Μια fashion editor φοράει γούνινο παλτό, Φωτογραφία: Shutterstock
Μια fashion editor φοράει γούνινο παλτό, Φωτογραφία: Shutterstock
LONDON FASHION WEEK

Τι ζήτησαν οι διοργανωτές να μην φορέσουν οι Fashion Editors στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου


Οσοι θα πάνε σήμερα στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου ίσως χρειαστεί να ξανασκεφτουν τι θα φορέσουν. Οι Fashion Editors έλαβαν ένα e-mail που τους προειδοποιεί για τις στυλιστικές τους επιλογές.

Στο Λονδίνο ξεκινά σήμερα η Εβδομάδα Μόδας (15 με 19 Σεπτεμβρίου) και οι γνωστοί σχεδιαστές μας παρουσιάζουν τις προτάσεις τους για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018. Εδώ θα δούμε τις τελευταίες τάσεις του streetstyle και θα απολαύσουμε το catwalk των πιο διάσημων μοντέλων. 

Οι Fashion Editors που θα παρευρεθούν στη σημαντική αυτή εκδήλωση της μόδας έλαβαν όμως ένα επίσημο e-mail από το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας, όπου τους προειδοποιεί για το τι θα φορέσουν. 

To περιβόητο e-mail που έλαβαν, όπως σημειώνει άρθρο του Harper's Bazaar, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εχουμε ενημερωθεί ότι ενδέχεται να υπάρξουν διαδηλωτές κατά της γούνας στην εβδομάδα μόδας του Λονδίνου, τα απογεύματα της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής. Διαχειριζόμαστε την κατάσταση σε συνεργασία με την αστυνομία για να διασφαλίσουμε ότι η διαδήλωση θα διεξαχθεί με τον πιο σωστό τρόπο. Γι' αυτό τον λόγο, σας συμβουλεύουμε να αποφύγετε να φοράτε γούνα, πραγματική ή ψεύτικη, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή».

Επομένως τα φλατ παπούτσια με την γούνα, τα γούνινα παλτό και ό,τι άλλο έχει να κάνει με γούνινη λεπτομέρεια θα πρέπει να μπουν πάλι στην ντουλάπα, ώστε να μην υπάρχουν απρόοπτα.  

Άλλωστε κανείς δεν έχει ξεχάσει την περιβόητη σκηνή στο «Sex and the City», όπου η Σαμάνθα δέχεται επίθεση από διαδηλωτές καθώς κατεβαίνει τις σκάλες φορώντας μια λευκή γούνα. 

Η ειρωνία σε όλο αυτό όμως είναι πως αρκετοί ανερχόμενοι Βρετανοί σχεδιαστές έχουν αγαπηθεί από το αγοραστικό κοινό για τον εναλλακτικό τρόπο που έχουν εντάξει την ψεύτικη γούνα στις συλλογές τους, όπως για παράδειγμα έχει κάνει η σχεδιάστρια Simone Rocha.

Πάντως το σίγουρο είναι πως αυτή την φορά οι Fashion Editors θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα γούνινα φλατ Gucci παπούτσια τους...