shutterstock
shutterstock
16|03|2017 13:10
SHARE
ΣΟΥΤΙΕΝ

Ειδικός: Πώς θα βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν


Πολλές φορές αγοράζετε ρούχα ή ακόμα και παπούτσια στα «τυφλά». Μπαίνετε στο κατάστημα, που σας έχει κάνει κλικ ένα συγκεκριμένο κομμάτι, βλέπετε ουρά στα δοκιμαστήρια και αποφασίζετε να το αγοράσετε χωρίς να το δοκιμάσετε.

Εμπειρικά, συνήθως βρίσκετε το σωστό μέγεθος, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα εσώρουχα και ιδιαίτερα το σουτιέν, που πρέπει να εφαρμόζει τέλεια επάνω σας ώστε να έχετε ένα εντυπωσιακό ντεκολτέ, αλλά και να στηρίζετε το στήθος, όπως του αρμόζει.

Τι πρέπει να προσέξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αγοράσετε;

Η Νικόλ Κίβιτς, που εργάζεται για τη γαλλική εταιρεία εσωρούχων Chantelle αποκαλύπτει στο Insider το μυστικό που θα σας βοηθήσει να βρείτε το σωστό μέγεθος: τα δάχτυλα σας.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης και ο μέσος θα πρέπει να χωράνε ανάμεσα στο λάστιχο του σουτιέν και το θώρακά σας.

Στην περίπτωση που χωράνε περισσότερα δάχτυλα, τότε έχετε επιλέξει μεγαλύτερο νούμερο και δεν σας ταιριάζει.

Επίσης, θα πρέπει να κουμπώσετε το σουτιέν στο τρίτο γαντζάκι και όσο περνάει ο καιρός και παίρνει τη φόρμα του θώρακα σας, μπορείτε να το κουμπώσετε στο δεύτερο ή το πρώτο.

Το λάστιχο του σουτιέν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη σωστή θέση του στήθους, καθώς η στήριξη του βασίζεται σε αυτό κατά 80%.

Τέλος, η ειδικός προσθέτει πως η μέτρηση του στήθους και το σωστό φίτινγκ θα πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο. Υπάρχουν άλλωστε παράγοντες που μπορεί να αλλάζουν το μέγεθος του όπως η αύξηση ή μείωση του βάρους, οι ορμονικές αλλαγές και η σωματική άσκηση.