι vintage συνδυασμοί όμως είναι εξαιρετικά δημιουργικοί κι ευφάνταστοι, ενώ αν ακολουθείτε αυτή την τάση, προσφέρετε και κοινωφελές έργο: προστατεύετε το περιβάλλον και υποστηρίζετε μικρές επιχειρήσεις που πωλούν τέτοια ρούχα κι αξεσουάρ.

Μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε σωστά τα vintage κομμάτια της γκαρνταρόμπας και να κλέψετε τις εντυπώσεις:

  • Διαλέξτε κομμάτια που μοιάζουν σύγχρονα

Οι περισσότεροι σχεδιαστές μόδας , ακόμα και μεγάλες εταιρείες μαζικής παραγωγής, εμπνέονται από τα στυλ παλιότερων δεκαετιών. Αν κάνετε μια βόλτα σε vintage μαγαζιά, θα εντυπωσιαστείτε από τις ομοιότητες. Βρείτε ρούχα που ενώ έχουν την πατίνα του χρόνου και τη μοναδικότητά τους, μοιάζουν σύγχρονα. Αποφύγετε τα υπερβολικά κομμάτια, που φαίνονται παλιομοδίτικα, ή αν τα επιλέξτε, κάντε μερικές επιδιορθώσεις και αλλαγές. Εντάξει, ωραία είναι τα κρινολίνα, αλλά δεν είναι και πολύ βολικό να κυκλοφορείτε στο μετρό του Συντάγματος σαν τούρτα. Οπότε προσαρμόστε τα στις ανάγκες της σύγχρονης ζωής, χωρίς όμως να καταστρέψετε την ιδιαιτερότητά τους.

 

  • Προσέξτε τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας

Το πιθανότερο είναι πως τόσο το χτένισμά σας όσο και το μακιγιάζ σας, ούτως ή άλλως θα ακολουθούν τις επιταγές της σύγχρονης μόδας, εκτός αν έχετε ώρες να αφιερώσετε. Όταν φοράτε κάτι vintage, είναι προτιμότερο τα μαλλιά σας, αλλά το βάψιμό σας να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά. Αν, ας πούμε, φορέσετε ένα φόρεμα από τα 50’ς , συνδυάστε το με έναν απλό κότσο, δεν χρειάζεται να κάνετε το μαλλί κουνουπίδι. Ή μια μπλούζα με βικτοριανά και γκόθικ στοιχεία, ταιριάζει ιδανικά με smoky eye. Ειδικά όσο αφορά στα μαλλιά, υπάρχουν πιο απλές εκδοχές των κλασικών κομμώσεων, που μπορείτε να τις κάνετε εύκολα, ακόμα και μόνες σας στο σπίτι. Για παράδειγμα, τα κυματιστά μαλλιά των Χολυγουντιανών σταρ μπορεί να είναι εντυπωσιακά, αλλά θέλουν τουλάχιστον τρεις ώρες και δεν νομίζω ότι έχετε χρόνο πρωί πρωί για τέτοιες πολυτέλειες, οπότε προτιμήστε λύσεις πιο εύκολες , όπως ανάλαφρες μπούκλες με ένα απλό ψαλίδι, που θα ενισχύσουν το στυλ σας και αποφύγετε τις υπερβολές.

 

  • Συνδυάστε με μοντέρνα αξεσουάρ

Είναι υπέροχο να φορέσετε vintage ρούχα με ένα απλό ζευγάρι μπαλαρίνες ή trendy γόβες, να κρατήσετε μια σικάτη μοντέρνα τσάντα, ή να συμπληρώσετε την εμφάνισή σας με χειροποίητα κοσμήματα από δέρμα ή χάντρες. Δοκιμάστε όμως και το αντίθετο: μια vintage τσάντα, για παράδειγμα, με ένα απλό σύγχρονο φόρεμα πάντα κερδίζει τις εντυπώσεις. Σε καμία περίπτωση πάντως μην μπερδεύετε πολλά χρώματα. Ένα floral ντύσιμο συνδυάζεται καλύτερα με μαύρη τσάντα και παπούτσια, όπως αντίστοιχα τα μαύρα φωτίζονται με πολύχρωμα αξεσουάρ.

  • Συνδυάστε vintage και σύγχρονα κομμάτια

Το να ντύνεστε από πάνω ως κάτω με vintage κομμάτια δεν είναι πολύ σοφό. Γίνετε πιο εφευρετικές και συνδυάστε τα με ρούχα από την ντουλάπα σας. Ας πούμε. μια μπλούζα βικτοριανού στυλ δένει καταπληκτικά με ένα σκισμένο τζιν. Τολμήστε περισσότερους συνδυασμούς για να κάνετε πιο ευκολοφόρετα τα vintage κομμάτια που αγαπάτε, αλλά για και να αισθάνεστε άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

  • Ανακατέψτε τις εποχές

Μην ντύνεστε ακολουθώντας μόνο το στυλ μια εποχής , γιατί τότε θα μοιάζετε out of fashion. Συνδυάστε κομμάτια από διαφορετικές δεκαετίες, παίξτε με τα υφάσματα και τις γραμμές, και σίγουρα θα πετύχετε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, μια βελούδινη φούστα δεν χρειάζεται και βελούδινο παλτό, τολμήστε την με μια μοντέρνα δερμάτινη καπαρντίνα και θα εκπλαγείτε. Ή δοκιμάστε ένα φόρεμα 70’ς με μια τσάντα από τη δεκαετία του ’30 και κομψές μπαρέτες στυλ ’50 και θα μοιάζετε με φιγουρίνι.