5 φυσικά συστατικά που λειτουργούν ως superfoods για το δέρμα | 0 bovary.gr
5 φυσικά συστατικά που λειτουργούν ως superfoods για το δέρμα | 0 bovary.gr
18|01|2018 10:26
SHARE
ΛΑΜΠΕΡΟ ΔΕΡΜΑ

5 φυσικά συστατικά που λειτουργούν ως superfoods για το δέρμα


Καθαρό και απαλό δέρμα που εκπέμπει υγεία: αυτό που κάθε γυναίκα επιδιώκει με τις beauty επιλογές της και της χαρίζει έξτρα πόντους αυτοπεποίθησης.

Η επιδερμίδα καθρεπτίζει σε μεγάλο βαθμό το πόσο εύρυθμα λειτουργεί ο οργανισμός μας, πόσο το στρες μας έχει επηρεάσει, πόσο φροντίζουμε τον εαυτό μας και πόσο ενυδατώνουμε το σώμα μας.

Σίγουρα, όταν βρίσκουμε το κατάλληλο προϊόν ομορφιάς από την αγορά -που ταιριάζει στον τύπο της επιδερμίδας μας-, αποκτάμε έναν δυνατό σύμμαχο στο στόχο μας.

Πέρα από τα προϊόντα ομορφιάς που οι ειδικοί σε θέματα ομορφιάς μας προτείνουν, η φύση γίνεται και εκείνη με τη σειρά της ένας beauty expert και με προϊόντα που έρχονται κατευθείαν από εκείνη, μπορούμε να δούμε θεαματικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα μας.

Υπάρχουν φυσικά συστατικά που λειτουργούν σαν superfoods για την επιδερμίδα και της χαρίζουν τη λάμψη, τη θρέψη και την απαλότητα που χρειάζεται.

Η επιδερμίδα διψά όλο το χρόνο για φροντίδα: οι καιρικές συνθήκες που συνεχώς εναλλάσσονται, η ψυχολογία μας, οι διατροφικές μας συνήθειες και οι εσωτερικές διεργασίες του οργανισμού κάνουν την ανάγκη για ενυδάτωση, επιτακτική.

Ποια φυσικά συστατικά λειτουργούν ως superfoods για την επιδερμίδα και μπορούν να καταπραΰνουν την ερυθρότητά της, να απαλύνουν την ξηρότητά της και να αποτελέσουν ασπίδα για εκείνη υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (σε συνδυασμό, βέβαια, με την χρήση των κατάλληλων beauty προιόντων και την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού);

1) Εκχυλίσματα βρώμης: Το «κολλοειδές βρώμης (ή εκχυλίσματα βρώμης)» είναι ιδανικό για ξηρό και ταλαιπωρημένο δέρμα και χρησιμοποιείται σε καλλυντικά προιόντα. Η αναδομική του δράση βοηθά στην απαλότητα της επιδερμίδας και καταπραΰνει τον κνησμό.

2) Βούτυρο καριτέ: Το βούτυρο καριτέ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη και αποτελεί superfood για το δέρμα.

3) Λάδι καρύδας: Με αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, το λάδι καρύδας βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, καταπραΰνει την ερυθρότητα και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος.

4) Αloe Vera: Η aloe vera βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, είναι μυοχαλαρωτική, μπορεί να μειώσει την κυτταρίτιδα, να απαλύνει την επιδερμίδα και να βοηθήσει στην επούλωση των πληγών. Δροσίζει και θρέφει το δέρμα.

5) Jojoba oil: To λάδι jojoba είναι ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες και διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση, βιταμίνη Ε, μέταλλα και πρωτεΐνες.