Πλαστική σακούλα τέλος -Οι πιο ωραίες shopping bags για να την αντικαταστήσεις | 0 bovary.gr
Πλαστική σακούλα τέλος -Οι πιο ωραίες shopping bags για να την αντικαταστήσεις | 0 bovary.gr
ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ

Πλαστική σακούλα τέλος -Οι πιο ωραίες shopping bags για να την αντικαταστήσεις


Το ξέρουμε ότι η πλαστική σακούλα βλάπτει το περιβάλλον και η χρήση της είναι μια κακή συνήθεια. 

Σίγουρα έχουμε πέσει επάνω σε κάποιο ντοκιμαντέρ που τονίζει ότι η πλαστική σακούλα είναι ένα υλικό το οποίο θα χρειαστεί από 400 έως 1000 χρόνια για να αποσυντεθεί. 

Και λόγω της επικαιρότητας που θέλει πλέον την πλαστική σακούλα να χρεώνεται σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά καταστήματα, θα έχετε επίσης ενημερωθεί πως στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε 60 εκατομμύρια κιλά πλαστικής σακούλας το χρόνο.

Μόνο το 2015 στην Ελλάδα, η ετήσια κατανάλωση πλαστικών σακουλών ήταν μεταξύ 242 και 363 τεμαχίων ανά άτομο, ενώ το 2010 σ’ ολόκληρη την Ευρώπη χρησιμοποιήθηκαν 98,6 δισ. πλαστικές σακούλες.

Πρόκειται για έναν τεράστιο όγκο που μολύνει το περιβάλλον μας σε θάλασσα και στεριά. Σύμφωνα με την Greenpeace έως το 2050 το βάρος των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς θα ξεπεράσει το βάρος των ψαριών.

Τότε γιατί κάποιοι παραπονιούνται και γκρινιάζουν; 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μας πιάνει πανικός, ούτε να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Σεβόμαστε το περιβάλλον και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το προστατέψουμε.

Οι οικολογικές οργανώσεις μας προειδοποιούν: «Η ανεξέλεγκτη χρήση της πλαστικής σακούλας, όπως και των υπόλοιπων πλαστικών, απειλεί να βάλει βόμβα στα θεμέλια του οικοσυστήματος και της ζωής μας, μετατρέποντας μια σημαντική ανακάλυψη σε εφιάλτη».

Εμείς λοιπόν βρήκαμε κάποιες ιδανικές shopping bags που μπορείτε να τις αγοράσετε για να κάνετε τις αγορές σας με στυλ. 

Το καλύτερο είναι, όταν βγαίνεις για ψώνια, να έχεις μαζί σου μια επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα ή ένα διχτάκι. Μπορούμε να εκμηδενίσουμε την ανάγκη πλαστικής σακούλας χρησιμοποιώντας επαναχρησιμοποιήσιμες οικολογικές τσάντες.

Αυτές μπορεί να είναι είτε διχτάκι για ψώνια που χρησιμοποιούσαν οι παλιότεροι, που τώρα είναι από βαμβακερές δηλαδή από 100% οργανικό υλικό, είτε τσάντες από επαναχρησιμοποιούμενο υλικό με διάφορα σχέδια.

1. Τσάντα Δίχτυ από βιολογικό βαμβάκι κοντή/μακριά λαβή - Blackberry

2. Τσάντα Shopping Westford Mill W412

3. Printers Jute Classic Shopper Westford Mill W422

4. Μεγάλη τσάντα αποθήκευσης Rex London- 25304 JUMBO VINTAGE TRANSPORT

5. Τσάντα για ψώνια Paris

6. Οικολογικές τσάντες πάνινες με χερούλι σε μπεζ χρώμα

7. Sol's Burton 01669 τσάντα αγοράς 100% πολυεστέρας 38X38X14 CM

8. Τσάντα για ψώνια S&B Black Cat - VAL020

9. Τσαντα Decodelire CHL35 Havana Lemon

Κάνοντας χρήση των οικολογικών τσαντών μπορείτε να γλυτώσετε 20-25 πλαστικές σακούλες την εβδομάδα. Σκεφτείτε που χρησιμοποιείτε πλαστικές σακούλες στο εμπορικό κέντρο, στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, στον μανάβη, στον μπακάλη, στο περίπτερο, στο φαγητό και σε άλλες πολλές αγορές.

Δημιουργήστε την συνήθεια χρήσης οικολογικών τσαντών στην καθημερινότητά σας και βοηθήστε με αυτόν τον τρόπο το περιβάλλον και την τσέπη σας.

Σημειώνεται ότι οι καταναλωτές δεν θα πληρώνουν τις πλαστικές σακούλες σε περίπτερα και λαϊκές αγορές, ενώ εξαιρούνται και οι σακούλες που υπάρχουν στα οπωροκηπευτικά στα σούπερ μάρκετ.

Διαβάστε επίσης: Αν ενδιαφερθούμε για τον πλανήτη, θα ακουστεί σε 100 χρόνια το τραγούδι του Pharrell Williams με το LOUIS XIII