shutterstock.com
shutterstock.com
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΛ

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο ντύσιμο


Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι στο μυαλό μας! Όταν μιλάμε για λάθη που αφορούν στα look μας, δεν αναφερόμαστε σε σύνολα που επιλέγεις να φορέσεις αντιγράφοντας απλά τις προτάσεις των σχεδιαστών και τα οποία τελικά δεν σε κολακεύουν.

Τα λάθη σχετίζονται περισσότερο με τις κακές μας συνήθειες στις στιλιστικές μας επιλογές. Συνήθειες που σπανίως προθυμοποιούμαστε να αλλάξουμε, γιατί δεν τις αναγνωρίζουμε ή γιατί αδιαφορούμε ή ακόμα αναφερόμαστε σε fashion κλισέ που αρνούμαστε να εγκαταλείψουμε.

Όλα τα παραπάνω είναι δυνατό να καταστρέψουν το προσωπικό σου στιλ και να υποβιβάσουν τις εμφανίσεις σου, κάνοντας τες για παράδειγμα λιγότερο κομψές.

Αν έχεις λοιπόν αισθανθεί ότι σου έχει τύχει, μάλλον δεν δίνεις αρκετή σημασία...

  • Στο μέγεθος

Από τη μια είναι λογικό να γνωρίζεις καλά το μέγεθος μιας φούστας για παράδειγμα, που ταιριάζει στο σωματότυπο σου, από την άλλη όμως πρέπει να προσέξεις και την εφαρμογή κάθε ρούχου επάνω σου. Ίσως χρειαστείς μια αλλαγή στο νούμερο που και που.

  • Στις μοντέρνες πινελιές

Η μόδα κάνει κύκλους και ναι, αρέσει σε όλες τις γυναίκες να φορούν ρούχα εποχής, ρετρό, ρούχα και αξεσουάρ που δίνουν αέρα άλλης εποχής. Ωστόσο, αυτά τα σύνολα πρέπει να έχουν συνδυαστεί με πινελιές του σήμερα, ώστε να δείχνουν in fashion και να μην μοιάζουν παλιομοδίτικα.

  • Στα τακούνια

Επικρατεί η άποψη πως οι ψηλές γυναίκες δεν πρέπει να φορούν high heels, όμως αν ρίξεις μια ματιά στις πασαρέλες, θα δεις και με τα μάτια σου ότι τα ψηλοτάκουνα “δαμάζονται” καλύτερα από δίμετρα πόδια!

  • Στα έντονα χρώματα

Πιστεύεις ότι ο κανόνας θέλει ένα και μόνο έντονο χρώμα τη φορά, αλλά το look απογειώνεται αν προσθέσεις ακόμα μια έντονη και φωτεινή απόχρωση – έστω με τη μορφή αξεσουάρ.

  • Στα αντρικά ρούχα

Τα ανδρόγυνα σύνολα είναι must! Μην θεωρήσεις ποτέ ότι ένα αντρικό ρούχο δεν μπορεί να μετατραπεί σε δικό σου statement.

  • Στα εσώρουχα

Δεν υπάρχει χειρότερη εμπειρία για μια fashionista από εκείνη τη στιγμή που θα επιλέξει το λάθος εσώρουχο (βλέπε σλιπάκι με γραμμές ενώ φοράει εφαρμοστό φόρεμα).

  • Στο πλύσιμο

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Όχι μόνο θα σχολιαστείς ποικιλοτρόπως, αλλά θα νιώσεις εντελώς εκτεθειμένη αν διαπιστώσεις πως το ρούχο σου έχει λερωθεί με μακιγιάζ ή έχουν μείνει επάνω του υπολείμματα φαγητού ή ποτού.