ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΓΛΟΥΤΩΝ

Ανόρθωση γλουτών με το κατάλληλο... τακούνι -Πώς δείχνουν, ανάλογα τι φοράς


Η ανόρθωση και η σύσφιξη των γλουτών είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλές γυναίκες, καθώς δεν είναι όλοι οι σωματότυποι προικισμένοι με αυτό το «χάρισμα».

 

Η ισορροπημένη και πλούσια διατροφή συνδυαστικά με εξειδικευμένες ασκήσεις γυμναστικής, προτείνονται συχνά ως λύση για την επίτευξη της βελτίωσης αυτού του σημείου του σώματος, όμως χρειάζεται ταυτόχρονα επιμονή και υπομονή.

Ωστόσο, υπάρχει και πιο σύντομος τρόπος να αποκτήσετε βραζιλιάνικα οπίσθια από τον παραπάνω: τα μυστικά του χώρου της μόδας, που μπορούν, ανάλογα με τα υλικά των ρούχων και τα κοψίματα, να «αγκαλιάσουν » το σώμα και να δημιουργήσουν μια ελκυστικότερη σιλουέτα, ακόμα κι αν πρόκειται για εφέ.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική Vogue «άνοιξε» το θέμα των γυναικείων παπουτσιών και υποστήριξε, ότι τα kitten heels είναι τα ιδανικότερα παπούτσια για την ανόρθωση των γλουτών.

Μάλιστα, η Vogue διεξήγαγε έρευνα στην οποία συμμετείχε η ποδίατρος Εμμα Σαπλ και ένα μοντέλο, που φόρεσε οκτώ διαφορετικά ζευγάρια με παπούτσια, για να καταλήξουν στο ιδανικότερο.

Τα αθλητικά παπούτσια κάνουν τα οπίσθια να μοιάζουν μεγαλύτερα

Κάνουν τα οπίσθια να φαίνονται μεγαλύτερα, αλλά αυτό αντανακλά μια ισχυρή στάση σώματος. Τα πόδια στηρίζονται καλά - ιδιαίτερα στη φτέρνα- και το βάρος είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο μεταξύ φτέρνας και δακτύλου. Επιτρέπουν στο πόδι να κινείται ελεύθερα και σταθερά, πράγμα που σημαίνει ότι το πέλμα είναι φλατ όσο περπατάτε.

Τα φλατ παπούτσια είναι άνετα αλλά αυξάνουν τα «ψωμάκια»

Οι γλουτοί αποτελούνται από 3 κυρίως μύες: τον μέγα, μέσο και μικρό γλουτό. Αν και τα φλατ είναι πολύ βολικά και άνετα στο περπάτημα, πρέπει να σφίγγετε τους γλουτούς σας καθώς στέκεστε, αλλιώς οι μύες είναι χαλαροί και «κρέμονται». Επιπλέον, αυτά τα παπούτσια επιδεινώνουν προβλήματα, όπως η πλατυποδία. Κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και την όψη των γλουτών, κάνοντας τη μια μεριά για παράδειγμα να φαίνεται περισσότερο ανορθωμένη από την άλλη. Τέλος, πολλά από τα φλατ παπούτσια έχουν μυτερή μύτη, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο ή τραύματα.

Τα παπούτσια με φαρδύ τακούνι κατανέμουν καλύτερα το βάρος του σώματος

Υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα πάνω σε αυτά τα παπούτσια κι έτσι το βάρος του σώματος είναι καλύτερα κατανεμημένο. Η στάση του σώματος είναι πολύ πιο ορθή μεν, αλλά τα οπίσθια φαίνονται πιο μεγάλα και φαρδιά, γεγονός που δεν κολακεύει το γυναικείο σωματότυπο.  

Τα kitten heels έχουν το ιδανικότερο τακούνι γιατί ανορθώνει τους γλουτούς

Η στάση του σώματος αλλάζει αμέσως φορώντας ένα τέτοιο ζευγάρι παπούτσια. Τα οπίσθια πιέζονται προς τα έξω, ενώ η λεκάνη προς τα μπροστά για να υπάρξει ισορροπία στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνο στη μέση έπειτα από λίγη ώρα, αλλά οι μύες των ποδιών είναι σε άριστη θέση και οι γλουτοί φαίνονται ανορθωμένοι.  

Οι γόβες με το τακούντι στιλέτο κάνουν τα πόδια πιο μακριά και ανυψώνουν τους γλουτούς

Μάλιστα, όχι μόνο τους ανορθώνουν, αλλά τους κάνουν να μοιάζουν σφιχτοί σαν να είναι γυμνασμένοι. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτη, η μακροχρόνια χρήση τους, μπορεί να αποδυναμώσει τους μύες και να δημιουργήσει προβλήματα ισορροπίας. Το βάρος του σώματος «πέφτει» στα δάχτυλα των ποδιών και το σώμα παίρνει μια αφύσικη θέση. Φορέστε τες με προσοχή.

Τα wedges μακραίνουν το πόδι αλλά κάνουν άνισους τους γλουτούς

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κίνηση των ποδιών περιορίζεται σημαντικά από το παπούτσι, κάνοντας το σώμα άκαμπτο. Πολλές γυναίκες υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα πολύ πιο άνετο παπούτσι από ότι ένα φαρδύ τακούνι, αλλά το πόδι δεν μπορεί να ολοκληρώσει όλη την κίνηση του στο βάδισμα. 

Τα ψηλοτάκουνα σας αναγκάζουν να στέκεστε στα δάχτυλα των ποδιών

Ετσι τα οπίσθια φαίνονται πιο μικρά γιατί ανορθώνονται από το ψηλό τακούνι. Ωστόσο, αυτή η στάση του σώματος προκαλεί πόνους στη μέση, εξαιτίας του ότι η σπονδυλική στήλη λυγίζει. 

Οι πλατφόρμες σπρώχνουν τα οπίσθια προς τα έξω

Παρά το γεγονός ότι η κλίση της φτέρνας αντισταθμίζεται από την πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος, το παπούτσι δεν λυγίζει. Το μοντέλο στέκεται με άνεση επάνω σε αυτά τα παπούτσια και δείχνει αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, ολόκληρο το σώμα έχει κλίση προς τα εμπρός και ασκείται πίεση στα γόνατα. Αν και τα οπίσθια παρουσιάζουν μια συμπαθητική εικόνα σε αυτήν την περίπτωση, ο πόνος στα πόδια και τη μέση είναι έντονος.