5 τιπς για να διαλέγεις πάντα το σωστό νούμερο, όταν ψωνίζεις online | 0 bovary.gr
5 τιπς για να διαλέγεις πάντα το σωστό νούμερο, όταν ψωνίζεις online | 0 bovary.gr
ONLINE ΨΩΝΙΑ

5 τιπς για να διαλέγεις πάντα το σωστό νούμερο, όταν ψωνίζεις online


Λένε πως στη ζωή οι μικρές καθημερινές χαρές φέρνουν την ευτυχία.

Εμείς λέμε πως το ίδιο συμβαίνει και με τις μεγάλες, όπως για παράδειγμα μία μεγάλη σακούλα γεμάτη καινούργια ρούχα. Και για εσάς που δεν αντέχετε την πολυκοσμία στα καταστήματα, ένα γεμάτο καλάθι στο e-shop του αγαπημένου σας brand. Γιατί όμως αυτή η απόλαυση να χαλάσει όταν τα ρούχα που τόσο καιρό ανυπομονούσατε να παραλάβετε στην πόρτα του σπιτιού σας έχουν τελικά το λάθος νούμερο; Nαι, είναι αλήθεια, αυτό μπορεί να συμβεί, αν δεν ξέρεις όλα τα μυστικά του online shopping

Για αυτό και εμείς σας παρουσιάζουμε πέντε χρήσιμα τιπ που θα γίνουν τα διαδικτυακά ψώνια σας μια εμπειρία που πάντα θα σας αποζημιώνει!

  • Να ελέγχετε πάντα τα μεγέθη στον αναλυτικό πίνακα του site

Το γεγονός πως το νούμερό σας είναι το 36 δεν σημαίνει πως θα σας εφαρμόζει καλά σε όλες τις μάρκες ρούχων. Το σημαντικό είναι να γνωρίζετε τις αναλογίες σας και το σίγουρο είναι πως θα γλιτώσετε πολύ χρόνο εάν ελέγξετε την αντιστοιχία στις αναλογίες του στήθους, της μέσης και των γοφών σας. Σε πολλά διαδικτυακά καταστήματα μάλιστα υπάρχει link που θα σας καθοδηγήσει, ακριβώς δίπλα από το αντικείμενο που έχετε επιλέξει να αγοράσετε. (Extra Tip: μετρήστε τις αναλογίες του σώματός σας και κρατήστε μία σημείωση στον υπολογιστή ή στο κινητό σας για να έχετε πάντα εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.)

  • Δημιουργήστε μία λίστα με τα μεγέθη που φοράτε συνήθως

Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στα μαγαζιά ή τα site που επιλέγετε για τα ψώνια σας, αξίζει να κρατάτε μία λίστα -στον υπολογιστή ή στο κινητό σας, φυσικά-  με τα μεγέθη που σας εφαρμόζουν καλύτερα στο κάθε ένα από αυτά. Με αυτόν τον τρόπο όταν εντοπίζετε το αντικείμενο του πόθου σας στο e-shop της μάρκας που σας αρέσει θα μπορείτε να επιβεβαιώνετε αμέσως το νούμερό σας.

  • Να διαβάζετε πάντα τις αξιολογήσεις και τις κριτικές των πελατών

Τα περισσότερα online μαγαζιά έχουν την επιλογή αξιολόγησης της εξυπηρέτησης που παρέχουν στους πελάτες. Αυτός είναι και ο πιο έγκυρος τρόπος να διαπιστώσετε τις όποιες δυσλειτουργίες μπορεί να έχει το e-shop αλλά κυρίως να καταλάβετε και τα μεγέθη αφού θα το γνωρίζετε εμπειρικά. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να παίρνετε τοις μετρητοίς το κάθε σχόλιο που διαβάζετε αλλά μία γενική εικόνα θα σας βοηθήσει σίγουρα.

  • Να διαβάζετε πάντα πριν από την παραγγελία την πολιτική που ακολουθείται για τις αλλαγές

Σκοπεύατε να πάτε στο ταχυδρομείο το περασμένο Σάββατο για να επιστρέψετε τα κομμάτια που δεν σας έκαναν από την online παραγγελία σας, αλλά κάτι προέκυψε και δεν τα καταφέρατε. Και τώρα διαβάζετε τους όρους για τις αλλαγές και το περιθώριο των 10 ημερών που μόλις μάθατε ότι είχατε, έχει περάσει. Ακόμη κι αν είστε 100% σίγουρες για τα ρούχα που αγοράζετε, ο χρόνος που θα ξοδέψετε για να ρίξετε μία γρήγορη ματιά στους κανονισμούς του site θα είναι ελάχιστος συγκριτικά με την ταλαιπωρία που θα ακολουθούσε το παραπάνω σενάριο. 

  • Αφήστε ορισμένα κομμάτια στο διαδικτυακό σας καλάθι

Και ναι, μόλις βρήκατε τα τακούνια των ονείρων σας με... την πιο απλησίαστη τιμή! Εάν έχετε το ψυχικό σθένος να περιμένετε ώστε να χαρείτε την αγορά σας χωρίς να μείνετε χωρίς σεντ (και είστε βέβαιες πως όταν τα ξαναδείτε δεν θα είναι sold out) δοκιμάστε το εξής: δημιουργήστε έναν λογαριασμό στο e-shop και αφήστε στο καλάθι σας το προϊόν που θέλετε για μία-δύο μέρες. Ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά τα καταστήματα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τι ακριβώς βρίσκεται στη λίστα σας και είναι πιθανό να σας προσφέρουν μία έκπτωση 20% ώστε να σας ενθαρρύνουν να αγοράσετε (και να κερδίσετε χρήματα). Εξάλλου, η υπομονή είναι και η μεγαλύτερη αρετή.

Φωτογραφίες: Shutterstock