01|03|2017 16:07
SHARE
ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

Γιατί οι σταρ φορούν πάντα μεγαλύτερο νούμερο στα ψηλοτάκουνα -Το πόδι τους επιπλέει


Φορούν τέλεια φορέματα, το μακιγιάζ και τα μαλλιά τους είναι πάντα προσεγμένα και η κάθε εμφάνιση φαίνεται μελετημένη μέχρι το τελευταίο σημείο.

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην έχει «πέσει» και σένα το μάτι σου στα παπούτσια τους με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι: Γιατί φορούν μεγαλύτερο νούμερο στα ψηλοτάκουνα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτό το κενό στο πίσω μέρος;

Συγκεκριμένα, διάσημες, όπως η Κρίστιαν Στιούαρτ, η Τζένιφερ Λόπεζ και η Νταϊάνα Κρούγκερ προτιμούν να φορούν ένα νούμερο μεγαλύτερο τα ψηλοτάκουνα τους, ακόμη κι αν αυτό φαίνεται αντιαισθητικό, παρά να υποφέρουν πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο ζευγάρι παπούτσια που δεν έχουν ξαναφορέσει.

 

Έτσι ουσιαστικά με το ένα νούμερο πάνω, οι διάσημες θα γλιτώσουν τα πόδια τους από τον... ιδρώτα, το πρήξιμο και τις φουσκάλες.

 

Και μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, μιας και οι περισσότερες φορούν πάντα ψηλοτάκουνα διάσημων σχεδιαστών (και άρα καλής ποιότητας), αλλά γνωρίζεις πολύ καλά πως μία μεγάλη νύχτα με αρκετό περπάτημα στα ψηλοτάκουνα σου δεν είναι και το πιο βολικό.

Άλλωστε, φορώντας ένα μεγαλύτερο μέγεθος στα παπούτσια έχεις ακόμη το πλεονέκτημα να αποφύγεις τις πληγές, μιας και έτσι δεν προκαλείται τριβή ανάμεσα στο υλικό και το δέρμα σου.

Μερικά ακόμη τεχνάσματα για να μην σε προδώσουν τα παπούτσια σου:

  • Μαξιλάρι σιλικόνης

Τα μαξιλαράκια σιλικόνης κάνουν το πόδι να μην γλιστρά (και άρα να μην βγαίνει από τη θέση του, όσο άβολο κι αν είναι). Εκτός αυτού, το μαξιλαράκι σιλικόνης δεν σφίγγει, δεν πιέζει, και δεν παρεμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος.

  • Ταινία διπλής όψεως

Ακόμη ένα «εργαλείο» που βοηθά το παπούτσι να παραμείνει στην θέση του, ειδικά αν αυτό είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο.

 

Έτσι παρ΄όλο που οι περισσότερες διάσημες προτιμούσαν να φοράνε γόβες σε μεγαλύτερο μέγεθος μαζί με maxi φορέματα, φαίνεται πως πλέον το έχουν κάνει συνήθεια, καθώς προτιμούν να φαίνεται αυτό το μικρό κενό στα πόδια, παρά να υποφέρουν κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Φωτογραφίες: Αssociated Press