shutterstock
shutterstock
05|03|2017 18:32
SHARE
ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΣΕ ΓΑΜΟ

Το dress code της καλεσμένης -Τι να φορέσεις ανάλογα με το στιλ του γάμου


Ο γάμος είναι ένα από τα πιο σημαντικά και λαμπερά γεγονότα στη ζωή ενός ζευγαριού!

Και ναι, μπορεί όλοι να περιμένουν με αγωνία να θαυμάσουν το νυφικό που έχει επιλέξει η μέλλουσα νύφη, αλλά και το κοστούμι του γαμπρού, μα πολλές φορές οι καλεσμένοι είναι αυτοί που κερδίζουν το ενδιαφέρον με τις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Ας το παραδεχτούμε: όλοι έχουμε σχολιάσει τις άλλοτε φανταχτερές και statement και άλλοτε υπερβολικές ή κιτς εμφανίσεις συγγενών ή φίλων.

Το παν σε ένα γάμο είναι να ακολουθήσετε τις επιταγές τις περίστασης, δηλαδή τον ενδυματολογικό κώδικα που επιθυμούν οι μελλόνυμφοι και η εορταστική αυτή ατμόσφαιρα.

Παραθέτουμε επτά από τα βασικότερα στιλ που μπορείτε να επιλέξετε για να είστε πάντοτε to the point!

  • Γάμος με κάζουαλ dress code

Οταν προτιμάτε τα κάζουαλ και άνετα ρούχα, τότε αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι οι εντυπώσεις που θα αφήσετε στον κόσμο, αλλά να μπορέσετε να περάσετε καλά και να διασκεδάσετε μαζί τους την πιο ευτυχισμένη τους στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι επιτρέπεται να φορέσετε ακόμα και τζην, γιατί προφανώς δεν πηγαίνετε για καφέ! Διαλέξτε ένα σύνολο που θα φορούσατε για παράδειγμα και σε κάποιο επίσημο δείπνο, όπως ένα φόρεμα σε άλφα γραμμή. Οσο για το σύντροφο σας; Μπορεί να παραλείψει τη γραβάτα, αρκεί να φορέσει πουκάμισο.

 

 

 

 

shutterstock
shutterstock
  • Γάμος με όχι και τόσο επίσημο dress code

Σκεφτείτε, ότι το dress code σας θα πρέπει να είναι προσεγμένο αλλά λιτό. Ο σύντροφος σας μπορεί να φορέσει ένα σκουρόχρωμο κοστούμι. Εσείς θα ήταν καλό να φορέσετε ένα χαριτωμένο αλλά κομψό φόρεμα ή μια ολόσωμη φόρμα με ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

 

 

 

 

 

 

 

shutterstock
shutterstock
  • Γάμος με dress code για παραλία

    Γάμος σε ένα όμορφο νησί της Ελλάδας; Εδώ το outfit θα πρέπει να είναι κομψό και επίσημο, αλλά να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα άνετα παπούτσια. Οι μελλόνυμφοι δεν θα ήθελαν να εμφανιστείτε με ψηλοτάκουνες γόβες μέσα στην άμμο. Το καλοκαίρι λοιπόν προτιμήστε ένα ζευγάρι εντυπωσιακά φλατ σανδάλια, τα οποία θα είναι διακοσμημένα με πετράδια ή άλλα στοιχεία.

 

 

 

 

  • Γάμος με επίσημο dress code

Σε αυτήν την περίσταση μπορείτε να φορέσετε ένα μακρύ φόρεμα που το μήκος του φτάνει μέχρι το έδαφος, αλλά και ένα πιο κοντό αρκεί να είναι για παράδειγμα μεταξωτό ή κρεπ. Ο σύντροφος σας θα ήταν ιδανικό να φορέσει σμόκιν ή σκούρο κοστούμι και γραβάτα ή κόκκινο παπιγιόν.

 

 

 

 

 

 

 

  • Γάμος «black tie» και «white tie» 

Στην πρώτη περίπτωση, ο σύντροφος σας θα πρέπει να φορέσει σμόκιν με μαύρο παπιγιόν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς δεν είστε ελεύθερη να επιλέξετε κάποιο άλλο χρώμα, πέρα από το κλασικό και διαχρονικό μαύρο. Αντιθέτως, μπορείτε να φορέσετε πάτερνς, να παίξετε με τα χρώματα και τους συνδυασμούς τους.

 

 

 

 

 

A post shared by Modes (@modesnewmarket) on Aug 9, 2016 at 10:29pm PDT

Στη δεύτερη περίπτωση, αυτή του «white tie», που είναι και το πιο επίσημο dress code, ο σύντροφος σας θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανιστεί με μαύρο φράκο ( έτσι λέγεται το επίσημο σακάκι), γιλέκο λευκό παπιγιόν, μεσάτο ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι και παπούτσια από λουστρίνι. Εσείς με τη σειρά σας θα πρέπει να τον συνοδεύσετε μέσα σε μια εντυπωσιακή τουαλέτα, να φορέσετε γάντια ( όπως στις ταινίες εποχής) και ακριβά κοσμήματα. 

 

 

 

A post shared by Saskia (@thedreamingspires) on Feb 9, 2017 at 7:47am PST