apimages
apimages
18|02|2017 11:55
SHARE
ΤΑ ΣΟΟΥ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Εβδομάδα Μόδας, Λονδίνο: Εκεί όπου ορίζουν το στιλ της επόμενης σεζόν, τα πρώτα σόου


Για μια ακόμη χρονιά, το Λονδίνο γίνεται ο οικοδεσπότης των σημαντικότερων Οίκων υψηλής ραπτικής.

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου και η πρωτεύουσα της Αγγλίας συγκεντρώνει για πέντε ημέρες όλα τα φώτα επάνω της, με περισσότερα από 70 ονόματα σχεδιαστών που δίνουν το «παρών» και μας συστήνουν τις κολεξιόν τους για τη σεζόν φθινόπωρο/χειμώνας 2017, μέσα από μια σειρά εντυπωσιακών επιδείξεων.

Μετά τις πυρετώδεις προετοιμασίες τους για τον επόμενο χειμώνα τα brands παρουσιάζουν στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου όλα τα τρεντς που θα ορίσουν το στιλ σας: ρούχα και στέιτμεντ αξεσουάρ που δεν πρέπει να λείπουν από την γκαρνταρόμπα σας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι ο Οίκος Burberry και η δεύτερη see now- buy now συλλογή του, που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017.

Σε αυτή την Εβδομάδα Μόδας τόσο ο Οίκος Burberry, όσο και τα σόου των Teatum Jones, Margaret Howell, Julien Macdonald κάνουν τη διαφορά και παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για τη γυναικεία και ανδρική μόδα ταυτόχρονα.

Στην πασαρέλα επιστρέφουν διάσημοι σχεδιαστές όπως η βρετανίδα accessories designer Sophia Webster, αλλά και τα brands Charlotte Olympia, House of Holland, Shrimps, ενώ μεταξύ άλλων οι fashionistas έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις εξαιρετικές δημιουργίες  των  Christopher Kane, Topshop Unique και Mary Katrantzou.

Μεταξύ αυτών βρίσκονται και νέα ονόματα στο χώρο της μόδας, τρια εκ των οποίων κάνουν δυναμικό comeback μετά την επιτυχία τους την προηγούμενη σεζόν: Sadie Williams, Molly Goddard και Faustine Steinmetz ( την περασμένη σεζόν είχε ενθουσιάσει τους φάσιον έντιτορς με τον επαναπροσδιορισμό του ντένιμ).

Την ερχόμενη σεζόν την προσοχή αξίζουν και τα labels Richard Malone ( που έχει κερδίσει το βραβείο Deutsche Bank ) και Michael Halpern, σχεδιαστής που εργαζόταν για το brand Oscar de la Renta πριν αποφασίσει να αυτονομηθεί και να ακολουθήσει τη δική του πορεία.

Όλα όσα είδαμε στην πασαρέλα, μία γεύση από τις πρώτες φωτογραφίες!

Fydor Golan – 17 Φεβρουαρίου

Ρούχα με τα πιο έντονα και ζωηρά χρώματα του ουράνιου τόξου που μοιάζουν βαμμένα με σπρέι έρχονται σε αντίθεση με το άνιμαλ και καμουφλάζ (στρατιωτικό) πριντ. 

Αν το γραφείο σας είναι πλημμυρισμένο από πολύχρωμα χαρτάκια για σημειώσεις ( ποστ-ιτ), τότε μπορείτε να θεωρήσετε τον εαυτό σας ως style icon. Τα μοντέλα στην πασαρέλα του ντούο Fyodor Podgorny and Golan Frydman ανέδειξαν ένα από τα βασικά τρεντς της επόμενης σεζόν. Εσείς δεν έχετε παρά να κολλήσετε ένα πολύχρωμο ποστ-ιτ επάνω στη φούστα ή το παντελόνι σας!

apimages
apimages

Η κολεξιόν που είναι εμπνευσμένη από το  Power Puff Girl περιελάμβανε φαρδιά και μακριά φούτερ τύπου φόρεμα με το σλόγκαν «Power» ή με τρομακτικά καρτούν και τεράστια αποσπώμενα puffy μανίκια, πολύχρωμα, άνιμαλ και καμουφλάζ πριντ ρούχα, με κυρίαρχο το νέο κάμο τζάκετ (camo jacket). 

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Το μακιγιάζ που δημιούργησε ο makeup artist Andrew Gallimore με προϊόντα KIKO Milano , ήταν εμπνευσμένο από το κόνσεπτ  Power Puff Girl κι έδινε έμφαση στα μάτια: τα  φωτεινά χρώματα του ουράνιου τόξου στην πιο απαλή εκδοχή τους έπαιρναν τη μορφή μάσκας κατά μήκος των ματιών. 

apimages
apimages
apimages
apimages

Bora Aksu – 17 Φεβρουαρίου

Η συλλογή του brand είναι εμπνευσμένη από τη σουφραζέτα ( φεμινίστρια)  πριγκίπισσα Sophia Duleep Singh.

Ρούχα μιας σκοτεινά ρομαντικής αισθητικής που ανατρέχουν στην ιστορία της πριγκίπισσας Sophia Duleep Singh, η οποία αγωνίστηκε για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών στο πλευρό της Emmeline Pankhurst και ήταν γνωστή για την αγάπη της για την υψηλή μόδα.

Η συλλογή φθινόπωρο/ χειμώνας 2017 περιλαμβάνει βολάν, δαντέλες, τούλι σε λιλά, πάουντερ μπλε και ροζ αποχρώσεις, ασπρόμαυρο καρό, αλλά και καπέλα, δεμένα με κορδέλες κάτω από το πηγούνι και μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Κομμάτια που φέρουν επάνω τους μηνύματα ειρήνης και ελευθερίας.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Eudon Choi – 17 Φεβρουαρίου

Μετά την απόφαση για στροφή στο σχεδιασμό αποκλειστικά γυναικείων ρούχων, το brand επιστρέφει στις ρίζες του. Μια συλλογή που βρίσκει τη θηλυκότητα στα καλύτερα της και δημιουργεί την ιδανική για κάθε στιλ γκαρνταρόμπα. Πουκάμισα με φαρδιά μανίκια, πλεκτά φορεμένα ασύμμετρα επάνω σε έναν ώμο, άνετες παντελόνες συνδυασμένες με το κλασικό λευκό παπούτσι του τένις είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages

Julien Macdonald – 18 Φεβρουαρίου

Η ready to wear συλλογή του brand για τη σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2017 εντυπωσίασε με τις λαμπερές μάξι τουαλέτες των μοντέλων σε μαύρο, κόκκινο, ασημί και μπεζ. Σέξι φορέματα με διαφάνειες και αβυσσαλέα ντεκολτέ, που άφηναν εκτεθειμένα τα πιο θηλυκά σημεία του σώματος. Στην επίδειξη συμμετείχε και το μοντέλο με τη λεύκη που έγινε βασίλισσα του στιλ, Γουίνι Χάρλοου.

apimages
apimages
apimages
apimages
apimages
apimages